Erzurum'daki Şehit Ailesine Acı Haber Verildi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Şehit Ailesine Acı Haber Verildi

Erzurum\'daki Şehit Ailesine Acı Haber Verildi

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan Erzurumlu Yunus Arda'nın acı haberi ailesine verildi.

30.09.2015 02:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde şehit olan Erzurumlu Yunus Arda'nın acı haberi ailesine verildi. Ağıt seslerinin yükseldiği şehitin evine arkadaşları Türk Bayrağı astı.

Hakkari Şemdinli ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafında menfeze yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu iki asker şehit oldu. Şehit askerlerden biri olan Erzurumlu Uzman Çavuş Yunus Arda'nın merkez Aziziye ilçesine bağlı Ilıca Mahallesindeki TOKİ konutlarında oturan ailesine acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Keriman-Lütfi Arda çiftinin 3'ü erkek toplam 4 çocuğundan biri olan 24 yaşındaki Yunus Arda'nın askerden geldikten sonra uzman çavuş olarak göreve başladığını ve Kurban Bayramı'ndan önce de nişan yaptığı bildirildi. Şeker fabrikasından emekli olan baba Lütfi Arda'nın büyük oğlu Yavuz Arda'nın bir süre önce uzman çavuşluk görevinden istifa ederek Erzurum'da özel bir firmada işe girdiği bildirildi.

Oğlunun şehit düştüğünden habersiz eşi Keriman ve küçük oğlu Muhammet ile komşu gezmesine giden Lütfü Arda, eve döndüklerinde toplanan kalabalığı görünce, tanıdıklarına neden burada toplandıklarını sordu. Anne Keriman Arda, 'Yok bir şey' denilince evlerine çıktı. Kısa bir süre sonra da askeri yetkililer sağlık ekibi ile birlikte gelerek acı haberi verdi. Ağıt seslerinin yükseldiği şehit evine arkadaşları Türk Bayrağı'nı astı. Şehidin evi önünde toplanan Ilıca halkı, gecenin ilerleyen saatlerine kadar bekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Şehit Ailesine Acı Haber Verildi - Son Dakika


Advertisement