Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı - Son Dakika
Dünya

Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı

Ermenistan'da 1915 Sözde Ermeni Soykırımı'nın 99. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen gösterilerde Türk bayrağı yakıldı.

24.04.2014 09:09  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Erdoğan dün tarihi bir ilke imza atmış, Ermeni olayları ile ilgili bir taziye mesajı yayınlamıştı. Erdoğan'ın mesajı dünyada büyük yankı uyandırmıştı. 

Ermenistan'da sözde Ermeni Soykırımı’nın 99. yıl dönümü vesilesiyle gösteri düzenleyen çok sayıda kişi ise Başbakan Erdoğan'a Türk bayrağı yakarak cevap verdi.

BAŞKENTTE TOPLANDILAR, TÜRK BAYRAĞINI ATEŞE VERDİLER

Binlerce kişi başkent Yerevan’daki Özgürlük Meydanı’nda toplandı. Göstericiler arasında yer alan ve “Ermenistan, Tazminat ve Talep” sloganları atan Dashnaktsutiun siyasi partisinin gençlik ve öğrenci kolları üyeleri, yanlarında getirdikleri Türk bayrağını ateşe vererek, Sözde Ermeni Soykırımı’nın 99. yıl dönümüne adanan meşaleli yürüyüşü başlattı.

"PROTOKOLDEN ERMENİ İMZASI SİLİNSİN" MEKTUBU

Göstericiler, buradan, Erivan’ın tepelerinin bir tanesinde bulunan Tsitsernakaberd Ermeni Tehciri anıtına yürüdü. Göstericiler, Tsitsernakaberd’e yürüyüşleri sırasında Ermenistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na 2009 tarihli Ermeni-Türk protokolünden Ermeni imzasının silinmesini talep eden bir mektup götürdü.

Yürüyüşe katılan gençlerin ellerinde “Tazminat, kınama, tanıma” yazan pankartlar ve büyük tahtadan bir haç taşıması dikkat çekti. Yürüyüşçülere, ruhani liderler de eşlik ederken, yürüyüş sırasında vatan şarkıları söylendi.

"BURADA OLMAK BENİM GÖREVİM"

Yürüyüşe katılanlardan Karen Vardanyan, “Burada olmak benim görevim. Her Ermeni’nin bugün burada olması gerektiğini düşünüyorum. Bu yalnızca bir görev değil, bu bizim amacımız. Yalnızca Ermeniler bunu anlayabilir” ifadelerini kullandı. Bir diğer katılmcı olan Narine Apkarian da, “Benim atalarım Batı Ermenistan’dan geliyor, ben de buraya onları yadetmeye geldim. Yarın da geleceğim ancak bugün benim için özel. Bugün hatıra günü. Dedem ve büyük dedem burada ölmüşlerdi” diye konuştu. Benzer meşaleli yürüyüşlerin Dağlık- Karabağ ve Gürcistan’ın güneyinde bulunan ve Ermenilerin etnik çoğunluğu oluşturduğu Javakhk kentinde de gerçekleştirildiği öğrenildi.




 


 

Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ermeniler Sözde Soykırımın Yıl Dönümünde Türk Bayrağı Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • antepli: bunları yıl 2014 de soykırıma kaynar kazana atacan verecen odunu yoksa bunlar iyilikten güzellikten anlamaz.. 27 4 Yanıtla
  • SERDAR: O BAYRAĞI YAKAN ELLERİNİZ KIRILSIN,.. 24 0 Yanıtla
  • Özeleştıri: aynısını siz yapmasaydınız onlarda bugün o bayrağı yakmazdı... sebep tc dir bazışeyleri kabulenmek gerek.....tc nin ırkçı zihniyeti her yerde öyledir kürtlere karşıda aleviyede suryaniyede çerkezede ermeniye de tarih boyunca iskence katliyam ve zölüm yapmıştır.! 4 17 Yanıtla b.öz: o yüzden mi bu toraklarda halen alevi kürdü beraber yaşıyor?ermeniler devlet kurmaya çalışmasaydı müslümanları katletmeseydi ermeniler le derdi ne olurdu?.o tarihte ermeniler devletin en önemli noktalarında bulunmadılar mı?neden peki rumlarıda katletmediler kurtuluş savaşından hemen sonra rumlarıda yok edebilirlerdi neden yapmadılar? 0 0
  • Osman YAMAN: O bayrağa kurban olun K Ö P E K L E R ! 20 0 Yanıtla
  • CELAL: AFERİN BAŞBAKAN SEN BUNLARI KUTLA ADAMLAR TÜRK BAYRAĞIMIZI YAKSIN..BU ÜLKEDE TÜRK BAYRAĞINDANDA TÜRK KELİMESİNDENDE RAHATSIZ OLAN İKİ PARTİ VAR BİRİ AKP BİRİ BDP. 13 4 Yanıtla
  • ts: onların hepsini tek tek o bayrakla boğacaksın 15 2 Yanıtla
  • ts: bunları canlı canlı ateşe atıp yakacaksın 12 4 Yanıtla
  • sasas: bunları gene yakalasam ben linç edecem yaratıklar 11 5 Yanıtla
  • teksasli: allah belanizi versin 14 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement