Ermenistan, Perinçek Davasında Taraf Olmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Ermenistan, Perinçek Davasında Taraf Olmaya Hazırlanıyor

Ermenistan, Perinçek Davasında Taraf Olmaya Hazırlanıyor

Ermenistan'ın başkeni Erivan'da bulunan Fransa Büyükleçiliği, Ermenistan'da yayınlanan Hayots Achkhar gazetesinin haberini web sitesinde paylaştı.

23.07.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'ın başkeni Erivan'da bulunan Fransa Büyükleçiliği, Ermenistan'da yayınlanan Hayots Achkhar gazetesinin haberini web sitesinde paylaştı. Haberde Ermenistan'ın, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yüksek Dairesi, İsviçre-Ermeni Derneği'nin itirazı üzerine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Doğu Perinçek hakkında verdiği 'Ermeni Soykırımı olmamıştır' kararının yeniden incelenmesini kararı ardından taraf olarak bulunacak.

Ermenistan'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki hakim temsilcisi Kevork Kostanyan, Hayots Achkhar gazetesine yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın, 26 Ağustos tarihinde başvurarak bu davada taraf olacağını söylediği belirtildi. Bu yönde bir avukatlar grubu kurup çalışmalarına başlayacaklarını belirten Kostanyan bu dava için çok ciddi bir çalışma yapacaklarını söyledi. Sözde Ermeni Soykırımını inkar edip, İsviçre yasalarına göre 'Irkçılık' yaptığı iddiası ile İsviçre'deki Ermeni dernekleri tarafından mahkemeye verilen Doğu Perinçek, İsviçre'de yapılan tüm davaları kaybetmiş ve Strasburg Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmuştu.

AİHM, sözde Ermeni Soykırımının hiç bir hukuki dayanağı olmadığı için Doğu Perinçek'in söylediklerinin 'Düşünce ve ifade özgürlüğü' kapsamında olduğuna karar vermişti. - Lyon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenistan, Perinçek Davasında Taraf Olmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement