Erzincan'daki "Ergenekon Terör Örgütü" Davası - Son Dakika
Yerel

Erzincan'daki "Ergenekon Terör Örgütü" Davası

"Ergenekon terör örgütü"nün Erzincan yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla 7,5 yıldan 27 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen 11 sanık ile "davanın gizli tanıklarına rüşvet verdikleri" öne sürülen ve dosyası bu davayla birleştirilen CHP eski milletvekilleri Erol Tınastepe ve Ahmet Ersin'in yargılanmasına devam edildi Duruşma, 29 Ocak'a ertelendi.

22.09.2014 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Ergenekon terör örgütü"nün Erzincan yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla 7,5 yıldan 27 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenen 11 sanık ile "davanın gizli tanıklarına rüşvet verdikleri" öne sürülen ve dosyası bu davayla birleştirilen CHP eski milletvekilleri Erol Tınastepe ve Ahmet Ersin'in yargılanmasına devam edildi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, eski milletvekilleri Ersin ve Tınastepe ile tutuksuz yargılanan diğer 11 sanıktan Abdullah Erdoğan, Bülent Bakıcı, Erdal Erdoğan ve Davut Konig hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanıklardan Abdullah Erdoğan, tanıkların gizliliğinin kalmadığını ve deşifre olduklarını söyledi.

Erdoğan, davanın bir an önce bitirilmesini talep ederek, mağdur olduklarını belirtti.

Sanık avukatlarından Mehmet Uysal, müvekkilleri Abdullah ve Erdal Erdoğan'ın adil yargılanma istediklerini savundu.

Gizli tanıklar tarafından komplo kurulduğunu öne süren Uysal, bunun açığa çıkarılması gerektiğini söyledi.

Uysal, "Gizli tanıkların mahkeme önünde dinlenmesini istiyoruz. Gizli tanıkların gizliliklerinin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz. Davanın üstünün örtülmemesini, bunu yapanların ortaya çıkarılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Abdullah ve Erdal Erdoğan'ın avukatlarından Hikmet Aksakallı ise bir önceki duruşmada incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderilen CD'lerin çözümünün yapılamadığını belirterek, CD'lerin Jandarma Kriminal Laboratuvarı'na gönderilmesini talep etti.

Aksakallı, "CD'lerin içinde ülkenin geleceği adına önemli şeyler var" dedi.

Gizli tanıkların gizliliklerinin kaldırılması yönündeki talebi reddeden mahkeme heyeti, bu tanıkların dinlenmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, duruşmayı 29 Ocak 2015'e erteledi.

Eski milletvekili Ersin'in açıklaması

CHP İzmir eski milletvekili Ahmet Ersin, duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun "Mahkeme Başkanı, size 'milletvekili misiniz?' dedi. 'Seçilemedim' dediniz, 'Neden seçilemediniz?' diye sordu. Siz, 'Bilmiyorum' dediniz. Bu diyalogla ilgili neler söyleyeceksiniz?" şeklindeki sorusu üzerine Ersin, "Liste dışı kaldığımı söyledim, 'niye liste dışı kaldınız?' dedi. Bilmiyorum dedim, 'Onu ben size müsait bir zamanda söylerim' dedi.  Duruşmadan sonra konuştum, 'mahkeme sonuçlandıktan sonra konuşalım' dedi" ifadelerini kullandı.

"Gelecek celse, gizlik tanıkların dinlenmesine karar verildi. Gizli tanıkların gizlilik kararının kaldırılması talebimiz reddedildi" diyen Ersin, şunları söyledi:

"Tayyip beye (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) seslenmek istiyorum, paralel yapı diye tanımladığı örgüt sadece 17-25 Aralık operasyonlarını yapan polislerden mi ibaret? Yani burada da bazı operasyonlar yapıldı. Erzincan ve Erzurum'da da bazı adaletsizlikler yapıldı. Gizli tanık operasyonları yapıldı. Dolayısıyla biz mağdur edildik."

Ersin, "paralel yapı" operasyonunun sadece polislerle sınırlı tutulmaması gerektiğini belirterek, "Bu paralel yapının içindeki yargıç kılığındaki, savcı kılığındaki kişilerin de bu operasyonlara dahil edilmesi lazım" dedi.

Dava süreci hakkında bilgi veren Ersin, "2010 Şubat ayının ilk günlerinde Erzincan'da çok ciddi operasyonlar yapıldı. Cumhuriyet başsavcısı gözaltına alındı, jandarma alay komutanları, jandarma istihbarat subayları gözaltına alındı, MİT bölge başkanı ve yardımcıları gözaltına alındı. Dolayısıyla parti, bizi bu konuyu yerinde incelemek üzere görevlendirdi. Biz, 18 Şubat sabahı Erzurum'a geldik. 19 Şubat tarihinde Ankara'ya dönerken Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olarak ilan edildik" diye konuştu.

İddianame

Hazırlanan iddianamede, tutuksuz sanıklar Erdal Erdoğan, Abdullah Erdoğan, Davut Konig, Fatih Kutbay, Murat Yılmaz, Necip Kızılkaya, Serdar Işıksoy, İrfan Tezcan, Bülent Bakıcı, Murat Ekli ve Aymelek Karabacak hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak kullanmak", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "var olan örgütün korkutucu gücünden yararlanarak tehdit" suçlarından 7,5 yıldan 27 yıla kadar değişen hapis cezası isteniyor.

Dosyası bu davayla birleştirilen Erol Tınastepe hakkında, "davanın gizli tanıklarına rüşvet vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak ve adil yargılanmayı etkilemek" suçlarından 11 yıldan 26 yıla kadar, Ahmet Ersin hakkında da "davanın gizli tanıklarına rüşvet vermek ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 9 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. - Erzincan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzincan'daki 'Ergenekon Terör Örgütü' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement