Erzurum - CHP'li Doğan'dan Erzurum Belediye Başkanı Sekmen'e Tepki - Son Dakika
Güncel

Erzurum - CHP'li Doğan'dan Erzurum Belediye Başkanı Sekmen'e Tepki

Erzurum - CHP\'li Doğan\'dan Erzurum Belediye Başkanı Sekmen\'e Tepki

CHP'li Doğan'dan Erzurum Belediye Başkanı Sekmen'e tepki Erzurum'un Hınıs ve Tekman ilçesine bağlı bazı köy muhtarlarının sorunlarını aktarmak için görüştüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen'in tavrını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, " Görevini kötüye kullanan, açıkça partizanlık yapan, belediyecilik anlayışını kınıyoruz" dedi.

05.08.2015 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'li Doğan'dan Erzurum Belediye Başkanı Sekmen'e tepki

Erzurum'un Hınıs ve Tekman ilçesine bağlı bazı köy muhtarlarının sorunlarını aktarmak için görüştüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Sekmen'in tavrını eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, " Görevini kötüye kullanan, açıkça partizanlık yapan, belediyecilik anlayışını kınıyoruz" dedi.

Tekman ve Hınıs'tan sorunlarını aktarmak için gelen muhtarlarla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'le bugün randevu aldıklarını anımsatan İstanbul Milletvekili Selina Doğan, toplantı bitiminde CHP İl Başkanlığı'na geçti. Görüşmeyle ilgili olarak muhtarlarla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Selina Doğan, muhtarların alt yapı sorunlarını aktarmak için gittikleri toplantıya Başkan Mehmet Sekmen'in 35 dakika geç geldiğini ileri sürdü. Başkan Sekmen'in "Muhtarlarla gelmişsiniz ama biz herkese eşit hizmet veriyoruz. Din, dil, ırk ayırımı yapmadan" dediğini savunan Selina Doğan, görüşmeyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Bana son derece ukala bir şekilde, 'Ben 25 yıldır siyaset yapıyorum. Sizin buraya gelmenize gerek yoktu' dedi. Sayın Başkanım dolaylı yoldan dedi ama aslında doğrudan 'Oy verselerdi' dedi ve buna odada bulunan herkes şahit oldu. Sonra tansiyon yükseldi. Son derece nezaketsiz bir şekilde bizimle muhatap oldu ve biz oradan ayrılmak zorunda kaldık. Öncelikle görevini kötüye kullanan ve açıkça partizancılık yapan bu belediyecilik anlayışını kınıyoruz. Kamuoyunun vicdanında yargılıyoruz. Muhtarlar onca yolu, yıllardır yerine getirilmeyen en temel yurttaşlık haklarını bir kez daha dile getirmek için geldikleri halde kendileri ayrı bir odada bulunuyorlardı. Onlar da tabiri caizse güvenlik görevlileri tarafından yaka paça belediyeden dışarı çıkarıldılar. Bu siyasi ahlakla, nezaketle ve belediyecilik anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan bir uygulamadır. Bir kere daha şiddetle kınıyoruz bu uygulamayı."

Erzurum'un kuzey ve güney ilçeleri arasındaki hizmette ayrımcılık yapıldığı iddia eden Selina Doğan, "Bu ayrımcılığı bir kere daha orada deneyimledik hep beraber. Yani kovulmaktan beter edildik, öyle söyleyeyim. Sorunları ve farklılıkları ortaya çıkarmak için diğer vekil arkadaşlarımla gelip incelemelerde bulunacağız. Konuyu meclis gündemine taşımayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum - CHP'li Doğan'dan Erzurum Belediye Başkanı Sekmen'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement