Erzurum'da PKK Gerginliği! Halk, İşçileri Linç Etmek İstedi - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da PKK Gerginliği! Halk, İşçileri Linç Etmek İstedi

Erzurum\'da PKK Gerginliği! Halk, İşçileri Linç Etmek İstedi

Aşkale ilçesinde inşaatta çalışan işçinin parmağında PKK'yı simgeleyen yüzük taşıdığı iddiasıyla esnaf arasında çıkan tartışma, gerginliğe yol açtı.

29.07.2015 01:15  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Aşkale ilçesinde TOKİ inşaatında çalışan bir işçinin parmağında terör örgütü PKK'yı simgeleyen yüzüğü taşıdığı iddiasıyla esnaf arasında çıkan tartışma gerginliğe yol açtı. Toplanan ilçe halkının linç etmek istediği TOKİ inşaatında çalışan işçiler, polisin gözetimde Aşkale'den çıkarıldı.

İŞÇİ ARKADAŞLARINI ÇAĞIRDI, KAVGA ÇIKTI

Olay bugün saat 19.00 sıralarında Aşkale ilçe merkezinde meydana geldi. TOKİ inşaatında çalışan bir işçi alışveriş yapmak için gittiği çarşıda iddiaya göre parmağında bulunan ve PKK'yı simgeleyen yüzüğü nedeniyle tepki gördü. Bunun üzerine esnafla tartışan işçi, cep telefonuyla arkadaşlarını çağırdı. Otomobillerle çarşıya gelen TOKİ işçileri esnafla kavga etti.

HALK, İŞÇİLERİ LİNÇ ETMEK İSTEDİ

Olayın duyulması üzerine toplanan Aşkale halkı son günlerde yaşanan terör olaylarının da etkisiyle 'PKK'lı' diye inşaat işçilerine saldırdı ve linç etmek istedi. Olay yerinden polisin de yardımı ile kaçan işçiler TOKİ'ye sığındı.

SAYILARI 2 BİNİ BULAN İLÇE HALKI TOKİ İNŞAATINI BASTI

Kısa sürede toplanarak sayıları 2 bini bulan ilçe halkı, TOKİ inşaatını bastı. PKK yandaşı olmakla suçladıkları işçileri Aşkale'de görmek istemediklerini belirten öfkeli vatandaşlar, Erzincan- Erzurum karayolunu da bir süre trafiğe kapattı. Kalabalık grup zaman zaman kendi aralarında da tartışıp yumruklaştı.

OTOBÜSLERİ DE TAŞLADILAR

Yolda bekleyen bir grup, şehirlerarası yolcu taşıyan bazı otobüs firmalarını da taşladı. Kalabalık grubun attığı taşlar nedeniyle bir otobüs firmasının şoförü zor anlar yaşadı. Otobüsün sadece arka camları kırılmayan 4 yıllık şoför Mehmet Bayındır, "Yanımıza gelen polisler, 'Durmayın devam edin' diye söylediler. Taksi önümü kesince yüzden fazla kişi bir anda taş atmaya başladı. Manevra yaparak oradan çıkmayı başardım. O an yolculara bir şey olmasın, onları nasıl kurtarırım diye düşünüyordum. Orada dursam PKK'lı diye yolcuları linç edeceklerdi. Yolcular büyük korku yaşadı, çocuklar ağladı. Camları kırık otobüsle sefer yapılamayacağı için yolcuları otele yerleştirdik" dedi.

POLİS İŞÇİLERİ İLÇEDEN ÇIKARDI

Yaşanan gerginlik ise polisin TOKİ inşaatınca çalışan işçileri ilçeden çıkartmasıyla son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da PKK Gerginliği! Halk, İşçileri Linç Etmek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (92)

  • Dadaş yurdu: Helal be erzurumlu kardeslerime 56 23 Yanıtla ziyaaa: ne helali be insanmısınnn.vatan mı kurtarıldı.gitsinler askere madem o kadar kahramanlarrr 6 2
  • T.C. POLİS: sen hakkaride diyarbakırda şırnakta bingölde öyle yaparsan bu sefer erzurumda trabzonda aydında denizlide böyle yaparlar. herkes aradığını bulur. 55 7 Yanıtla
  • derya. asena: Erzurum candır :) 26 27 Yanıtla
  • : Kürtlerin yüzde 80 hdp yani pkk secti kimse kivirmazsin en dindar yilllarca ekmegimizi bölüstügümüz komsum bile bu saatden sonra ne dindarliginiza nede kardesliginizr asla inanmam 26 25 Yanıtla
  • ozan: Helal olsun erzurumlu kardeşlerimize herbirinin ellerinden öpüyorum 42 8 Yanıtla
  • Milliyetçi kurt : Helal kardeş ülküdaşlarınâ 36 11 Yanıtla
  • Sp: Kurban olurum size 32 15 Yanıtla
  • Baran: Davarlar iste .ic savas tamda nöyle cikar.bu isi planlayan bir uzman ekipdir. 26 18 Yanıtla
  • xero: ula erzı rum 7 35 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement