Ermenek'te Çözüm İçin TBMM'ye Teklif - Son Dakika
Yerel

Ermenek'te Çözüm İçin TBMM'ye Teklif

Muratpaşa Belediyesi’nin Ermenek Mahallesi’nde, 2000 yılından önce yapılmış yapıların sahiplerinin sorunlarının çözümü için hazırladığı taslak, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından, TBMM Başkanlığı’na, kanun teklifi olarak sunuldu.

13.12.2015 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediyesi'nin Ermenek Mahallesi'nde, 2000 yılından önce yapılmış yapıların sahiplerinin sorunlarının çözümü için hazırladığı taslak, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından, TBMM Başkanlığı'na, kanun teklifi olarak sunuldu.

4 MİLLETVEKİLİ İMZALADI

Ermenek Mahallesi'ndeki belediye arsalarının üzerine, 2000 yılından önce yapılmış yapıların sahiplerine satışını olanak tanıyacak yasal düzenleme için çalışmalarını sürdüren Muratpaşa Belediyesi'nin hazırladığı taslak; CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara tarafından CHP Antalya Milletvekilleri Çetin Osman Budak, Devrim Kök ve Prof.Dr. Mustafa Akaydın'ın da imzaları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na kanun teklifi olarak sunuldu.

Yasal düzenleme yapılması için Muratpaşa Belediyesi'nce hazırlanan taslağı, kanun teklifi halinde TBMM Başkanlığı'na sunan Kara; Anayasa'daki eşitlik ilkesi ve kamu vicdanı vurgusu yaptı.Milletvekili Kara, 4706 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin amacını, "Bir kereliğine, taşınmazları, Belediyelere ait taşınmazlar üzerinde bulunan hak sahiplerinin, yapılarının 31.12.2000 tarihinden önce yapılmış olması şartıyla 4706 Sayılı kanunun 5. Maddesi hükümlerine göre Hazineye ait taşınmazların satışı konusundaki hususlardan yararlanmalarının sağlanması için hazırlanan bu kanun teklifi ile bu eşitsizliğin giderilmesi" olarak dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ermenek'te Çözüm İçin TBMM'ye Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement