Erzurum Ermeni Katliamına Kurban Gidenler İçin Kar Yağışı Altında Fidan Diktiler - Son Dakika
Güncel

Erzurum Ermeni Katliamına Kurban Gidenler İçin Kar Yağışı Altında Fidan Diktiler

Erzurum Ermeni Katliamına Kurban Gidenler İçin Kar Yağışı Altında Fidan Diktiler

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Alaca mahallesinde Ermeni Çeteleri tarafından 1918'de hunharca öldürülen 278 şehit için kar yağışı altında 2 bin 780 fidan dikildi.

24.04.2015 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Aziziye ilçesine bağlı Alaca mahallesinde Ermeni Çeteleri tarafından 1918'de hunharca öldürülen 278 şehit için kar yağışı altında 2 bin 780 fidan dikildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Erzurum ecdadına sahip çıkıyor' projesi kapsamında 9- 10 Mart 1918 günleri, Ermeni çetelerince katledilenAlaca Mahallesindeki kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan 278 Türk, bugün düzenlenen törenle anıldı. Şehitler için 1,5 kilometre yürüyen gençler, toplu mezarın 1986'da açılmasıyla ortaya çıkarılan 60 Türk'e ait kemiklerin konulduğu Alaca Şehitliğinde düzenlenen törene Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Atatürk Üniversitesi Türk- Ermeni İlişkileri Araştırma Merkez Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner, vatandaşlar ile gençler katıldı. Şehitlerin mezarlarına kırmızı güller bırakan protokol ve gençler, daha sonra her şehit için 10 olmak üzere 2 bin 780 çam ve huş fidanı dikti. Kar yağışı altında süren yürüyüş, tören ve fidan dikme töreninde konuşan Kaymakam Öz, şunları söyledi:

"Cephe gerisinde bulunan çocuk, yaşlı, kadınlardan oluşan 278 şehidimizin anısına, her biri için 10'ar fidan olmak üzere toplamda 2 bin 780 fidanı bugün toprakla buluşturduk. Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Alaca'da şehitler için şimdiye kadar toplam 8 bin 400 fidanı toprakla buluşturmuş olduk. Ayrıca İstanbul'da şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz ve bir kaç yıl evvel görev sırasında şehit olan öğretmenlerimiz için de sembolik olarak fidan diktik. Hepsinin ruhu şadolsun" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Muhammet Salih Çetiner ise 'yeşil bir Erzurum' için 10 hektarlık alanı hazırladıklarını bildirdi. Çetiner, "100'üncü yılını yaşadığımız Ermeni mezalimine karşı Alaca'da şehit olanların anısına fidanları toprakla buluşturmak için buradayız. 100 yıl önce bu ülke çok çetin savaşlar verdi, çok mezalimler gördü. Kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda, Rusların, İtalyanların İngilizlerin Anzakların ne işi var? Toprak namustur. Ecdadımız o günlerde 'toprağı gitmesin' diye kanlarını toprakla buluşturdular" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Ermeni Katliamına Kurban Gidenler İçin Kar Yağışı Altında Fidan Diktiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement