Erzurum'da İmzacı Akademisyen Üniversiteden Uzaklaştırıldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da İmzacı Akademisyen Üniversiteden Uzaklaştırıldı

Erzurum\'da İmzacı Akademisyen Üniversiteden Uzaklaştırıldı

Atatürk Üniversitesi'de Araştırma Görevlisi olan Ramazan Kurt, 'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı.

03.02.2016 10:25  Güncelleme: 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Barış İçin Akademisyenler' bildirgesine imza attığı gerekçesiyle çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılan Atatürk Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olan Ramazan Kurt, görevinden uzaklaştırıldı. Kurt'un hakkındaki soruşturma dosyası da yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Felsefe Tarihi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ramazan Kurt, 'Barış için Akademisyenler Bildirgesi'ni imzaladığı gerekçesiyle geçen 14 Ocak günü sabahı, Erzurum'da kaldığı evde gözaltına alındı.

'SUSMA HAKKINI' KULLANDI

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ramazan Kurt, burada 'susma hakkını' kullandı ve adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Ramazan Kurt, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükumetini, devletin yargı organlarını alenen aşağılamak, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılama, terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından tutuklama talebiyle 2'nci Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Hakim karşısına çıkarılan Ramazan Kurt, yurt dışına çıkma yasağı konularak serbest bırakıldı. Ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ramazan Kurt hakkında başlatılan soruşturma dosyası yetkisizlik kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

TEDBİRLİ OALRAK GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRDI

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü de imza olayının ortaya çıkması ile birlikte hakkında idari soruşturma başlatılan Ramazan Kurt'u görevinden tedbirli olarak uzaklaştırdı. Kurt, uzaklaştırma kararını öğrenmesinden sonra ailesinin bulunduğu İzmir'e gitti.

"ANGARYA İŞLERİ YAPTIRMAYA DEVAM EDİYORLAR"

Ramazan Kurt, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunların hepsi siyasi. Hiçbir hukuki dayanağı yok. Sadece bende değil, bütün akademisyenler fiilen yaklaşık 3 haftadan bu yana akademik işlerini bırakıp kendi dertlerine düştüler. 11 Ocak günü bana uzaklaştırma vermişler ve benim bundan haberim yok. Okula gidiyorum, öğretmenlik yapıyorum ama okuldan uzaklaştırılmışım. Angarya işleri yaptırmaya devam ediyorlar. Tarafıma uzaklaştırma aldığıma dair hiçbir yazı gelmedi. Bunu 15 Ocak'ta öğrendim. Otomasyon sistemine ve üniversite mail adresime giremiyordum. Bunun sebebini öğrenmek için enstitüyü aradığımda rektörlük tarafından uzaklaştırma verildiğini söylediler. Üniversiteden tedbiren uzaklaştırma aldım. Hakkımda idari soruşturma da başlatıldı. Geçen Cuma günü yazılı ifade gönderdim, sonucunu bekliyorum. Ailem İzmir'de onların yanına geldim. Erzurum'da artık yaşama koşullarım kalmadı. Eşyalarımı alıp İstanbul'a yerleşmeyi düşüyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da İmzacı Akademisyen Üniversiteden Uzaklaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • One way: Anca gidersin imza atmayı biliyosunda sonuçlarını hiç düşünmedinmi görevlisi bınuda bi özgürlük gör devlet özgür iradesini kullanmış 0 0 Yanıtla
  • Gök Yeleli Bozkurt: GİDECEKSİN ÇATIŞMANIN OLDUĞU BÖLGEDE GÖREV YAPACAKSIN.YOK ÖYLE ENTELEKTÜEL AYAKLARA YATIP ŞEHİDİ GÖRMEYİP-TERÖRİST GÖRÜNÜMLÜ SİVİL KATLEDİLİYOR DEMEK 0 0 Yanıtla
  • Atatirk üniversitesi : Bu kurum hain hoca barındırmaz öğrenmiş oldu 0 0 Yanıtla
  • DOĞULU: OKUMAKLA OLMUYOR,ÖNCE VATANI,VATANDAŞINI SEVECEKSIN,DEVLETINI SEVECEKSIN,SEVMIYORSAN ISTANBUL,A DA DEĞIL SEVDIĞIN YERE GIDECEKSIN. 0 0 Yanıtla
  • öz sivaslı: niye istanbula gitmek istiyon gitsene cizreye savundugun pkklarin yanina 0 0 Yanıtla
  • Muslumanlar İnandik : diktaturluk yakinda.... 0 0 Yanıtla
  • bawer: okuyun muhtar olun prof olmayin 0 0 Yanıtla
  • can: Devlete kim dil uzatır vatandaliktan çıkarılıp tasaron olduğu ülkelere sürülsünler 0 0 Yanıtla
  • Pasha: Padişahim çok yaşa!!!allah yardimcisi olsun lan oglum ne isin var imza atiyon.padisahin kafasini bozuyon.sende bizim gibi koyun olsana!! 0 0 Yanıtla
  • misafir: faşizm in kalesi.. 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement