Ermenek'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor

Maden faciasında su çabuk boşaltılsın diye toprağı elleriyle kazarken görüntülenen Nazmiye Gözbaşı, oğlu için verilen 105 bin liralık yardım parasıyla cami yaptırıyor.

27.10.2015 12:37  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazmiye ve Ali Gözbaşı çifti, bir yaşındayken evlat edindikleri İsa Gözbaşı'nın Ermenek'teki kömür ocağında yaşamını yitirmesi sonrasında verilen 105 bin liralık yardımın ardından, cami yapılması için kendilerine ait bahçe ve arsayı da bağışladı.

EVİ İSTEMEDİ, HAYVAN DESTEĞİNİ ALMADI

Nazmiye (64) ile Ali Gözbaşı (66) çifti, 44 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Çok istemelerine rağmen evlat sahibi olamayan çift, Nazmiye Gözbaşı'nın yeğeni İsa'yı bir yaşındayken evlat edindi. Çift, bir yıl önce maden ocağındaki su baskını sonucu 23 yaşındaki oğullarını kaybetti. Emekli maaşı ve çiftçilikle geçimlerini sağlayan Gözbaşı çifti, yaşamını yitiren madencilerin ailelerine sağlanan evi istemedi, büyükbaş hayvan desteğini almadı.

Kendilerine yardım olarak verilen 105 bin lirayı da Ermenek Kaymakamlığı'nın yaptıracağı Kur'an Kursu için bağışlayan çift, son olarak da cami inşası için kendilerine ait bahçe ve arsayı verdi.

"TOPRAĞI ELLERİYLE KAZMIŞTI"

Maden kazasının ardından arama kurtarma çalışmaları sırasında "Su çabuk boşaltılsın" diye toprağı elleriyle kazarken çekilen görüntüsüyle hatırlanan Nazmiye Gözbaşı, her gününün zindanda gibi geçtiğini söyledi.

"GÖZÜM YOLLARDA"

Evladının kaybıyla hayattaki en büyük dayanağının elinden gittiğini belirten Gözbaşı, "Onun yokluğuna alışamıyorum ama elimden de bir şey gelmiyor. Gözüm yollarda, hâlâ sanki ocaktan gelecekmiş gibi bekliyorum. Beş dakika geç gelse 'Nereye gitti, nerede kaldı?' diye hemen telefon ettirirdim. Ne ses, ne haber var. Sağıma, soluma bakarım. Yapacak hiçbir şeyim yok." dedi.

"PARADA PULDA GÖZÜM YOK"

Gözbaşı, "Ömrüm yeterse camiyle Kur'an kursunu yaptırmayı düşünüyorum. Parada pulda gözüm yok. Günlerce eski gezeyim, yayan yürüyeyim, yavan yiyeyim. Yeter ki Rabbimin emrini yerine getireyim, hayır işleyeyim. Elimden gelse daha fazla veririm. Helal olsun. Ayağıma çarık giyip, oranın inşaatında çalışanlara yardım etmek isterim." ifadelerini kullandı.

"RÜYAMA GİRSE SARILIR, KOKLAR, ÖPERİM"

Geçimlerini az da olsa elma, kiraz, pekmez satarak ve eşinin emekli maaşıyla sağladıklarını bildiren Gözbaşı, "Yeter ki cami ve Kur'an kursu yapılsın. Kendi ellerimle tuğlasını aktarmak isterim. Mekanı cennet, kabri nur olsun. Huzur içinde yatsın. Allah oğlumun rütbesini yükselttikçe yükseltsin." diye konuştu.

Gözbaşı, şunları kaydetti: "Evladım rüyama girse sarılıp öper, koklarım. Ben oğlumu burada mutlu edemedim, Rabbim inşallah orada mutlu eder. arabası olmasını çok isterdi, alamadım. Çok rezil oldu. Aklıma geldikçe ciğerlerim paramparça oluyor. Arabayı almaya gücüm yoktu. 'Evlendirelim de araba sonraki iş.' derdik. Mekanı cennet olsun. İçkisi, kumarı, hiçbir şeyi yoktu. Kömür ocağı benim hayatımı zindan etti. Erken emeklilik için ocağa girmişti. Kömür ocağı hayatımı kararttı, dünyamı zindan etti. Oğlum elimin değneği, ciğerimin köşesi, kalbim, gören gözüm, tutan elim, yürüyen ayağımdı. Her şeyimdi o benim."

Ermenek\'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor

Son Dakika Güncel Ermenek'te Toprağı Elleriyle Kazan Kadın, Yardım Parasıyla Cami Yaptırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • O PARAYI YERLER: geri zekali, sen önce karnını doyur EVE LAZIM OLAN CAMİYE HARAMDIR 10 71 Yanıtla
  • GERÇEK BU: cami yaptırki gelecek nesillerde aynı yerde boğulsun hesap soran çıkmasın kader ve fıtrat uyutulup gitsin 7 27 Yanıtla GERÇEĞİ GÖRECEKSİN.: KES LAN.! KOMİNİST 2 1
  • Temiz Siyaset İstiyoruz: Ablam başın sağolsun da zaten gereğinden fazla cami olduğu için öldü senin oğlun! :( 2 9 Yanıtla Temiz Siyaset İstiyoruz: Dinsiz ilan etmeyin hepimiz elhamdirüllah Müslümanız da. Bu paralar dikkat ederseniz yine ailelere dağıtıldı. Çok normal ama sorun şu o madende ve türkiye nin bütün madenlerinde durum yine aynı . Pahalı bulunduğu için daha çok kar için önlemler yine alınmıyor ve biz cami yapmaya devam ediyoruz allah aşkına önceliği nereye vermeliyiz??? 0 0
  • KARA MADEN: ALLAH hayır ve hasenatnız kabul eylesin ALLAH makamın cennet eylesin ALLAH size ve sevenlerin sabır versin 9 0 Yanıtla
  • ...: BU TEYZE BENI MAHVEDIYOR, CIGERIMI EZIYOR, ONA BU ACIYI YASATANLARIN TA ALLAH BIN BELASINI VERSIN! 8 0 Yanıtla
  • ERBAA: Ailece oyumuz CHPye 4 3 Yanıtla
  • 858: okul yapın okul ne gelirse cehaletten gelir yeterince camimiz var israf yapmayın 3 4 Yanıtla
  • şafak 13 : camiye ne gerek fakir insanlara ver. ülkenin heryeri cami ama giden yok 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor
    14:42 Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. yılında binlerce ziyaretçi Gelibolu'yu ziyaret ediyor

    Gelibolu Yarımadası, Çanakkale Kara Savaşları'nın 109'uncu yılı dolayısıyla düzenlenecek törenler öncesi binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tarihi mekanlar, öğrenci grupları ve belediyelerin düzenlediği gezilerle ziyaret ediliyor. Ziyaretçiler, yağmura rağmen minnet duygularıyla anıtları gezerek atalarını yad ediyor.

  • CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi
    14:38 CHP Milletvekili Gizem Özcan, Turist Rehberliği Meslek Kanunu'nu eleştirdi

    CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan, TBMM'de kabul edilen Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda yapılan değişiklikleri eleştirerek, turizm sektörünün taleplerini ciddiye almayan iktidar anlayışını eleştirdi. Özcan, turizm gelirinin artırılması ve sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, kanunda yapılan düzenlemelerin Anayasa'ya ve dernek kurma özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti ve Cumhurbaşkanına hakaret suçunun turizmle ilgili bir kanunda yer almasını eleştirdi. Özcan ayrıca, yeni düzenleme ile Türkçe rehberlik adı altında yabancı dil şartının kaldırılmasının rehberlerin ücretlerinin düşmesine neden olacağını ifade etti.

  • Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi
    14:36 Marmaris'te Şiddetli Yağmur ve Hortum Sonrası Hasar Tespit Edildi

    Marmaris'te etkili olan şiddetli yağmur ve fırtına sonucunda oluşan hortum, Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bazı birimlerine hasar verdi. Belediye ekipleri, hasar tespiti yaparak çalışmalara başladı.

  • Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı
    14:34 Bodrum'da meydana gelen heyelanda 2 işçi kurtarıldı

    Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir inşaat alanında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçi AKUT ekipleri tarafından kurtarıldı. İşçiler, sedyeyle güvenli alana taşındıktan sonra ambulanslarla Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

  • Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi
    14:30 Bolu'nun yüksek kesimlerinde nisanda kar etkisini gösterdi

    Bolu'nun Köroğlu Dağları'nın zirvesinde bulunan Kartalkaya bölgesi ile Sarıalan ve Aladağ yaylalarında sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağmur, kar yağışına dönüştü. Kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı.

  • Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı
    14:30 Bucak'ta Otomobil Çarpışması: 1 Ölü, 7 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevre illerdeki hastanelere sevk edilirken, kaza nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.


Advertisement