Ertuğrul Kürkçü, Öcalan'ın Mesajını Meclis Kürsüsünden Okudu - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Kürkçü, Öcalan'ın Mesajını Meclis Kürsüsünden Okudu

HDP milletvekili Kürkçü, tezkere görüşmeleri sırasında Abdullah Öcalan'ın Kobani ile ilgili mesajını okudu. Meclis'te olan tek MHP'li vekil ise konuşmayı fark etmedi.

02.10.2014 19:02  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis’te devam eden tezkere görüşmeleri sırasında HDP grubu adına kürsüye çıkan Ertuğrul Kürkçü partisinin görüşlerini dile getirdi.

Kürkçü konuşmasının sonunda Abdullah Öcalan’ın Kobani ile ilgili mesajını Meclis kürsüsünden okudu.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre Kürkçü, “Dün heyetimizle görüşen Abdullah Öcalan’ın Kobani ile müzakere süreci arasındaki ilişki bakımından söylediklerini hızlıca aktarmak isterim.” dedi ve Öcalan’ın mesajını okudu.

GÖZLER MHP SIRALARINA ÇEVRİLDİ

Bu sırada gözler MHP milletvekillerine çevrildi. Ancak MHP sıralarında sadece Yusuf Halaçoğlu bulunuyordu ve diğer milletvekilleri Genel Kurul salonu dışındaydı. Halaçoğlu ise o sırada önündeki notlar ile meşgul olduğundan Kürkçü’nün sözlerini fark etmedi ve herhangi bir tepki göstermedi.

CHP milletvekillerinin de Kürkçü’nün Öcalan’ın mesajını okumasına tepki göstermedikleri görüldü.

ÖCALAN'IN MESAJI MECLİS ARŞİVİNE GİRDİ

Meclis kürsüsünde yapılan tüm konuşmalar meclis tutanaklarına giriyor ve arşive kaldırılıyor. Böylece Öcalan’ın sözleri de meclis tutanaklarına girmiş olduğundan meclis arşivinde yer alıyor.

İşte o tutanak:

Ertuğrul Kürkçü, Öcalan\'ın Mesajını Meclis Kürsüsünden Okudu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ertuğrul Kürkçü, Öcalan'ın Mesajını Meclis Kürsüsünden Okudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • vatandaş: Ulan mhp eğer bu tezkereye evet dereniz bu milletin gözünden bir daha düşersiniz ki bir daha o sıralarda oturamazsınız. 118 7 Yanıtla
  • ÇOBANCIK: ÇADIR BİLE KURAMAZSINIZ SİZİN YERİNİZ MAĞARALAR YARASA GİBİ GECE ÇIKARSINIZ DIŞARI YARATIKLAR 16 69 Yanıtla
  • Deli: Terörist başının, binlerce masum insanın katilinin mesajı mecliste okunuyor ve 1 Allahın kulu tepki vermiyor. . yazık. . 13 5 Yanıtla
  • memur teoman: HAYALDİ GERÇEK OLDU. . . TERÖRİSTLER MUHATAP ALINARAK, ÇİZDİKLERİ SÖZDE YOL HARİTALARI MECLİSLERDE OKUNUR OLDU. . . ŞEHİT YAKINLARINA DA GAZ BOMBASI ATILIR, SU SIKILIR. . . ALLAHA HAVALESİNİZ HEPİNİZ 11 4 Yanıtla
  • vatan: o çanakkale savaşından bahsden şahsiyet onlar gerçek türk dostları idi ama malesef nesillerinin bu kadar bozuk alçak arkadan kahpece vuran nesil yetişeceğini bilselerdi sizlerinde kökünü kazırlardı 7 8 Yanıtla
  • F.U.: DAHA O PİS ELİ KANLI APO DENEN . . . . . . . MECLİSE GİRECEK BUNUNDA VEBALİ RTE YE OY VERENLERDİR. ÖLMEZSEK HEPİMİZ GÖRECEGİZ MAALESEF BÖYLE BAŞLAR AYAK OLDU ARKADAŞLAR 2 5 Yanıtla
  • KoRay: özgür devlet herkes konuşabilir kimsenin zoruna gitmesin 2 1 Yanıtla
  • Danimarka: Yemin ederim hiç bir yorumunuzu okumadan yazıyorum...çok acıdı değilmi faşolar...cevabı kürtler yazsın haklımıyım Yorumları okumadım 0 0 Yanıtla
  • Danimarka: Yemin ederim hiç bir yorumunuzu okumadan yazıyorum...çok acıdı değilmi faşolar...cevabı kürtler yazsın haklımıyım Yorumları okumadım 0 0 Yanıtla
  • Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek
    11:08 Zonguldak'ta Bisiklet Etkinliği Düzenlenecek

    Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bisiklet turizmi ve etkinliklerinin geliştirilmesi amacıyla Bülent Ecevit Üniversitesi, Kdz. Ereğli Kaymakamlığı, çeşitli kurum ve kuruluşlar ve BAKKA iş birliğiyle 20-21 Nisan 2024 tarihlerinde bisiklet etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, panel, çalıştay ve bisiklet turu olmak üzere 3 farklı aşamadan oluşacak ve bölgede ekoturizmin, doğa sporlarının ve sürdürülebilir turizmin gelişimi ile bisiklet rotalarının güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı
    11:07 Zorunlu uygulama bitti, lastik değişimi hızlandı

    Zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesiyle birlikte lastikçilerde yaz lastiğine dönüş telaşı başladı. Sürücülerin yaz aylarında kış lastiği kullanmaması gerektiğini belirten servis müdürü, lastik alacak vatandaşların etiketleri kontrol etmeleri gerektiğini ve doğru seçim yapmaları gerektiğini vurguladı. Kış lastiği ile yazın devam edilmesinin araçların performansını düşürdüğüne dikkat çekildi.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı
    11:07 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olacaklarını açıkladı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda tüm emekçileri Taksim Meydanı'na davet ettiğini söyledi. Taşçıer, Taksim Meydanı'nın emekçilerin ortak hafızası olduğunu vurgulayarak, Anayasa Mahkemesi'nin 1 Mayıs yasağını kaldıran kararının uygulanmasını istedi. Ayrıca, emekçilerin yaşadığı güvencesizlik, yoksulluk ve adaletsizlik sorunlarına dikkat çekerek, 1 Mayıs'ta meydanlarda olacaklarını belirtti.

  • Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi
    11:07 Dubai'deki Aşırı Yağışlar Hava Trafiğini Etkiledi

    Körfez ülkelerinde yaşanan aşırı yağışlar, Dubai Uluslararası Havaalanı'ndaki hava trafiğinde aksamalara neden oldu. Havalimanı yetkilileri, zorlu koşullar nedeniyle uçuşu olan yolculara gelmemeleri çağrısında bulundu. Ülkede yaşanan su baskınları ve sellerde bir kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Umman'da en şiddetli yağışın yaşandığı son 75 yılda en az 19 kişi hayatını kaybetti. Dubai Havaalanı'na iniş ve kalkış dahil 300 uçuş iptal edildi ve yüzlerce uçuş ertelendi. Dubai'de evler sular altında kaldı, alışveriş merkezleri zarar gördü. Bilim insanları, bölgedeki aşırı yağışların iklim değişikliğiyle bağlantılı olduğunu belirtiyor.

  • CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı
    11:06 CHP TBMM Grup Müdürü Levent Bayraktar'ın Vefatı

    CHP'de 2010 yılından bu yana TBMM Grup Müdürlüğü yapan Levent Bayraktar, 59 yaşında hayatını kaybetti. Bayraktar'ın cenazesi yarın Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. CHP'li yöneticiler ve milletvekilleri baş sağlığı mesajları yayımladı.

  • Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı
    11:05 Türkiye'de Tavuk Eti ve Yumurta Üretimi Azaldı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, şubat ayında tavuk eti üretimi yüzde 0,7 azalarak 201 bin 680 ton, tavuk yumurtası üretimi yüzde 5,7 azalarak 1,73 milyar adet oldu. Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre tavuk yumurtası üretimi yüzde 7,3, kesilen tavuk sayısı yüzde 13,1, tavuk eti üretimi yüzde 14,6, hindi eti üretimi yüzde 31,2 arttı. Ocak-Şubat döneminde ise tavuk yumurtası üretimi yüzde 6,8, kesilen tavuk sayısı yüzde 9,4, tavuk eti üretimi yüzde 10,1, hindi eti üretimi yüzde 32,2 arttı.

  • Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı
    11:04 Edirne'deki tarlalarda kanola bitkisi çiçek açmaya başladı

    Edirne'de tarlaları sarıya boyayan kanola bitkisi, çiçek açarak bölgeye ayrı bir güzellik katıyor. Sapsarı görüntüsüyle ilgi çeken tarlalara giren vatandaşlar, doğal stüdyo olarak nitelendirdikleri alanda güzel anları ölümsüzleştiriyor. Kanola, çiftçilerin tercih ettiği alternatif ürünler arasında yer alıyor ve bu yıl Edirne'de 35 bin dekar alana ekildi.

  • Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi
    11:04 Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Şahin Seçildi

    Bayburt İl Genel Meclisi'nde yapılan seçimler sonucunda Hüseyin Şahin başkan seçildi. İl genelindeki 8 meclis üyesinin 7'si AK Parti'ye ait olup, diğer üyeler ise komisyonlarda görev aldılar. Şahin, toplantıda yaptığı konuşmada yeni dönemde tüm arkadaşlarıyla birlikte daha üst noktalara taşıma mücadelesi vereceklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu
    11:04 Kırklareli Valisi Turizmcilerle Buluştu

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, kentteki turizmcilerle bir araya geldi. Ekici, Kırklareli'nin turizm açısından önemli bir kent olduğunu vurgulayarak, kentin deniz, doğa, tarih ve kış turizminde ön plana çıktığını belirtti. Belediye Başkanı Derya Bulut ise Kırklareli'nin her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırladığını ifade etti. Kentin turizm sektöründe daha da ilerlemek için iş birliğine hazır olduklarını kaydetti.

  • Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı
    11:03 Kırklareli'de firari hükümlü yakalandı

    Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde 44 yıl 1 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı.

  • Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı
    11:03 Haşim Şentürk, Aydıntepe Belediye Başkanı olarak göreve başladı

    Yeniden Aydıntepe Belediye Başkanı seçilen Haşim Şentürk, mazbatasını Bayburt Adliyesi'nde aldı. Şentürk, teşekkür konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.


Advertisement