Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Gölet Desteği - Son Dakika
Yerel

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Gölet Desteği

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, il genelinde tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla çiftçilere sulama göletlerinin yapıldığı bildirildi.

06.09.2015 19:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce, il genelinde tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla çiftçilere sulama göletlerinin yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışma kapsamında, bu yıl 19 gölet yapıldığı bildirildi.

Gölet çalışmalarına devam edileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

" Tortum'un Kemerkaya ile Pasinler'in Kavuşturan ve Ağcalar mahallelerine, Tekman'ın Akpınar ve Aşkale'nin Tepsicik, Hatuncuk ile Yakutiye'nin Akdağ ve Kırmızıtaş, Uzundere'nin Yayla, Oltu'nun Obayayla, Palandöken'in Toparlak, Şenkaya'nın Turnalı ve Gözalan, Horasan'ın Yörükaltı, Bahçe ve Gerek, Köprüköy'ün Ilıcasu ve Soğuksu, Narman'ın Yoldere mahallelerine sulama amaçlı gölet yapıldı. Ekipler, Narman'ın Yukarıyayla ve Koçkaya, Pasinler'in Yayladağı mahallelerindeki göletlerin su tutma kapasitelerini artırarak, göletleri bakım ve onarımdan geçirildi. Yine bu yıl içinde il genelinde mahalle muhtarları tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne 135 hayvan içme suyu ve sulama amaçlı gölet yapılması için müracaatta bulunuldu. Yapılan arazi ve fizibilite çalışmasında 76 noktada daha gölet yapılabileceğine dair ön etüt raporu hazırlandı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere Gölet Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement