Erzurum'da Kar, Kırsalı Elektriksiz Bıraktı - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kar, Kırsalı Elektriksiz Bıraktı

Erzurum'da geçen hafta etkili olan kar yağışının enerji nakil hatlarına verdiği zarar nedeniyle Olur ilçesindeki 22, İspir ilçesindeki 12 mahallede elektrik kesintisi yaşanıyor.

17.11.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da geçen hafta etkili olan kar yağışının enerji nakil hatlarına verdiği zarar nedeniyle Olur ilçesindeki 22, İspir ilçesindeki 12 mahallede elektrik kesintisi yaşanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 10 Kasım'daki kar yağışında kırılan ağaç dallarının enerji nakil hatlarında hasara yol açması sonucu, Olur merkez ve kırsalı ile İspir kırsalındaki mahallelerde elektrik kesintisi meydana geldi.

Ekiplerin yaptığı çalışmalarla 18 mahallesindeki kesinti giderilen Olur'da halen 22, İspir'de de 12 mahalleye elektrik verilemiyor. Bir haftadır süren elektrik kesintisi nedeniyle, mahallelerde telefonla iletişimde de sorun yaşanıyor.

Öte yandan, Aras Elektrik Dağıtım AŞ ekiplerinin, mahallelerde arızaların giderilmesi için aralıksız çalıştığı bildirildi.

"Mahalleli isyan noktasında"

Elektrik verilemeyen Ormanağzı Mahallesi'nin muhtarı Serkan Aktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta salı gününden beri elektriklerin kesik olduğunu ve büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Sorunun çözümü için görevlendirilen ekiplerin yetersiz olduğunu öne süren Aktürk, şunları kaydetti:

"Sorunumuza bir haftadır çözüm bulunamadı. Ekip az, yeterli çalışma olmuyor. Mahallemizde elektrik kesintisi nedeniyle telefonlar çekmiyor. Elektrikler kesilince dolaplardaki tüm yiyecekler de bozuldu. Mahalleli isyan noktasına geldi. 'Yolu keselim, eylem yapalım, o zaman çözülür' diyorlar. Bana da tepki gösteriyorlar."

Aktürk, yetkililerden bir an önce arızanın giderilmesini istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kar, Kırsalı Elektriksiz Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement