Erzincan MEB Temel Eğitim Kurumları Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Erzincan MEB Temel Eğitim Kurumları Toplantısı Gerçekleştirildi

Erzincan MEB Temel Eğitim Kurumları Toplantısı Gerçekleştirildi

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Temel Eğitim Kurumlarının 1.Dönem faaliyetlerinin değerlendirilmesi , 2. Dönemde yapılacak olan çalışmalar ve TEOG sınav sonuçlarının değerlendirme toplantısı yapıldı.

04.03.2015 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde Temel Eğitim Kurumlarının 1.Dönem faaliyetlerinin değerlendirilmesi, 2. Dönemde yapılacak olan çalışmalar ve TEOG sınav sonuçlarının değerlendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan öğretmenevi toplantı salonunda yapılan toplantıya Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Temel Eğitim kurum müdürleri katıldı.

Bilgi alışverişi içerisinde bulunularak gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapmak üzere konuşan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün şu görüşlerde bulundu; "Gündemimizin birinci maddesi akademik başarıdır. Akademik başarı diyince TEOG sonuçlarıdır, ikincisi öğrenci kayıt, nakil ve devamsızlık işlemleridir. Gündemimizin birinci maddesi olarak sene başından itibaren yapmış olduğumuz her gün mutlaka 2 veya 3 okula gitmeyle ilgili olarak merkezdeki okullarımızın nerdeyse tamamını, ikinci dönem başındaki bir iki haftada bitirdik. Beldelerimize başladık, bazı ilçelerimize de gittik. Her gün zaten sabah okuldaki öğretmen arkadaşlarımızla, okullarda sizlerle birlikteyiz. Burada özellikle çok önemli olan 2 husus var. Birincisi akademik başarılarının artırılması, ikincisi ise bizim ikinci dönemde başlatmış olduğumuz hepinizin de bildiği Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sayfasında yayınladığımız değerler eğitimidir. Öncelikle bize emanet edilen çocuklarımıza bizi biz yapan insani, milli, manevi, ahlaki ve bütün evrensel değerlerle o çocuklarımızı en güzel bir şekilde donatmaktır. Bu zaten bizim olmazsa olmaz ki eğitim ve öğretim diyoruz, eğitiminde olmazsa olmasıdır. İkincisi ise akademik başarıdır. Akademik başarı ile ilgili olarak özellikle her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Her sınav kendince değerlendirilir mantığıyla sizlere birkaç konuyla ilgili olarak rakam vermek istediğini belirterek şu bilgilendirmelerde bulundu; "Geçen yıl bakanlığımızın ilkini yapmış olduğu TEOG sınav ile bu yıl yapılan sınavı karşılaştırdığımız zaman geçen yıl yanlışsız olan öğrencimiz yoktu fakat bu yıl 13 öğrencimiz var. Geçen yıl 1 yanlışı olan öğrencimiz 2 idi bu yıl 20.Geçen yıl 2 yanlışı olan öğrencimiz 6 idi bu yıl 17.Geçen yıl 3 yanlışı olan öğrencimiz 10 idi, bu yıl ise 25.Yani geçen yıl yanlışsız 1, 2, 3 yanlışı olan öğrencilerimizin sayısı geçen yıl 18 iken bu yıl 75.Bu demektir ki ferdi başarıda geçen yıldan çok daha iyiyiz. Geçen yıl en iyi olduğumuz derste Türkiye'de 21 ciydik.

Türkçe, matematik, fen bilgisi, inkılap tarihi, din kültürü ve İngilizce olmak üzere 6 derste sınav yapılıyor biliyorsunuz. Bunların içinde en iyi olduğumuz ders Türkiye 21.cisi, sıralamada sonda olduğumuz derste ise Türkiye 34.süydük.Bu yıl yapılan TEOG sınavında 18.yiz.Sıralamada sonda olduğumuz derste ise 25.yiz.Buda demektir ki genel başarıda geçen yıldan çok daha iyiyiz.Biz iki yıl önce başladığımız zaman dedik ki Erzincan'ı 3 yıl içinde plakasına getireceğiz. Arkadaşlar şuan plakayı da devirerek aşağıya doğru gidiyoruz.

HEDEFİMİZ İLK 10

Ben inanıyorum ki okul müdürleri arkadaşlarımla olan hedefimiz ilk 10.Türkiye'de dersler bazında birinci olan ilimizle aramızda ki puan farkı 3 ila 5.Bu demektir ki birer soru daha doğru cevaplandığı zaman ilk 5'teyiz.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde ve Karadeniz bölgesinde en başarılı olan iliz. Bizi geçen bir il var oda Türkiye birincisi.9 ilçemiz içerisinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Kemaliye ilçemiz Türkiye birincisi. Dershaneye giden öğrencimiz yok. Geçen yıl yapılan sınav ile karşılaştırdığımızda o ilçemiz 9 ilçemiz ile birlikte dördüncü ve beşinciydik bu yıl 3 derste merkez ilçe birinci onlar ikinci.Bu başarıyı bir ekip ruhuyla, birlik beraberlik içerisinde öğrencilerimize verilmesi lazım olan kazanımları vermek. Öğrencilerimizle ve velilerimizle veri iletişimini sağlamak. Zaten kazanımlar belli, verilecek olanlar belli onları verdikten sonra Kemaliye Din Kültüründe Türkiye birincisi oldu. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan MEB Temel Eğitim Kurumları Toplantısı Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement