Erzurum Bakan Güllüce'ye Yağmur Altında Koruma - Son Dakika
Güncel

Erzurum Bakan Güllüce'ye Yağmur Altında Koruma

Erzurum Bakan Güllüce\'ye Yağmur Altında Koruma

Bakan Güllüce'ye yağmur altında koruma ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Atatürk Üniversitesinin yaptıracağı 'Bilim, Doğa, Tarih, Eğitim Müze projesinin temel atma töreninde yağmura yakalandı.

21.05.2015 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Güllüce'ye yağmur altında koruma

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Atatürk Üniversitesinin yaptıracağı 'Bilim, Doğa, Tarih, Eğitim Müze projesinin temel atma töreninde yağmura yakalandı. Tören sonrası Bakan Güllüce, korumalarının eşliğinde yağmur altında makam aracına gitti. Erzurum- Erzincan karayolu üzerindeki Buz Hokeyi Salonu yanındaki alana 'Bilim, Doğa, Tarih, Eğitim Müze projesini başlatmak için bugün saat 14.00'de düzenlenen temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tören alanına geldikten sonra hava iyice bozdu. Şiddetli rüzgar nedeniyle yol boyunca asılan balonları tutan ipler direklerden kopunca, trafiği aksamasına neden oldu. Tören alına kurulan platform ve dev ekranların uçmaması için görevliler olağanüstü çaba harcadı. Rüzgarın ardından başlayan sağanak yağmur, törene katılan protokol ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Hava muhalefeti nedeniyle protokol konuşmalarını kısa tuttu.

ERZURUM'U HAYALLERİN ÖTESİNE TAŞIYACAK PROJE

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum'un, tarihi İpek Yolu üzerinde kurulmuş en eski kültür ve medeniyet merkezlerinden biri olduğuna işaret ederek Bilim, Doğa, Tarih, Eğitim Müze projesi, Erzurum'u var olduğu noktadan, neredeyse hayallerin ötesine taşıyacak bir projedir. Bir yandan mevcut tarihi eserleri ile adeta açık hava müzesi olan Erzurum'da tarihimizin ve kültürümüzün taşıyıcısı olacak olan bu proje, diğer yandan bölgenin ve bölge ülkelerinin merkezi olması nedeniyle de Erzurum'u bir cazibe merkezi yapacaktır. Kısacası Erzurum bu proje ile artık bir dünya şehri olacaktır. 670 dönüm alan üzerine kurulacak büyük bir kompleks içeresinde yok yok dedi. Son olarak kürsüye gelen Bakan İdris Güllüce 'Muhteşem' olarak nitelendirdiği projeye emeği geçenlere teşekkür etti. Yoğun yağmur altında Bakan Güllüce beraberinde İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Vali Ahmet Altıparmak, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ak Parti Erzurum milletvekili Adnan Yılmaz ile birlikte butonlara basarak projenin temelini attı. Temel atma töreninde görevliler tarafından havaya atılan konfetiler, yağmur nedeniyle törene katılanların üzerine yapıştı. Bakan İdris Güllüce, yağmurun şiddetini iyice artırması üzerine korumalar tarafından otomobile doğru adeta kaçırılırcasına götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Bakan Güllüce'ye Yağmur Altında Koruma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement