Erzurum'daki Karadenizlilerin Buluşma Adresi Lazud Kafe - Son Dakika
Yerel

Erzurum'daki Karadenizlilerin Buluşma Adresi Lazud Kafe

Erzurum\'daki Karadenizlilerin Buluşma Adresi Lazud Kafe

Erzurum’daki Karadenizlilerin buluşma adresi olan Lazud Kafe’de tulum ve kemençe eşliğinde horon keyfi yaşanıyor.

20.04.2014 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'daki Karadenizlilerin buluşma adresi olan Lazud Kafe'de tulum ve kemençe eşliğinde horon keyfi yaşanıyor.

Bosna Caddesi üzeri Sınav İş Merkezi altındaki yeni yerinde Lazud Kafe, ağırlıklı olarak Karadenizlileri ağırlıyor. Adeta Erzurum'da yaşayan Karadenizlilerin akın ettiği mekanda bol bol horon ve Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlencenin tadı doruğa varıyor.

Atatürk Üniversitesinde öğrenim gören Karadenizli öğrencilerin vazgeçilmez kafesi olarak adlandırılan Lazud Kafe de, akşam saatlerinde canlı müzikler ilgiyle takip ediliyor.

Lazud Kafe işletmecileri Ekrem Şeker ve Yavuz Yılmaz, "Bizler Karadenizli olarak Erzurum'da yöremize ait müziklerinin seslendirildiği ve kültürünün yansıtıldığı bir kafe olarak hizmet vermekteyiz. Karadenizli öğrenciler kafemiz de tulum, kemençe eşliğinde müzik keyfi yaşayarak stres atıyorlar. Bazı günler Karadenizli sanatçılarımızın katılımlarıyla özel geceler, programlar organize ediyoruz. Tüm Erzurum'da yaşayan Karadenizlileri mekanımıza davet ediyoruz" dediler.

Şeker ayrıca hafta sonları oynanan bazı derbi maçların dev ekranda yayınının da kafede yapıldığını ifade ederek, "Karadenizlilerin buluşma noktası Lazud Kafe" dedi.

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden Artvinli Ramazan Pehlivan'da, "Lazud Kafe'de Karadeniz fırtınası esiyor. Çoğu Karadenizli öğrenci arkadaşlarımızla burada horon keyfini tam anlamıyla yaşayabiliyoruz." diye konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'daki Karadenizlilerin Buluşma Adresi Lazud Kafe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement