Ermenekli Madencilere Gebe Düve Yardımı - Son Dakika
Yerel

Ermenekli Madencilere Gebe Düve Yardımı

Ermenekli Madencilere Gebe Düve Yardımı

Karaman’ın Ermenek ilçesinde geçen yıl 28 Ekim’de meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 18 madencinin aileleri ile bölgede işsiz kalan 157 madenciye, tarım ve hayvancılık alanında yardımlar yapıldı.

13.04.2015 09:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek ilçesinde geçen yıl 28 Ekim'de meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden 18 madencinin aileleri ile bölgede işsiz kalan 157 madenciye, tarım ve hayvancılık alanında yardımlar yapıldı.

Karaman Valiliği, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı istişareleri ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Valilik nezdindeki 'Konya Ovası Projesi (KOP) Gelir Getirici Tarımsal Uygulamalar' için yapılan çalışmalar sonunda KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca sağlanan 1 milyon 987 bin liranın İl Özel İdaresi'ne aktarıldığı açıkladı. İl Özel İdareye aktarılan bütçeyle de işsiz madenci ile ölen madenci şehidi yakınlarından 89 kişiye el traktörü olarak adlandırılan tarım aleti, 69 kişiye gebe düve, 3 kişiye küçükbaş hayvan, 3 kişiye arılı kovan ve birer kişiye ise meyve bahçesi kurulumu, tel örgü sistemi ve gübre yardımı yapılması kararlaştırıldı. Bu yardımlardan ilk etapta temin edilen 138 adet gebe düvenin 2'şer adet olmak üzere 69 aileye dağıtımı yapıldı. Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör'ün, gözetiminde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Ermenek İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde diğer yararlanıcılara verilecek olan bahçe el traktörü, küçükbaş hayvan, arılı kovan ve diğer tarımsal girdilerin dağıtımının yapılacağı belirtildi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ermenekli Madencilere Gebe Düve Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement