Ermenek'te Müfettişler Maden Faciasını 3 Ay Önceden Haber Vermiş - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Müfettişler Maden Faciasını 3 Ay Önceden Haber Vermiş

Ermenek\'te Müfettişler Maden Faciasını 3 Ay Önceden Haber Vermiş

18 işçinin su altında kaldığı ocakta müfettişler, hazirandaki raporda yeraltı suyu ve gaz riskinin ölçümü için gerekli olan kontrol sondajlarının yapılmadığını belirtmiş.

29.10.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin su altında kaldığı Has Şekerler Kömür Ocağı'nda, iş müfettişleri tarafından geçen haziran ayında yapılan teftiş sonucunda, ocakta yeraltı suyu ve gaz riskinin ölçümü için gerekli olan kontrol sondajlarının yapılmadığı yönünde rapor verildiği ortaya çıktı.

9 BİN TL PARA CEZASI

Ermenek'te Has Şekerler Kömür Ocağı'ndaki faciayı müfettişlerin aylar öncesinden haber verdiği ortaya çıktı. Ocakta teftiş yapan müfettişlerin saptadığı, kontrol sondajı ve diğer yedi ayrı eksiklik sonucunda şirkete 9 bin TL'lik para cezası kesildiği anlaşıldı.

8 EKSİK ARASINDA YÜREK YAKAN MADDE

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, 18 işçinin su altında kaldığı Has Şekerler adlı kömür ocağında geçen haziran ayında yapılan teftiş sonucu tespit edilen sekiz eksiklikten birinin de, kontrol sondajına ilişkin olduğunu açıkladı.

KONTROL SONDAJI YAPILMIYOR RAPORU

Kendisi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu'nda müfettiş olarak görev yapan Yüksel'in verdiği bilgiye göre, iş müfettişlerinin yaptığı teftiş sonucu hazırlanan raporda; kömür ocağında yeraltı suları ve gazlarının oluşturduğu risklere karşı kontrol sondajı yapılmadığı noktasında tespitte bulunuldu.

Bu ve diğer yedi ayrık eksiklik sonucu şirkete 9 bin TL para cezası kesildiğini ifade eden Yüksel, şöyle dedi:

"Yeraltındaki suları ve gazı tespit etmek için kotrol sondajı yapılıyor. Bu riskin olduğu olduğu ocaklarda bu çalışmanın yapılması gerekiyor. Kömür ocaklarında genellikle bu kontrol istenir. Raporda da kontrol sondajıyla ilgili eksiklik olduğu belirtilmiş. Bununla ilgli idari para cezası uygulanmış. Toplamda sekiz eksiklik varmış."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Ermenek'te Müfettişler Maden Faciasını 3 Ay Önceden Haber Vermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • yavuz öztürk: her olaydan sonra hepte müfettişler 3 ay önceden haber vermiş oluyo . madem sakıncalı bi durum var haber verileceğine vursun mühürü arkadaş çok mu zor 0 0 Yanıtla

Advertisement