Erzurum'da Öğretmenlerden Anayasa Mahkemesi'ne 2 Bin 400 Mektup - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Öğretmenlerden Anayasa Mahkemesi'ne 2 Bin 400 Mektup

Erzurum\'da Öğretmenlerden Anayasa Mahkemesi\'ne 2 Bin 400 Mektup

Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, üyelerden topladıkları 2 bin 400 mektubu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a göndereceklerini söyledi.

25.11.2014 16:43  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim'de bazı kanun ve kanun hükmündeki kararname değişikliğiyle öğretmen kıyımı yaşandığını iddia eden Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, üyelerden topladıkları 2 bin 400 mektubu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a göndereceklerini söyledi.

Türkiye Kamu Sen Erzurum İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Erzurum 1 Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar, kazanılmış hakların yok sayılarak tamamen keyfi bir yönetici atama sisteminin getirildiğini savundu. Üyeler tarafından yazılan 2 bin 400 mektubu kargo ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a göndereceklerine ifade eden Bayraktar, 14 Mart 2014 tarih ve 28941 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6528 sayılı kanun ile Milli Eğitim Temel Kanunu, bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişikliklere gidildiğini söyledi. Yapılan değişikliklerin T.C. Anayasası'nda yer alan hukuk devleti ilkesi ve hakkaniyet anlayışı ile bağdaşmadığına işaret eden Bayraktar, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığı'nda adeta ciddi bir yönetici ve öğretmen kıyımı yaşanmasına sebep olunmuş ve önümüzdeki süreçte de daha büyük sıkıntılara zemin hazırlamıştır. Hayata geçirilen söz konusu yeni düzenlemeyle, öncelikle 4 yılını dolduran okul yöneticileri değerlendirmeye alınmıştır. 100 tam puan üzerinden yapılan değerlendirmelerde 75 puan ve üzeri alanların görev süreleri uzatılmış, baraj altında kalanların ise yöneticilik görevleri sonlandırılarak öğretmenliğe döndürülmüştür. 100 puanın 40 puanı yöneticilerin okuldaki mesai arkadaşları, veli ve öğrenci temsilcileri tarafından, 60 puanı ise Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilmiştir. Yaşananlar eğitim çalışanları arasında infiale neden olmakta, okullarımızdaki çalışma huzurunu yok etmekte, çalışanlar arasında telafisi mümkün olmayacak ihtilaf ve ayrışmalara neden olmaktadır. Yılların eğitime vakfetmiş, başarılı, sevilen ve üretken olan binlerce okul yöneticisinin emeği bir çırpıda yok edilmiştir. MEB Kanunuyla Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki 73 bini okul yöneticisi olmak üzere, toplamda 76 bin yöneticinin alın teriyle, dişiyle, tırnağıyla kazandığı unvanları, sosyal statüleri yok sayılmıştır. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir kanunla, bir gecede insanların unvanlarının, kazanılmış haklanın elinden alındığına rastlamak mümkün değildir. Antidemokratik yönetimlerin olduğu en geri kalmış ülkelerde dahi böyle demokrasi dışı bir uygulamaya rastlamak imkan dışıdır. Malumunuz olduğu üzere, pek çok bakımdan hukuk ve hakkaniyete aykırı olan söz konusu bu kanunun çok sayıda maddesinin yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapılmıştır. Eğitim camiasında infiale yol açan ve kamuoyunda ucube kanun olarak adlandırılan bu kanun hakkında Yüksek Mahkeme'nin vereceği kararın mutlaka hukukun üstünlüğünü korumak doğrultusunda olacağına şüphe yoktur. Anayasa Mahkemesi, hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğünün ülkemizdeki teminatıdır. Yüksek Mahkemenizin, hiçbir adalet ve vicdan anlayışı ile bağdaşmayan bu kanun hakkında vereceği kararda da aynı kararlılıkla hukuksuzluğa bir an önce 'dur' demesi eğitim camiamız tarafından sabırsızlıkla beklenmektedir." - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Öğretmenlerden Anayasa Mahkemesi'ne 2 Bin 400 Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor
    11:43 Eskişehir'de Karagöz ile Hacivat geleneği yaşatılıyor

    Eskişehir'de tiyatro sanatçısı Hüseyin Demir, 20 yıldır ramazan aylarında her pazar Karagöz ile Hacivat temsiliyle izleyici karşısına çıkarak gölge oyunu geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Hüseyin Demir, izleyicileri de oyuna dahil ederek oyunlarının katılımcı olmasını sağlıyor. Gösterilerini halka açık ve ücretsiz düzenleyen Demir, oyunu kendi tasarladığı dekorlarla sahneliyor. Dijitalleşme karşısında organik bir örnek sunan Demir, temsillerinin hem çocukları hem de yetişkinleri etkilediğini belirtiyor.

  • Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy
    11:43 Trabzon'da tarihi cami avlusunda kitap satarak kedilere yardım eden İsmail Gürsoy

    Trabzon'da tarihi İskenderpaşa Camisi'nin avlusunda 40 yıldır kitap satarak geçimini sağlayan İsmail Gürsoy, topladığı bağışlarla sahipsiz kedileri doyuruyor. Gürsoy, cami avlusunda beslediği kediler için hayırseverlerden yardım alıyor ve onları düzenli olarak besliyor.

  • Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi
    11:42 Gaziantep-Nizip Karayolunda Silahlı Saldırı Sonucu Öldürülen Kadının Kimliği Tespit Edildi

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurularak öldürülen kadının kimliği tespit edildi. Cengiz'in cenazesi, adli tıpta tamamlanan işlemlerin ardından ailesine teslim edilirken katil zanlısı yada zanlılarını yakalama çalışmaları sürüyor.

  • Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor
    11:42 Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor

    Tek katlı ev ve ahırların kar altında kaldığı Ağrı kırsalında yaşayanlar ilkbahar mevsiminde 'kara kış'ı yaşıyor. Bahar mevsiminde yoğun kar alan ve kırsaldaki evlerin kara gömüldüğü kentte, vatandaşlar zorlu bir yaşam sürüyor.

  • Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı
    11:42 Adana'da polis operasyonunda 25 silah ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı

    Adana Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Çınarlı Mahallesi'ndeki bir barda yapılan operasyonda ruhsatsız 7 tabanca, 18 av tüfeği ve 12 mermi ele geçirdi. Operasyonda Tahsin C. ve Ersen D. isimli şüpheliler gözaltına alındı.

  • P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek
    11:41 P. Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji'ni konuk edecek

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin 25. haftasında P. Karşıyaka, yarın Bahçeşehir Koleji'ni evinde ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde ev sahibi P. Karşıyaka 4. sırada yer alırken, konuk ekip Bahçeşehir Koleji ise 13. sırada bulunuyor. İki takım arasında oynanan ilk devre müsabakasını P. Karşıyaka kazanmıştı.

  • Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor
    11:41 Malatya'da inşaat sektörü seçim sonrası canlanmayı bekliyor

    Malatya'da yapılacak yerel seçimlerin ardından inşaat sektöründe ciddi bir artış ve hareketlilik bekleniyor. Deprem bölgelerinde konut ihtiyacının karşılanmasıyla birlikte sektörde istihdam ve konut ihtiyacında rahatlama olması öngörülüyor. İnşaat Mühendisi Musa Karagöz, kredi sorununun giderilmesi ve yeni yapılan deprem konutlarıyla birlikte güvenli ve yaşanabilir konutlar üretileceğini belirtti.

  • Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı
    11:41 Ardahan'ın Gürçayır Mahallesi'ne modern bir taziye evi açıldı

    Ardahan Belediyesi, 'Her mahalleye bir taziye evi' sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Gürçayır Mahallesi sakinlerine modern bir taziye evi kazandırdı. Açılış törenine Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP Milletvekili Özgür Erdem İncesu ve mahalle sakinleri katıldı.


Advertisement