Erzurum'un Tescilli Ürünleri, Yörex'in Gözdesi Oldu - Son Dakika
Yerel

Erzurum'un Tescilli Ürünleri, Yörex'in Gözdesi Oldu

Erzurum\'un Tescilli Ürünleri, Yörex\'in Gözdesi Oldu

Antalya’da bu yıl 6.’sı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) standında yer alan Erzurum’un tescilli ürünleri; Oltutaşı, göğermiş peynir, civil peynir, ispir fasulyesi ve kadayıf dolması ziyaretçilerin gözdesi oldu.

09.10.2015 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da bu yıl 6.'sı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'nda, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) standında yer alan Erzurum'un tescilli ürünleri; Oltutaşı, göğermiş peynir, civil peynir, ispir fasulyesi ve kadayıf dolması ziyaretçilerin gözdesi oldu.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinin farklı yöresel ürünleri ile coğrafi tescilli ürünlerinin tanıtıldığı ve satışının yapıldığı fuarda, ETSO standını ziyaret edenler Oltutaşı ürünleri yakından inceledi. Stant görevlilerinden Oltutaşı'nın özellikleriyle ilgili bilgi alan vatandaşlar, kendilerine başta tespih olmak üzere Oltutaşı'ndan imal edilen kolye, yüzük ve küpe gibi takılardan aldı.

Coğrafi işaret tescilli göğermiş peynir ve civil peynir de, stant ziyaretçilerinin tadına bakmadan geçmediği bir lezzet oldu. Farklı yörelerden onlarca çeşit peynirin yer aldığı Yörex'te Erzurum'un peynirleri büyük ilgi gördü. İlk kez tadına bakanların bile almadan geçmediği göğermiş peynir ve civil peynir satışları firmaların yüzünü güldürdü.

Erzurum'un coğrafi işaret tescili alan diğer bir ürün olan İspir Fasulyesi de, tadını bilenlerin Yörex'te aradığı ürünlerin başında geldi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'un Tescilli Ürünleri, Yörex'in Gözdesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement