Ertem Şener: Acun Ilıcalı Messi Oldu Ben de Arda Olacağım - Son Dakika
Güncel

Ertem Şener: Acun Ilıcalı Messi Oldu Ben de Arda Olacağım

Ertem Şener: Acun Ilıcalı Messi Oldu Ben de Arda Olacağım

Ekranların sevilen ismi futbola ses veren adam Ertem Şener, Beyaz Futbol, siyaset, gelecek planları ve Türk futbolu üzerine konuştu.

05.02.2015 16:34  Güncelleme: 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HABERLER.COM/ Oğuzhan Saruhan- Patrice Evra'nın 23 kardeşi olduğunu da, Messi'nin okula çantasında topla gittiğini de, kanatları olmadan uçabilen tek canlının Ronaldo olduğunu da, Adeboyor'un bacağının 1,5 metre olduğunu da hep ondan öğrendik. Futbolun içine hayatı ve magazini öyle güzel serpiştirdi ki, Seedorf'un Milano'ya arabayla mı yoksa motorla mı gittiğini merak eder olduk. Rüştü Rençber o pozisyonda golü önlediği zaman, bütün Türkiye'yle beraber Rüştü'yü her tarafından öpmüştük…

Onun adı Ertem Şener, futbola ses veren adam. Kendisiyle; fenomen program Beyaz Futbol, siyaset, gelecek planları ve Türk futbolu üzerine çok güzel bir röportaj yaptım. Sorulara cevap verirken bile maç anlatır gibi heyecanlıydı, ben çok sevdim bu söyleşiyi umarım siz de seversiniz.

Sosyal medyayla aranız nasıl?

Sosyal medyayla aram çok iyi. Artık dünyadaki tüm devlet başkanları devleti Twitter'dan yönetmeye başladı. Bütün mesajlar sosyal medya üzerinden veriliyor. Sosyal medya üzerinden savaşlar yapılıyor, barışlar imzalanıyor. Transfer haberleri sosyal medyadan veriliyor. Futbolcular transfer haberlerini yine buradan yalanlıyor. Ben sosyal medyaya çok önem veriyorum ama belirli sınırlar içerisinde olmalı. Şu an ne durumda bilmiyorum ama Twitter Türkiye'de muhakkak bir şube açmalı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda söylediklerine sonuna kadar destek veriyorum. Gerekirse ben de bu konuyla iligi Anayasa mahkemesine başvuracağım. Çünkü geçenlerde benim Twitter hesabımı ele geçirip özel mesajlarıma ulaştılar. Buradan yakınlarıma saldırdılar. Bu şerefsizliktir, namussuzluktur.

HER YERİNDEN ÖPÜYORUM RÜŞTÜ

Sizin efsaneleşmiş bir sözünüz var 'Her yerinden öpüyorum Rüştü'. Bu kalıp Twitter'da fenomen haline geldi. İnsanlar artık birbirini tebrik edeceği zaman 'Her yerinden öpüyorum' diyor. Bu nasıl bir duygu?

Fenerbahçe Manchestear United'ı 1-0 yendi, maçın galibiyetinden çok 40 yıl sonra gelen yenilgi konuşuldu. Beşiktaş aynı statta Manchester'ı yendi, konuşulan tek şey 'her yerini öpüyorum Rüştü' oldu. Beşiktaş açısından üzülüyorum galibiyete gölge düşürmüş oldum. Ama bu sözü hiçbir zaman kötü niyetle söylemedim. Zaten kötü niyetli olsam siz bugün benle röportaj yapmazdınız. Annemle telefonla konuşurken 'oğlum her yerinden öpüyorum' der. Anne bunu söylediği zaman kötü niyetli olmadığını anlamamız lazım. Ben hiçbir zaman kötü niyetle söylemedim. Şimdi olsa tekrar söylerim Muslera için de Volkan için aynı şeyleri söylerim. Çünkü ben samimiyim. Her zaman kalbimden konuşurum. Bunun fenomen bir söz haline gelmesi tabii hoşuma gidiyor. Torunlarım 50 yıl sonra bu sözleri duyacak. Bu güzel bir şey…

ACUN ILICALI TÜRKİYE'DE FUTBOLUN MESSİ'Sİ OLDU, BEN DE ARDA TURAN'I OLMAK İSTİYORUM"

Peki sizi sadece spor programlarında ya da maç anlatırken mi göreceğiz? Başka projeleriniz var mı?

Bunu ilk defa sana söylüyorum. Bir yapım şirketi kurdum. Televizyonlar için yarışmalar ve programlar yapacağım. Hiçbir zaman bir Acun abi olamam ama onun çizdiği yoldan gitmek istiyorum. Çünkü Acun Ilıcalı bana gore Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük televizyoncusudur, onun yolundan yürükmek de bir görevdir. Acun abi bu ülkenin televizyonculuğunun Messi'sidir bence. Ben de arkasından Arda Turan olarak gelmek istiyorum. Televizyonculuk benim ruhumda var. Gece gündüz proje üretiyorum. 7-8 tane program ürettik. Kendi kanalım Beyaz TV'ye de 2 büyük sürprizim olacak. Çok değişik projeler var. Ertem Şener sadece sporla ilgili kalmıyor. Birçok farklı formatla televizyonlarda olacağız. Ben ya limon satacağım ya da televizyonculuk yapacağım, yapabildiğim tek şey naçizane televizyonculuk.

BEYAZ FUTBOL'UN BAŞARISI

Beyaz Futbol'un hastagleri her hafta Türkiye'de ve dünyada en üstlerde TT oluyor. Programınızın sosyal medyada bu kadar çok konuşulmasının sebebi nedir?

Öncelikle şunu söyleyeyim burada kesinlikle sahtekarlık yok, olmayacak da. Eğer burada bir sahtekarlık bulan olursa bugün bu mesleği bırakırım. Biz fenomen bir program olduk. Japonlar gibi her 15 dakikada bir toplantı yapıyoruz. Biz stratejik çalışıyoruz. Bizim ekip Barcelona gibi, herkes birbirini çok iyi tanıyor. Televizyon izleyen insanların neyi sevdiğini, hangi şeylerden hoşlanacağını çözdük. Bizi izleyen bizden nefret etse de 'bu adamlar samimi. Yeri geliyor Beşiktaş'ı da, Fenerbahçe'yi de, Galatasaray'ı da eleştiriyorlar' diyor. Samimiyet olunca da insanlar bizi seviyor. Acun Ilıcalı evin çocuğu olduğu için halk tarafınfan çok seviliyor, Ertem Şener de evin çocuğu o yüzden bu kadar çok sevililiyorum. Bu işin tek açıklaması var o da samimiyet.

RASİM'İN SALLADIĞI İNSANLAR...

Programda bazen adrenalin yükseliyor, tartışmalar çıkabiliyor. En çok hangi yorumcu zorluyor seni? Rasim Ozan Kütahyalı biraz zor durumda bırakıyor sanki seni haksız mıyım?

Rasim beni şöyle zorluyor. Ertesi gün Rasim'in salladığı insanlarla ben yüz yüze geliyorum. Ya da o insanlar beni arıyor. O yüzden bazen zor durumda kalıyorum.

Aslında beni en çok zorlayan seyirciler oluyor. Galatasaray'ı eleştiriyorsun Galatasaraylı kızıyor Fenerbahçeli seviniyor. Fenerbahçe'yi eleştiriyorsun Fenerbahçeli kızıyor Galatasaraylı seviniyor. Ama onlar da anlık kızıyor. Çünkü samimiyetmize inanıyorlar.

FATİH HOCA'YA KIRILIYORUM

Programda konuşulanlardan dolayı size kırılan oluyor mu?

Fatih Terim, Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar'ın kendisine söylediklerinden dolayı benimle konuşmuyor. Fatih Hoca kendisini savunmadığımı düşünüyor. Fatih Hoca yüzünden Ahmet Çakar demediğini bırakmadı bana. Bu konuşmaların kurgu olduğunu düşünüyorlar. Fatih Hoca babam gibidir, eşi Fulya abla annem gibidir, kızları Buse ve Merve kardeşlerim gibidir. Fatih Terim'in bana neden kırıldığını anlayamıyorum, Fatih Hoca'nın bana kırılmasına ben artık kırılıyorum. Çünkü Fatih Hoca'nın beni iyi anlaması gerektiğine inanıyorum ama Fatih Hoca beni hiç anlamıyor. Benimle ilgili söylediği bazı şeyler kulağıma geliyor, bunlar beni çok üzdü. Keşke telefon açıp bana bağırıp çağırsaydı, yakamdan tutsaydı ona karşı ağzımı açmazdım. Çünkü evimin her köşesinde Fatih Hoca'nın, Fulya ablanın fotoğrafları vardır. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemem ama kırgınlığım çok çok çok fazla çünkü beni anlamadı, anlamak da istemiyor. Benim hiçbir suçum yok. Rasim Ozan Kütahyalı ve Ahmet Çakar'ın söylediklerini önceden kurgulanmış şeyler olarak düşünüyor. Eğer böyle bir şey varsa Allah 3 çocuğumu da elimden alsın. Fatih Terim'in yanında olan bazı yalaka gazeteciler bunun kurgu olduğunu ispat etsinler kendim Fatih Hoca'ya gidip 'ben ihanet ettim, ben şerefsizlik yaptım' diyeceğim ama böyle bir şey yok. Yanındaki yalaka gazeteciler yüzünden bizim aramız bozuldu. Bunun öteki tarafı da var. Babam dediğim Fatih Terim orada bütün gerçekleri görecek. Bugün Fatih Terim'in tırnağı acısı ilk koşacak kişi Ertem Şener olacak.

UZAYLILARIN KONUŞULDUĞU PROGRAM

Programınızda uzaylılar da konuşuluyor, hayvanlar alemi de. Selfie üzerine sosyolojik tespit de yapılıyor, çok farklı konularda konuşulabiliyor. Beyaz Futbol spor programı değil de talk show programı gibi geliyor bana. Siz hangi kategoride görüyorsunuz programı?

Biz gerekirse Türkiye'de futbolu en iyi konuşan program oluruz. Ama futbolun olduğu yerde futbolu konuşuruz. Bugün Türkiye'de futbol yok ki. Bugün Türk takımlarının düştüğü durum ortada. Türk futbolunun neyini konuşacağım? Elimde görüntü yok, kulüpler bana futbolcu vermiyorlar, kulüpler antrenmanları basına kapatıyorlar… Sen bana bunları vermezsen ben nasıl futbol konuşacağım?

Zaten bizim program saatine kadar insanlar maçların özetlerini izlemiş oluyor. Ben programda futbolun arka bahçesine gidiyorum. Biz bugün uzaylı konuştuğumuz zaman insanlar, futboldaki uzaylıları anlamıyorlar. Kobradan mesajı almıyorlar. 'Türk futbolu Serengeti'ye döndü' diyoruz anlamıyorlar. Bugün Türk futbolunda apartman yöneticisi olamayacak adamlar kulüp yönetiyorsa, bugün başkanlar teknik direktörlerin ellerine kadroları veriyorsa sorun biz miyiz? Yoksa sorun kulüpleri batıran yöneticilerde mi? İyi ki Fatih Terim var. Fatih Terim de olmasaydı bu ülkenin futbolu çoktan bitmişti.

HİÇBİR MAÇTAN ZEVK ALMIYORUM

Peki Türk futbolunun durumu gerçekten de bu kadar vahim mi?

Siz izlediğiniz maçlardan zevk alıyor musunuz? Ben izlediğim hiçbir maçtan zevk almıyorum. Ben maçları sadece izliyorum, seyretmiyorum. Seyretmek; yaşamak, coşmak, Seyretmek Chelsea, seyretmek Atletico Madrid, Barcelona. Bugün küme düşmemeye oynayan Borusia Dortmund Türkiye'de olsa 15 puan farkla liderdi. Bugün milli takımımız Borusia Dortmun'du, İnter'I, Milan'ı yenemez.. Geçmiş olsun.

Ben bu ülkede Fatih Terim haricinde herkesin değişmesini istiyorum. Fatih Terim dışında herkesi cope atsınlar. Fatih Terim Abdullah Avcı'dan aldığı enkazı düzeltmeye çalışıyor. Ama Abdullah Avcı Başakşehirspor'u dördüncü yaptı. Nasıl oluyor bu? Biri bana bu tezatlığı anlatsın, böyle rezillik olamaz. Gerçi Başakşehir'in zirvede olmasının nedeni Abdullah Avcı değil Göksel Gümüşdağ'dır. Onun altını çizerek belirtmek istiyorum.

TURNEYE ÇIKACAĞIZ

Programınız turneye çıkıyor. Benim bildiğim tiyatrolar ya da müzik grupları turneye çıkar. Herhalde bir spor programının turneye çıkması Türkiye'de bir ilk. Bu süreç nasıl gelişti?

Evet bu Türkiye'de bir ilk. Ben ilkleri yapmayı seviyorum. Bugün Beyaz Show ya da Okan Bayülgen turneye çıkıyorsa, Beyaz Futbol neden çıkmasın? Türkiye'de fenomen haline gelen Beyaz Futbol'un Beyaz Show'dan ne eksiği var? Bize yurtdışından sayısız teklifler geliyor. Bu organizasyonu kendi şirketim üzerinden yapıp, planlı bir şekle sokarken insanlar buna pek inanmadı. Ama Mesut Yar veya Beyazıt Öztürk 'bu işten sakın vazgeçme' diyerek bana destek verdiler ve cesaretlendirdiler. İlk planlamam Almanya'da bu programı yapmak. Sonra İngiltere, Hollanda, Fransa ve Amerika'da bunu bir turne haline getirip seyircimizle buluşmak istiyorum. Çok büyük teklifler ve seyircimizden baskı var bu yönde.

Sizin maç anlatmanızı özledi insanlar. Tekrardan maç anlatma planınız var mı? Bir de 'şu iki takım bir maç yapsa da ben de anlatsam' dediğiniz bir maç var mı?

Maç anlatma planımız yok desem yalan olur. Bir sürprizim var ama şu an görüşmeler olduğu için açıklamayayım. Bu konuda da çok istek var. Özlendiğimin de farkındayım. Artık bu gemiyi limandan çıkarmanın vakti geldi diye düşünüyorum.

İnanmayacaksınız belki ama ben halı sahadaki maçı da aynı keyifle anlatırım, Real Madrid-Barcelona maçını da aynı keyifle anlatırım. Çünkü benim için hiç bir farkı yok. Arabayla HGS'den geçerken bile 'golll' diye bağıran bir manyağım. Futbol topunu, futbolcuları, hakemleri çok seviyorum. Ben gördüğümü anlatmayı sevmiyorum, ben seyircinin görmediğini anlatmayı seviyorum. Futbolcuların hayatlarından kesitler vermeyi seviyorum, futbolun içine magazini çekmeyi seviyorum. Kadınların futbola ilgi duymasını seviyorum. Bir maçta yönetmen Mourinho ve Guardiola'yı 7-8 defa gösterdiğinde siz sadece 'Mourinho ekrana geldi, Guardiola ekrana geldi' diyorsanız siz spiker değilsiniz. Siz orada Mourinho ile Guardiola'nın taç çizgisindeki moda savaşlarından bahsetmezseniz siz spiker değilsiniz. Ben samimiyetten yanayım. Sokakta top oynayan çocukların maçını da Real Madrid-Barcelona maçını da aynı şevkle anlatırım.

BU İŞİ YAPMAMIN SEBEBİ BEŞİKTAŞ...

Beşiktaşlı olduğunuzu biliyorum. Bir programda 'Ben Beşiktaş için bırakın top toplamayı, çöp bile toplarım' dediniz. Beşiktaşlılığınızı anlatır mısınız biraz.

Yine samimiyet.. Bugün ben bu işi yapıyorsam sebebi Beşiktaş'tır. Çocukken Beşiktaş'ın maçlarını izlerken, ilerde Beşiktaş'ın maçlarını anlatacağım ya da Beşiktaş'ın futbolcusu olacağım diye hayaller kurardım. Ama ben mikrofonu takana kadar Beşiktaşlıyım. Mikrofonu taktığım zaman en az Aziz Yıldırım kadar Fenerbahçeliyim, en az Duygun Yarsuvat kadar Galatasaraylıyım, en az İbrahim Hacıosmanoğlu kadar da Trabzonsporluyum. Benim televizyonculuğa bakış açım bu. Mikrofonu çıkardıktan sonra Beşiktaş'ın o muhteşem taraftarına yakın olabilmek için stadın hemen kenarında köfte ekmek satmaya bile razıyım. Ben Beşiktaş için gözyaşı döken bir adamım, ben Beşiktaş'ı çok seviyorum. Çünkü benim babam Beşiktaşlı , aileden Beşiktaşlıyız. Biz 2. Abdulhamit'ten bu yana Beşiktaşlıyız. Bizim ailede Beşiktaş'tan başka takım tutulmaz. Ben Beşiktaş için çöp de toplarım, köfte ekmek de satarım ama mikrofon yoksa yaparım bunları mikrofon varsa herkese eşitim.

ERDOĞAN VE SİYASET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığınızı biliyoruz. İlerde siyasete girmeyi düşünür müsünüz? Ya da spor bakanlığı yapmak ister misiniz?

Ben yarın öbür gün siyasete girersem bu röportajı getirim önüme koyun. Ben hayatım boyunca siyasete girmeyeceğim. Ben tivitleri hiç kimseye yalakalık olsun diye yazmıyorum. Eleştirdiğim yanlar da var ama ben Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da çok seviyorum, Recep Tayyip Erdoğan'ı da çok seviyorum, Erdoğan'ı da çok seviyorum. Kendimi onda, onda da kendimi görüyorum samimi çünkü. Siyahsa siyah, beyazsa beyaz, kırmızısysa kırmızı hiç alengirli işlere girmeden hep dik, Elif gibi dimdik durarak kararlar vermesinden dolayı kendimi onda görüyorum. Siyasete girmeyeceğim, girmek de istemiyorum ama bu ülkede siyaset yapan çoğu insandan daha iyi siyaset yaparım çünkü ülkemi ve bayrağımı çok seviyorum. Ben Osmanlı'yı da seviyorum, Cumhuriyet'i de seviyorum, ayrım yapmıyorum. Atatürk'ü de seviyorum, Atatürk'ü seveni de seviyorum, sevmeyeni de seviyorum. Herkes herkesi sevmek zorunda değil. Bizim tarihimiz 1923'te başlamadı, bizim tarihimiz kimsenin tahmin edemeyeceği kadar çok eski. Biz ne Osmanları, ne Orhanları, ne Muratları, ne Fatihleri, ne Mehmetleri, ne Süleymanları ne Yavuzları, ne Abdulhamitleri, ne de Vahdettinleri unutmadık, unutmayacağız da.

Beni sadece bir kişi siyasete sokabilir o isim de bellidir. 'Senin siyasete girmeni istiyorum' derse boynum kıldan incedir ama girmek istemiyorum. Çünkü benim görev yerim burası. Kalp doktoru beyin ameliyatına girerse hasta masada kalabilir. Kalp doktoru ancak olağanüstü durumlarda beyin ameliyatına girebilir. Benim beyin ameliyatına girmem istenirse o zaman girerim. Tekrar söylüyorum benim misyonum bu koltukta oturmak. Ben bu koltuğu; vatan hainlerine, ülkesini satmak isteyenlere, ülkesini seviyor gibi gözüküp aslında nefret edenlere bırakmamak için siyasete girmeyeceğim.

Hayatınız film yapılacak olsa size kimin oynamasını istersiniz?

Gençliğimi Andy Garcia, yaşlılığımı Robert De Niro'nun oynamasını isterim.

Hayatında yaptığın en çılgınca şey neydi?

Evlenmek

Bir sabah uyandın ve tek bir tivit atma hakkın kaldığını öğrenirsen 140 karekter hakkınızı ne yazarak kullanmak istersin.

Facebook'a gelin beyler (Gülüşmeler)

Türkiye'de şu an oynayan ya da zamanında oynamış futbolculardan 11 yapmanızı istersem kadroya kimleri alırsınız?

Volkan DemirelGökhan GönülHakan Ünsal – Popescu – Zago – Emre BelözoğluFelipe Melo – Hagi – Alex – Arda Turan – İlhan Mansız

ŞAMPİYON FENER

Bu sene şampiyon kim olur?

Bana göre bu sene en iyi takım Trabzonspor ama Fenerbahçe'nin şampiyonluğu hayırlı olsun diyorum.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ertem Şener: Acun Ilıcalı Messi Oldu Ben de Arda Olacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement