Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme - Son Dakika
Yerel

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme

İŞ'e bağlı Hizmet İş Sendikası ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

25.05.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAK-İŞ'e bağlı Hizmet İş Sendikası ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal ve diğer ilgililerin katılımıyla belediye binasında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, belediye işçilerine verilen yüzde 17 oranındaki zammın hayırlı olmasını temenni etti.

Kanuni ölçülerde tüm yetkileri kullanarak herkesi mutlu edecek bir sözleşme imzaladıklarını belirten Sekmen, "Çalışanlar ne kadar mutlu olursa şehrimizde yaşayan insanlar da o kadar mutlu olur. İşçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Arslan da sendikalarının işçilerin sosyal, maddi ve manevi haklarını savunduğunu anımsattı.

Sosyal haklara sahip olmak isteyen çalışanın sendikalı olmaktan başka yolu olmadığını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"İşverenler sosyal hakları ancak kendileri ile özel iş birliği yapan ya da kendilerine yaltakçılık yapan, yalvaran işçilere verirler. Onurlu bir işçinin ise buna ihtiyacı yoktur. Onurlu bir işçi çalışma arkadaşları ile birlik olur, hakkı olanı ister ve kazanmasını bilir. Sendikalı değilsen sosyal güvenlik hakların yok demektir. Eşit işe eşit ücret ve insanca yaşanacak bir ücret almak sendikalı olmakla gerçekleşir. İşçilerin sendikalı olmadığı iş yerlerinde ücret artışlarının ne zaman yapılacağı, ne oranda yapılacağı da belli değildir. Oysa işçiler sendikalı ise herkesin ücreti sözleşme ile belirlenir. Eşit iş yapan herkes eşit ücret alır. Kimseye farklı muamele yapılmaz, yapılamaz."

Arslan, işçinin sendikasız olması durumunda işverenin onu işten atabileceğini anlatarak, "Hem de beş kuruş tazminat vermeden. Bu nedenle hak aramanın en iyi ve güvenilir yollarından biri sendikalı olmaktır" diye konuştu.

Aksakal ise belediyede sendikaya bağlı görev yapan 571 işçiye verilen yüzde 17 oranındaki zammın günümüz şartlarına göre çok iyi olduğunu, "Toplu İş Sözleşmesi"yle verilen zammın 2 yıl süreceğini aktardı.

Konuşmaların ardından taraflar arasında "Toplu İş Sözleşmesi"nin imzaları atıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde Toplu Sözleşme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement