Eş Zamanlı Denetim 18 Bin TL Ceza Getirdi - Son Dakika
Yerel

Eş Zamanlı Denetim 18 Bin TL Ceza Getirdi

Eş Zamanlı Denetim 18 Bin TL Ceza Getirdi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün küçük balık denetimleri hız kesmiyor.

27.01.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün küçük balık denetimleri hız kesmiyor.

Yedi ilçede eş zamanlı yapılan denetimlerde küçük boyda balık sattığı tespit edilen 9 işletmeye 18 bin TL idari para cezası uygulayan Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı denetim ekipleri, 25 kg. balığa da el koydu.

İki gün süren eş zamanlı denetimlerde Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde faaliyet gösteren 109 balıkçının denetlendiği bilgisini veren İl Müdürü Muhsin Temel, yapılan denetimlerde yönetmeliğe aykırı boyda balık sattığı tespit edilen 9 işletmeye 18 bin TL idari para cezası uygulandığını söyledi.

Uygun boyda balıkların uygun yollarla yakalanarak tüketime sunulmaması halinde, yurdumuzdaki balık sayısının azalacağını ifade eden Temel, buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ve bu amaçla denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyledi.

İl ve İlçe Müdürlükleri personelinin hep birlikte yaptıkları eş zamanlı denetimlerin olumlu sonuç verdiğini ve bu tür denetimleri sık sık tekrarladıklarını dile getiren Temel, yapılan denetimlerin sonuç verdiğini ve küçük balık satışının ciddi oranda düştüğünü kaydederek, amaçlarının küçük boyda balık satışını sıfırlamak olduğunu belirtti.

Geçen yıl yapılan denetimler hakkında da bilgiler veren İl Müdürü Temel, Ankara'da faaliyet gösteren balıkçılara yönelik olarak 2.064 denetim gerçekleştirdiklerini, bunun yanı sıra barajlarda da denetimler yaptıklarının altını çizerek, "Bu denetimler sonucunda 178.395 TL idari para cezası uyguladık. Yaptığımız denetimlerde ayrıca yaklaşık 6 ton çeşitli türde balığa el koyduk. Barajlarda yapılan kaçak av denetimlerinde ise 6 adet tırıvırı, yaklaşık 43 bin metre misina ağ, 1 adet manyat, 50 m paraketa ve 1 iğneli olta yakalayarak, bunlara da el koyduk" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eş Zamanlı Denetim 18 Bin TL Ceza Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement