Kürkçü: Öcalan'ın Cezaevi Değişikliği Talebi Yok - Son Dakika
Güncel

Kürkçü: Öcalan'ın Cezaevi Değişikliği Talebi Yok

Kürkçü: Öcalan\'ın Cezaevi Değişikliği Talebi Yok

HDP'li Ertuğrul Kürkçü, Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği yönündeki iddialara, "Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi yok" dedi.

16.10.2014 17:48  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği yönündeki iddialara, "Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi yok" dedi.

ARINÇ'A SERT YANIT

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın yaptığı açıklamalar nedeniyle basın toplantısı düzenlediğini belirten Kürkçü, Arınç'a tepki gösterdi. Kürkçü, "Böyle başlayan konuşma müzakere masasında bitmez. Biz hükümetle kavga yürütmek değil çözüm ve barış için siyaset yürütme derdindeyiz. Arınç'ın dilinin endazesinin olmadığını anlıyoruz ama daha önemlisi bu dil kendisine partisine temsil ettiği kitleler zarar varan bir dil. Dünyayı başımıza yıkacağından söz ediyor, birinin başına yıkılan dünya hepimizin başına yıkılmış olur" dedi.

"SORUMLULUĞUMUZU İNKAR ETMEYİZ"

Toplumsal olaylarda varsa sorumlulukları, bunu inkar etmeyeceklerini belirten Kürkçü, "Atışmalara son verip bizim de hükümetin de varsa sorumluğu, bunun ortaya çıkması için Meclis araştırması açılmasını istedik. Varsa HDP'nin siyasi sorumluğu, bunun ortaya çıkmasından kaçacak değiliz. Yaptığımızın, söylediğimizin arkasındayız. Hata yaptıysak da hata yaptığımızı söyleriz. Bize boyun eğdirmeye, burnumuzu sürtmeye çalışmak, olayları aydınlatmaya ve müzakere masasına hizmet etmez. Biz sorumluluk üstleniyoruz ama herkes bunu sorumluluğu üstleniyor mu?" dedi.

"BİZİM VE ÖCALAN'IN BÖYLE BİR TALEBİ YOK"

Bir gazetecinin Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan başka bir cezaevine nakledileceği iddiaları olduğunu sorması üzerine Kürkçü, 'Bizim böyle bir talebimiz, Öcalan'ın böyle bir talebi yok. Ancak daha iyi koşullarda, daha çok dışarıyla temasına imkan veren ve toplum temsilcileriyle görüşebileceği bir cezaevinde çalışma imkanına kavuşturulması yönünde bir talep var ve bunda ısrarlıyız. Ama bu söyleneni bilmiyorum. Böyle bir fısıltı varsa bunun anlamı üzerinde düşünülmesi lazım" diye yanıtladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürkçü: Öcalan'ın Cezaevi Değişikliği Talebi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Sahiller bir sürü cıbıldak dolu.: Sahiller bir sürü cıbıldak dolu. sahillerde hiç cıbıldak kürt kızı yoktur. kürt bacaklarını göztermez. cıbıldak biri ben kürdüm diorsa inanmayın. 3 9 Yanıtla
  • insan olun: Feodalitenin kurbanı kürtler. Bu adamların hepsinin çoluğu çocuğu amerikada okuyor. Rezidanslarda oturuyor, Amerikalı erkeklerle, kızlarla vakit geçiriyorlar. Ne selahattin demirtaş, ne ertuğrul kürkçü kürt değildir. Bunlar marksist, dinsiz, kitapsız, allahsız bir ideolojinin artıkları komübnist kalıntılarıdır. Benim bildiğim kürtler geleneklerine göreneklerine, dinlerine bağlı insanlardır. Aklınızı başınıza devşirin 2 2 Yanıtla
  • hasan: bu soysuz döneğin tekidir, yoldaşım dediği adamları bile ispiyonlamıştır. şerefsiz 2 1 Yanıtla
  • KARADAYI: BEN BU ADAMI GÖRDÜMMÜ O GÜN YEMEK BİLE YEMİYORUM. 3 0 Yanıtla
  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement