Erzurum Heyeti ile Ovit Tüneli Konuşuldu - Son Dakika
Güncel

Erzurum Heyeti ile Ovit Tüneli Konuşuldu

Erzurum Heyeti ile Ovit Tüneli Konuşuldu

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İspir Belediyesinden Rize'ye gelen ekip Rize Belediyesi'ni ziyaret etti.

24.09.2014 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Turgut Turhan, Ak Parti Gurup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Erzurum Genel Meclis Üyeleri ve İspir Belediye Başkanı Osman Çakır Rize'ye yapmış oldukları gezi çerçevesinde Rize Belediyesini ziyarette bulundular.
Rize'yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak Rize-Erzurum Karayolu güzergahı üzerinde yapımı devam eden "Ovit Tüneli" incelemelerinin ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a ziyaret amaçlı ilimize gelen ekibi Başkan Kasap'ın Yurtdışında olması nedeniyle, Rize Belediyesi Başkan Vekili Sultan Yılmaz, Meclis Üyeleri Burak Çakır ve İshak Çoruh ağırladı.

Rize Belediyesine yapılan ziyarette Rize-Erzurum Karayolu üzerinde 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağında yapımı devam eden Ovit Tüneli konuşuldu.

Misafirlerini makamda ağırlayan Rize Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz gerçekleştirilen bu ziyaretten memnun olduğunu dile getirerek sözlerine şöyle devam etti; "Rize ile Erzurum'un yıllar öncesine dayanan bir dostluğu bulunmaktadır. Erzurum ve çevre ilçelerinden Rize'de yaklaşık 20 bin civarında ikamet eden insanımız bulunmaktadır. Aynı şekilde de yöre insanımızın bir kısmı Erzurum'da ticaretle uğraşmaktadır. Ovit Tüneli Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlık döneminde hayata geçirilmiş büyük bir projedir. Yapılması ancak hayal edilen bu proje bugün hayata geçiriliyor. Ovit Tüneli'nin yapılması ile birlikte hem Rize ile Erzurum arasında yol mesafesi kısalmış olacak hem de ticari ilişkilerimiz daha da güçlenecek. Sadece Erzurum değil Güneydoğu'ya da hitap eden bir proje olmuş olacak. Rize İyidere'de Lojistik Merkez'in de hayata geçirilmesi, ayrıca ilimizde bir limanın oluşu Ovit Tüneli ile birleştiğinde projenin önemi daha büyük bir şekilde ortaya çıkmış oluyor. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fevzi Polat; "Ovit Tüneli projesini Rize'nin eski Belediye Başkanlarından merhum Ekrem Orhon ortaya attığında o dönemde çak kişi tarafından bunun bir hayal olduğu söylendi. Fakat bugün gelinen noktada böyle büyük bir projeyi yüksek standartlarda hayata geçirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Zaman içerisinde Rize limanı sayesinde Kafkaslara açılacağız vee bu da Erzurum ve Rize'nin gelişmesinde katkı sağlayacaktır. El birliğiyle inşallah daha güzel bir ekonomiye sahip olacağız bundan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.

İspir Belediye Başkanı Osman Çakır; "İspir üzerinden Rize Erzurum arası 260 km gibi bir mesafeye sahip olup, Ovit Tünelinin bitirilmesi ve hayata geçmesiyle beraber bu mesafe 200 km gibi kısa bir mesafeye düşecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile hayata geçirilen Ovit Tüneli ve yapılan duble yollar sayesinde ispir üzerinde Rize Erzurum arası 2 saat gibi kısa sürede gidilebilecek. Bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erzurum Heyeti ile Ovit Tüneli Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement