Esad: Bütün Bölgenin Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayız - Son Dakika
Dünya

Esad: Bütün Bölgenin Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayız

Suriye lideri, Rusya ve İran'la kurulacak koalisyonun başarılı olamaması halinde "Bir-iki ülkenin değil, bütün bölgenin yok olması tehdidiyle karşı karşıyayız." dedi.

04.10.2015 23:50  Güncelleme: 17:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya ve müttefiklerinin askeri operasyonunun Orta Doğu'nun yok olmaktan kurtarılması için hayati önem taşıdığını söyledi. Esad, "Başarılı olmak zorunda. Aksi takdirde sadece bir-iki ülkenin değil, bütün bölgenin yok olması tehdidiyle karşı karşıyayız." dedi.

İRAN TV'SİNE KONUŞTU

Batılı ve Arap ülkelerin Suriye'de ve Irakta sürdürdüğü hava saldırılarının faydalı olmadığını ve bu operasyonların terörü yaygınlaştırdığını söyleyen Esad, Suriye, Rusya ve İran'ın koalisyonuyla gerçek sonuçların alınabileceğini savundu. Beşşar Esad, İran'ın Khabar televizyonuna konuştu.

"1 YILDAN FAZLADIR SONUÇ ALAMADILAR"

Rusya ve Suriye uçaklarının hava saldırılarının IŞİD'e karşı mücadelede bir yıldan fazladır operasyonlar düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyondan çok daha başarılı olduğunu savunan Beşşar Esad, "Terörizme destek olan ülkeler terörle mücadele edemezler. Koalisyonda gördüğümüz gerçek bu. Bu yüzden 1 yıldan fazladır sonuç alamadılar. Aksine, terörizm coğrafi olarak yayıldı ve daha fazla kişiyi saflarına kattı." dedi.

"SURİYE HALKI KARAR VERİR"

Suriye'de siyasi geçiş sürecinde rolü tartışılan Beşşar Esad şöyle konuştu:

"Geçiş dönemi ve benzeri açıklamalarına dair şunu açıkça söyleyeyim, Suriye'nin geleceğine karar vermek hiçbir yabancı yetkiliye kalmadı. Gelecekteki siyasi sistem ve hangi bireylerin Suriye'yi yöneteceği konusuna Suriye halkı karar verir. Bu nedenle bu tür açıklamalar bizi ilgilendirmiyor."

RUSYA: 24 SAATTE 10 IŞİD HEDEFİ VURDUK

Hava saldırılarına devam eden Rusya ise pazar günü 20 uçuş yapıldığını ve eğitim kampları da dahil son 24 saatte 10 IŞİD hedefi vurulduğunu söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Kontrol sistemlerini bozmayı boşardık. Organizasyonun destek hatlarına ve altyapısına ciddi hasar verdik." dedi.

Esad: Bütün Bölgenin Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayız

Son Dakika Dünya Esad: Bütün Bölgenin Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (38)

  • Zafer islamin: Seni sevmeyen ölsün tayyip erdogan 24 76 Yanıtla
  • Zafer islamin: Sen sevilmeye layiksin rte ¦ 30 56 Yanıtla
  • Charlie: Erdogan karsinda kalpten gidecek buyuksun esed 56 25 Yanıtla
  • esed kitapsiz bir ermeni: zamaninda pkk ya destek veren kafir kitapsiz 27 35 Yanıtla
    erdal: aynen ermenimi bilmem ama hafız esed apoyu çok besledi yani bunlar aynı damardan kürtlere kimlik bile vermediler ama ne iştir aralarında su sızmıyor yeri geldiginde aynı chp ile hdp gibi solculuk var bunların hamurunda tek oda degil şialar hep yakındır birbirine özellikle dindar kesimle araları yoktur zaten chp ile burada kesişiyor yolları dinsizlik kısmında sol kısımda ana programları benziyor yönetmede 26 13
  • Şşşssşsssssssssssssus: Bölge degil ama insallah en kısa zamanda sen ve destekcilerinle beraber sen yok olur gidersiniz.............................. 26 35 Yanıtla
  • adıyamanlııı: inş sen yok olursunen basta terörü sen desdekliyorsun pislik 35 26 Yanıtla
  • Beyaz Toros: gebereceksin esad 24 33 Yanıtla
  • Gergerli: İnşlah recep ölür 23 30 Yanıtla
  • öylesine: aslanım Esad 34 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement