Erzurum'da Çoruh Nehri'ne Düşen Çocuk - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Çoruh Nehri'ne Düşen Çocuk

Erzurum'un İspir ilçesinde köprüden buzla kaplı Çoruh Nehri'ne düşen 12 yaşındaki Atakan Zor için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

27.01.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un İspir ilçesinde köprüden buzla kaplı Çoruh Nehri'ne düşen 12 yaşındaki Atakan Zor için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.

AFAD İl Müdürlüğü ekiplerince dün hava kararana kadar sürdürülen ve sonrasında ara verilen arama çalışmalarına sabah saatlerinde yeniden başlandı.

İspir Belediyesi ve jandarma ekiplerinin de destek verdiği çalışmalarda AFAD dalgıçları Çoruh Nehri'ne dalarak arama yaptı. Buzla kaplı nehir içerisinde yapılan arama çalışmaları, şiddetli soğuk nedeniyle verilen molalarla sürüyor.

Olay yerinde arama çalışmalarına refakat eden İspir İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tutak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atakan Zor'un dün öğlen saatlerinde asma köprüden inerek buzla kaplı nehir üzerinde yürümek isterken suya düştüğünün tahmin edildiğini söyledi.

Durumu gören vatandaşların yardım etmek için nehre indiğini belirten Tutak, "Kurtarma esnasında akıntı çocuğu alıyor ve akıntıyla çocuk sürükleniyor. Kurtarmak için nehre giren vatandaşlarda canlarını zor kurtarıyor" dedi.

Tutak, olayın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının AFAD ekiplerinin katılımıyla devam ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"AFAD ekiplerimiz olay yerinde. Nehir buzlu olduğu için çalışmalar çok zor. Nehrin alt tarafı buzla kaplı tabaka halinde, bu sebepten çalışma çok zor. Öğlenden sonra dalgıç ekipleri tekrar bakacaklar. Ankara'dan ve diğer kurtarma ekiplerinden destek istedik. Aileye sabır diliyorum."

Çevredeki vatandaşlar, arama kurtarma ekiplerine sıcak çay servisi yaparak yardımcı olmaya çalıştı.

Öte yandan çocuğun kaybolması üzerine rahatsızlanan Zor ailesi fertlerinin Erzurum'da bir hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Çoruh Nehri'ne Düşen Çocuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement