Erzurum Kırmızıda Geçen Halk Otobüsü Üniversiteli Kızı Öldürdü - Son Dakika
Güncel

Erzurum Kırmızıda Geçen Halk Otobüsü Üniversiteli Kızı Öldürdü

Erzurum Kırmızıda Geçen Halk Otobüsü Üniversiteli Kızı Öldürdü

Erzurum'da yayalar için yanan yeşil ışıkta durmayan halk otobüsü sürücüsü Muammer Ö.'nün çarparak ölümüne neden olduğu Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan'ın cenaze namazı Atatürk Üniversitesi kampüsünde Kalem Minareli Camide kılındı.

26.03.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da yayalar için yanan yeşil ışıkta durmayan halk otobüsü sürücüsü Muammer Ö.'nün çarparak ölümüne neden olduğu Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mukaddes Yasan'ın cenaze namazı Atatürk Üniversitesi kampüsünde Kalem Minareli Camide kılındı. Cenaze namazına Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Takkaç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Uğur Yavuz, Halkla İlişkiler ve Tanıtımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatma Geçikli, akademisyenler, genç kızın babası Mehmet Sıddık Yasan ve annesi Sultan Yasan, akrabaları ve arkadaşları katıldı. Mukaddes Yasan'ın annesi Sultan Yasan cenaze töreninde Kürtçe ağıt yakarken sınıf arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Genç kızın cenazesi torpağa verilmek üzere Muş'un Korkut ilçesine bağlı İçboğaz Köyüne götürüldü. İletişim Fakültesi dekanı Prof.Dr. Uğur Yavuz, Mukaddes Yanas'ın ailesine başsağlığı dileyerek çok üzgün olduğunu ifade etti.

Cenazenin götürülmesinin ardından öğrenciler sessiz bir şekilde yürüyerek İletişim Fakültesi önüne geldi. İletişim Fakültesinde derslere giren Yrd. Dr. Halit Dursunoğlu Mukaddes Yasan'ın şehit mertebesine ulaşarak öldüğünü ve bunun da kaderi olduğunu bildirdi. Dursunoğlu şu açıklamayı yaptı:

"Allah yolunca ilim öğrenmeye gelen arkadaşımız, bir kaza sonucu şahadet şerbetini içmesiyle şehit olmuştur. Bu bizim için bir tesellidir. Bir insan bütün ömrü boyunca çaba harcasa böyle bir mertebeye erişemez. Biz inanmış insanlarız. Allahın takdiridir. O arkadaşımız son nefesini işte o an verecek. Bu ezelde yazılmış bir durumdur. Takdire inanmış insanlar olarak bizde diyoruzki 'bu arkadaşımızın son nefesi işte o ana gelinceye kadar' Allah da ayetinde öyle buyuruyor: Bir insanın eceli gelince ne bir dakika önceye alınır ne bir dakika sonraya ertelenir. Bu protestomuz halk otobüslerinin, minibüslerin şoförlerinin daha dikkatli olması yönünde önemli bir adım olacaktır. İnşallah bundan sonra öğrencileri taşıyanlar daha dikkatli olurlar."

İletişim Fakültesinde çeşitli bölümlerde öğrenim gören 200 kadar öğrenci daha sonra Mukaddes Yasan'ın hayatını kaybettiği Yakutiye Belediyesinin önüne yürüdüler. 'Başka Mukaddesler ölmesin', 'Trafik terörüne hayır' sloganlar eşliğinde kaza yerine gelen öğrenciler burada kısa bir süre oturma eylemi yapıp yolu trafiğe kapattılar. Öğrenciler eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Kırmızıda Geçen Halk Otobüsü Üniversiteli Kızı Öldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Universiteli: Dadaşlar diyari diyorlar yok yobazlar diyari erzurumun girişine yazilmali yobazlar diyari trafikte bile fevkalede yobazlar 0 1 Yanıtla

Advertisement