Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

AFAD: "Desandre bölümünde 753 kotunda çalışmalar devam etmektedir.

25.11.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenek ilçesindeki kömür ocağında yürütülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında, son 24 saatte 21 metre ilerleme sağlandığı bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamada, bugün itibarıyla 315 arama-kurtarma personeli ve toplam 603 kişilik bir ekibin, Ermenek'te devam eden çalışmalarda görev aldığı belirtildi.

Çalışmaların, sekizer saatlik üç vardiya halinde aralıksız devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Desandre bölümünde 753 kotunda çalışmalar devam etmektedir. Bu alandan şimdiye dek 1736 vagon hafriyat çıkarılmış durumdadır. Son 24 saatte 21 metre ilerleme sağlanmıştır. Ermenek'te devam eden çalışmalara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Karaman Valiliği, Karaman Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Ermenek Kaymakamlığı, Ermenek Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) ile sivil toplum örgütlerinin katkıları ile devam edilmektedir. Gelişmeler 7/24 takip edilmektedir." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı
    13:24 Ankara'da Su Kaynaklarına Dikkat Çağrısı

    Başkent Ankara'ya içme ve kullanma suyu sağlayan barajların doluluk oranı düşük olduğu için ASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu çağrısında bulundu. Ankara nüfusunu besleyen barajlardaki su miktarı yetersiz olduğu için suyun bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Mart ve Nisan aylarındaki yağışların önemi üzerinde duruldu ve su kaynaklarının verimli kullanılması gerektiği belirtildi.

  • Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti
    13:24 Kastamonu'da Sevgi Evine Bağlı Bir Bebek Hayatını Kaybetti

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kastamonu'da sevgi evinde kalan bir bebeğin hayatını kaybetmesine ilişkin vefat sebebinin otopsinin ardından belli olacağını ve olaya ilişkin adli ile idari soruşturmanın da başlatıldığını açıkladı.

  • Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu
    13:24 Hatay'da Yapılan Kazı Çalışmasında Lahit Bulundu

    Hatay'ın Defne ilçesinde elektrik kablo tesisatının yenilenmesi esnasında yapılan kazı çalışmasında ortaya çıkan lahit, Hatay Müze Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı. Lahit üzerinde mitolojik objeler bulunuyor.

  • CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi
    13:23 CHP Ankara İl Başkanlığı Mahalli İdareler Seçimleri için Toplantı Düzenledi

    CHP Ankara İl Başkanlığı, Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde seçim sürecini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, oyların güvenle sayılması ve tutanaklara düzgün şekilde geçirilmesini sağlayan bir sistem kurulduğu belirtildi. Ayrıca, sandık başındaki görevlilerin koordinasyonu ve hukuki sorunlara müdahale için hazırlıklar yapıldığı ifade edildi.

  • Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı
    13:23 Batman'da muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 2 şüpheli gözaltına alındı

    Batman'ın Kozluk ilçesinde, Siirt'teki muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan silahlı kavgaya ilişkin 2 şüpheli gözaltına alındı. Olay yerinden firar eden şüphelinin aracı, PTS kameraları tarafından tespit edildi. Kozluk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan araçta ruhsatsız silah ve 10 fişek ele geçirildi.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:23 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,12 artışla 9.091,13 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 11,16 puan arttı. Altın ons fiyatı ise uluslararası piyasalarda yüzde 1,7 artışla 2 bin 233 dolardan işlem görüyor.

  • Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak
    13:21 Eskişehir'de 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmen oy kullanacak

    Eskişehir Valiliği tarafından yapılan paylaşımla, 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Genel Seçimi için 2 bin 361 sandıkta 696 bin 427 seçmenin oy kullanacağı ve 4 bin 85 personelin güvenlik tedbirleri amacıyla görev alacağı duyuruldu.

  • Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı
    13:20 Kayseri'de Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Şüpheli Yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin uyuşturucu ticaretini kaldırımda yapmaları dikkat çekti ve 142 adet hap ele geçirildi. Yakalanan şahısların eylemleri güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.


Advertisement