Erzurum'da 2015 Yılında 17 Bin 167 Kişiye Aep Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da 2015 Yılında 17 Bin 167 Kişiye Aep Eğitimi Verildi

Erzurum\'da 2015 Yılında 17 Bin 167 Kişiye Aep Eğitimi Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 2015 yılında 17 bin 167 kişiye eğitim verildi.

29.12.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce 2015 yılında 17 bin 167 kişiye eğitim verildi. Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün toplumda sağlıklı ailelerin çoğalmasına katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiği Aile Eğitim Programı (AEP) çerçevesinde Erzurum'da 2015 yılı içerisinde 17 bin 167 kişiye eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkez'nin 12 bin 439 kişiye, Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi'nin de 4 bin 778 kişiye eğitim verdiğini açıkladı.

İlçelerde Aile Eğitim Programı kapsamında eğitimlere yoğunlaştıklarını belirten Abdulhakimoğulları, " Yakutiye ve Palandöken Sosyal Hizmet Merkezi'miz toplam 17 bin 167 kişiye Aile Eğitim Programı kapsamında 23 modülde eğitim verdi. İl merkezindeki eğitim programlarımızın yanında ilçelerde de bu yöndeki çalışmalarımızı hızlandırdık. Amacımız Aile ve Toplum Hizmetleri kapsamındaki çalışmalarımızı etkili bir şekilde sürdürmek ve daha çok hedef kitleye ulaşabilmek İspir, Pazaryolu, Karayazı ve Karaçoban'da yaklaşık bin 320 kişiye Aile İçi İletişim, Bilinçli Medya Kullanımı, Yaşlı Sağlığı, Aile ve Yaşam Becerileri, Evlilik ve Aile Hayatı konularında eğitim verildi" diye konuştu.

AEP'İN MİSYONU MÜREFFEH AİLELER

Aile Eğitim Programlarının misyonunun müreffeh bireyler oluşmasını sağlamak olduğunu belirten Abdulhakimoğulları, şunları söyledi:

"AEP ülkemizde sağlıklı, mutlu ve müreffeh ailelerin oluşması için ailelerin; eğitim, hukuk, iktisat, medya ve sağlık alanlarındaki hizmetlerden daha etkili biçimde yararlanmalarına, aile içi süreçlerini işlevselleştirerek aile yaşam kalitelerinin artmasına, sahip olduğu her türlü kaynağı etkili bir şekilde yönetmelerine ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlemler almalarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Çeşitli hedef kitlelere eğitim verdik, öğrenciler, aileler, kursiyerler, infaz memurları, hükümlüler ve çeşitli meslek grupları bu eğitimlerden yararlandı "

Abdulhakimoğulları, 2016 yılında ilçelerdeki çalışmaların aktif bir şekilde devam edeceğini belirterek, daha çok hedef kitleye ulaşacaklarını ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum'da 2015 Yılında 17 Bin 167 Kişiye Aep Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement