Erzurum'da Demirtaş'ın Mitingi Öncesi Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Demirtaş'ın Mitingi Öncesi Olaylar Çıktı

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın düzenleyeceği miting öncesi ortalık savaş alanına döndü. Polis gruba müdahale ederken, olaylar sırasında bir minibüs yakıldı, şoför yaralandı.

04.06.2015 10:59  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımıyla düzenlenen miting öncesinde ortalık savaş alanına döndü. Çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş ve polis yaralandı. Olaylar sırasında bir minibüs de yakıldı. Şoförü son anda yaralı olarak kurtarıldı. Takviye güvenlik güçleri kentte değişik mahallelerdeki olayları hala kontrol altına alamadı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün saat 13.00'de yapacağı İstasyon Meydanı'ndaki miting için partililer hazırlık yaparken olaylar çıktı. Miting alanı yakınında toplanarak, HDP'ye Erzurum'da miting yaptırmayacaklarını söyleyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

4 BİN POLİS GÖREV BAŞINDA

Çevre illerden takviye gelenlerle 4 bin polisin görev yaptığı HDP mitingi öncesi, miting alanının yakınında toplanan grup, HDP'ye Erzurum'da miting yaptırmayacaklarını belirttiler.

ELLERİ TÜRK BAYRAKLI 1000 KİŞİLİK GRUP, SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Miting alanına yakın bölgedeki ev ve işyerleri Türk bayraklarıyla donatılırken, ellerinde ve sırtlarında Türk bayrakları olan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 10.00 sıralarında slogan atarak yürüyüşe geçti. 'Burası Erzurum, Erzurum'dan çıkış yok' sloganları atarak yürüyen göstericilere polis engel olmak istedi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ, ÇATIŞMA ÇIKTI, YARALILAR VAR

Meydanın üzerinden bir helikopter sürekli uçarken, TOMA'lar su sıkarak göstericileri durdurmaya çalıştı. Çıkan arbedede bir polis başından yaralandı. Yaralı polisi almaya gelen ambulansın geçişine izin vermeyen göstericiler polisle çatıştı. Göstericilerden de yaralananlar oldu.

POLİS ETTEN DUVAR ÖRDÜ AMA YETMEDİ, JANDARMADAN TAKVİYE İSTENDİ

Mitingi izlemeye gelen yaklaşık 2 bin kişiye, göstericilerin saldırmaması için etten duvar ören güvenlik güçleri yetersiz kalınca jandarmadan takviye istendi. Robocop kıyafetli jandarmalar da göstericilere müdahale etti.

Protestocu grubun dağıtılmasına çalışılırken, kentin diğer semtlerinde toplanan grupların da mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı'na gelmesini önlemek için polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

HDP BAYRAKLARI OLAN MİNİBÜSE SALDIRI

Tekman ilçesinden İstasyon Meydanı'ndaki miting alanına giden ve üzerinde HDP bayrakları bulunan 25 D 0877 plakalı minibüse, Honda Kavşağı'nda bir grup taş ve sopalarla saldırdı.

ARAÇ ALEV ALDI, SÜRÜCÜ GÜÇLÜKLE ÇIKARTILDI

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, refüjdeki aydınlatma direğine çarparak, durabildi. Bu sırada bir grup aracın etrafına toplanarak, sürücüye saldırmak istedi.

Bunun üzerine polis aracın etrafında güvenlik şeridi oluşturup, grubu dağıtmaya çalıştı. Bu esnada içerisinde sürücünün bulunduğu araç, çekiciye yüklendi.

Gruptakiler, yaktıkları bir bayrağı bölgeden uzaklaştırılmaya çalışılan çekicinin üzerindeki minibüse attı. Yaklaşık 200 metre giden araç, alev almasının ardından çekicinin üzerinden düştü.

Polis ekipleri tarafından güçlükle araçtan çıkartılan ve elbiseleri yanan kişi, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sürücünün vücudunun çeşitli yerlerinde yanık oluştu.

İtfaiye ekipleri de araca su sıkarak söndürdü. Burada çıkan olaylarda bir polis memuru da başından yaralandı.




Erzurum\'da Demirtaş\'ın Mitingi Öncesi Olaylar Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Demirtaş'ın Mitingi Öncesi Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (215)

  • dadaş: pkk kafırdır vurun 246 15 Yanıtla
  • ZEHIR ZEMBEREK: Hayirdir hdp liler saldirdiginda hic sesiniz cikmiyordu, noldu ..Zorunuzami gitti, dadaslar tarih boyunca destan yazdilar bir destan daha yazmaya her an hazirlar,.. 181 11 Yanıtla
  • ERZURUM: MHP 137 17 Yanıtla
  • ELAZIGLI: PKK 16 108 Yanıtla
  • OFLU: ERZURUMU ANLINDAN OPUYORUM... KAHROLSUN PKK 75 27 Yanıtla
  • selhan: dadaşlar sızler harbu ı köpeksınız 16 82 Yanıtla
  • MERT: HDP YE OY VEREN KALLEŞTİR 69 27 Yanıtla
  • kaan: Helal olsun dadaslar 37 46 Yanıtla
  • Van düşü: Halkların kardeşliğine uzanan kirli eller kirilsin 58 24 Yanıtla
  • YOZGATLI66: faşstlerin sonu geldi yaşısn hdp 19 58 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi
    15:50 Mersin'de PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri Gerçekleştirildi

    Mersin'de düzenlenen PTT 52. Balkan Ülkeleri Postacı Yürüyüş Yarışması Bölge Seçmeleri'ne 124 personel katıldı. Yarışmalarda erkekler ve kadınlar kategorisinde dereceye girenler Türkiye Geneli Eleme Yarışması'na katılma hakkı kazandı. Mersin PTT Başmüdürü Recep Öztürk, etkinliğin sosyal dayanışmayı arttırdığını ve sportmenlik ruhunu geliştirdiğini belirtti.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.

  • Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı
    15:48 Karabük'te kaza yapan otomobil sitenin duvarında asılı kaldı

    Karabük'ün Şirinevler Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, 78 AZ 229 ve 54 AIT 676 plakalı otomobiller çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle savrulan 78 AZ 229 plakalı otomobil, çevredeki bir sitenin bahçe duvarında asılı kaldı. Kazada yaralanan olmazken, olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı
    15:45 Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı

    Adıyaman'da Yeni Mahalle 3.Çevre Yolu Demokrasi Okulu yakınlarında meydana gelen kazada, Berkay B. idaresindeki motosiklet ile Gülsüm D. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.


Advertisement