Yanan Evde Unuttukları Telefonlarını Almaya Giren 2 Kardeş Öldü - Son Dakika
Güncel

Yanan Evde Unuttukları Telefonlarını Almaya Giren 2 Kardeş Öldü

Yanan Evde Unuttukları Telefonlarını Almaya Giren 2 Kardeş Öldü

Ermenek'te otların tutuşmasıyla çıktığı tahmin edilen ve 3 evi kül eden yangında evde unuttukları telefonları almak için içeri giren iki kız kardeş can verdi.

25.07.2015 12:54  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Kayaönü köyünde, evin önündeki otların tutuşmasıyla çıktığı tahmin edilen ve 3 evi kül eden yangın faciaya neden oldu. Köydeki annaannelerine misafirliğe gelen, ikisi de üniversiteyi yeni kazanan, babaları 9 yıl önce vefat eden kız kardeşler 19 yaşındaki Fatma Yağız ile 18 yaşındaki Gülsüm Yağız, unuttukları cep telefonlarını almak için eve girince dumandan etkilenip yanarak öldü. Birbirine sarılı halde bulunan kız kardeşlerin kısmen yanmış cesetleri yürek dağladı.

İKİSİ DE ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Ermenek'in Çamlıca köyünde oturan, 2006 yılında babaları vefat eden kız kardeşlerden Fatma Yağız, dün ÖSYM tarafından açıklanan sonuçların ardından Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nü, kardeşi Gülsüm Yağız da Adıyaman Üniversitesi Arapça Öğretmenliği Bölümü'nü kazandığını öğrendi. İki kızkardeş, mutluluklarını paylaşmak için anneleri Zehra ve kardeşleri Barış Yağız ile birlikte Kayaönü köyünde oturan anneanneleri 80 yaşındaki Gümüş Acar ve dayıları Mustafa Acar'ı ziyarete gidip, geceyi burada geçirdi. Gece yarısı aniden uyanan Mustafa Acar, evde yangın çıktığını ve alevlerin hızla evi sardığını fark etti.


"YANGIN VAR, KAÇIN KURTULUN"

Mustafa Acar 'Yangın var. Kaçın kurtulun.' diye bağırıp, evde bulunan ve yürümekte güçlük çeken annesini, eşi ve 2 çocuğu ile kız kardeşini ve 3 yeğenini dışarı çıkardı. Bu sırada alevler hızla bitişikteki iki eve daha sıçradı. Bunun üzerine Mustafa Acar, bağırarak, komşularına da haber verdi. Komşuları da alevleri fark edip evlerini tahliye etti.


TELEFONLARINI ALMAK İÇİN GİRDİLER, ÇIKAMADILAR

Alevler 3 evi hızla sararken, dayılarının uyarısıyla dışarı çıkan Fatma ve Gülsüm Yağız, iddiaya göre itfaiyeye haber vermek amacıyla içeride unuttukları cep telefonlarını almak için eve girdi. Ancak alevlerin yükselmesi üzerine geri çıkamadı. Bu sırada çevredekiler itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye aracı evlerin bulunduğu yerde sadece yayalar için patika yol olması nedeniyle yaklaşık 100 metre ileride durup, ekipler buradan hortum uzatarak yangına müdahale etti.

İTFAİYE GÖÇÜK YÜZÜNDEN İÇERİ GİREMEDİ

İtfaiye ekipleri müdahale ederken ailesi Fatma Yağız ve Gülsüm Yağız'ın göremeyince, iki kız kardeşin evin içinde olduğu anladı. Ancak ne ailesi ne de itfaiye ekipleri göçükler oluştuğu için içeri giremedi.


BİRBİRLERİNE SARILI CESETLERİ BULUNDU

Alevler, itfaiyenin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu söndürüldü. Ardından iki kızın bulunması için çalışma başlatıldı. Ancak göçük oluştuğu için enkaz altındaki iki kızın kısmen yanmış cesetleri, sabah saat 09.00 sıralarında birbirlerine sarılı halde bulundu. İki kızın cesedi otopsi yapılmak Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

DUMANDAN ZEHİRLENMİŞLER

Yangının ise Gümüş Acar'ın evinde önünde bulunan otların belirlenemeyen nedenle tutuşması sonucu alevlerin eve sıçramasıyla çıktığı tahmin ediliyor. İki genç kızın, ilk belirlemelere göre dumandan zehirlenip öldükleri üzerine duruluyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yanan Evde Unuttukları Telefonlarını Almaya Giren 2 Kardeş Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • birkisi: Türk milleti kadari varmi acaba telefon internet televizyon araba ev gezme gösteriş meraklisi 33 1 Yanıtla
  • birlik: gerize kalı ev yanıyor telefon için kendini ateşe atmış aptal insanlar. 0 32 Yanıtla
  • sinan: hastalık olmuş millette telefon, ateşe atıyor insanlar kendini telefon için. 27 0 Yanıtla
  • halil: Telefon hayatimiza girdiginden beri yolda yurumeyi bile unuttu milletimiz.kulaginda kulaklik yolun ortasinda yuruyenimi dersiniz yoksa mesaj yazicam diye dalginlikla yola atlayanlarimi.biraz daha dikkat lutfen insan hayati bukadar ucuz olmamali 25 0 Yanıtla
  • janjunkie : Rabbim rahmet eylesin.ailesine sabır versin. 19 0 Yanıtla
  • Kabadayı...: Yazık olmuş..Allah rahmet eylesin.. 15 1 Yanıtla
  • GÜNÜN SÖZÜ: iNSANIN TEK GERÇEK MAL VARLIĞI VUCUT BÜTÜNLÜĞÜ VE SAĞLIĞIDIR BUNUN DIŞINDAKi HiÇBiR MAL VARLIĞININ DEĞERi YOKTUR. 14 0 Yanıtla
  • UZMAN MEZARCI: SON DURAK FİLMİ GİBİ...LANET OLSUN BU MADDİYATA VE PARAYA NE KADAR ÇOK HAYAT BU PARA YÜZÜNDEN KARARIYOR..BIRAKSAYDINIZ LANET TELEFONUDA ORDA YANSAYDI SİZİN YERİNİZE BACIM YAV...ALLAH RAHMET EYLESİN... 13 1 Yanıtla
  • ...: Herkes bilir uçakta telefonun açık olmayacağını... Anons verilmiş, kemerler bağlanmış uçak piste doğru hareket etmek üzere, kadın daha Facebook ten durumunu bildiren Paylaşım yapıyor... Nedir bu tel sapıklığı yau!!! Sanki onunla geldiler Dünya'ya 12 1 Yanıtla
  • yani: Adamin maasi binlira telefonu üçbin sigara paketi on lira utanmadan birde dertleniyor 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bakan Özhaseki, Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    17:35 Bakan Özhaseki, Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu ve AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret etti. Programın sonunda vatandaşlara fidan dağıtan Bakan Özhaseki, Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kıldıktan sonra Tavşanlı ilçesine doğru yola çıktı.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi
    17:34 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar'da miting düzenledi

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yeşilhisar ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. Mitinge AK Parti ve MHP ilçe başkanları, milletvekilleri, kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçe sakinleri katıldı. Büyükkılıç, hizmet ve yatırım dolu 5 yılı geride bıraktıklarını belirterek, vatandaşların hizmetkarı olmak için mücadele ettiklerini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ve MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da Cumhur İttifakı'nın başarısına dikkat çekti.

  • Amasya'da Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı
    17:34 Amasya'da Cezaevi Firarisi Hırsız Yakalandı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde hırsızlık yapan şahıs, 15 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Jandarma ekipleri tarafından Kılıçaslan köyünde yakalanan şüpheli tutuklandı.

  • Aydın'da kaçan şüpheli hafriyat kamyonunun altında yakalandı
    17:34 Aydın'da kaçan şüpheli hafriyat kamyonunun altında yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde polis ekiplerinin 'dur' ikazına uymayarak kaçan şüpheli bir şahıs hafriyat kamyonunun altına saklanmak isterken kıskıvrak yakalandı. Şüpheli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelinin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda uyuşturucu madde, tabanca, tabanca mermisi ve nakit para ele geçirildiği belirtildi.

  • Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı
    17:34 Van'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ramazan Kolisi Dağıtıldı

    Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Ramazan ayı nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yardım kampanyası başlattı. Toplanan 32 yardım kolisi evlerine kadar götürülerek ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Öğrenciler, kampanyaya destek veren öğretmen ve velilere teşekkür etti.

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi
    17:32 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Çok Sayıda Obje Ele Geçirildi

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, Afyonkarahisar'dan Seyitgazi ilçesine tarihi eserleri satmak için gelen şüpheli şahısların araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada çok sayıda obje ele geçirildi. 2 şahıs hakkında adli işlem uygulandı.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu
    17:32 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da Sanayi Siteleriyle Buluştu

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Bornova'da bulunan sanayi sitelerinin yönetim kurulları, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Tugay, sanayi sitelerinin şartlarının iyileştirilmesi ve kentin sağlıklı şekilde planlanması gerektiğini vurguladı.

  • Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı
    17:31 Bursa'da villada çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ağır yaralandı

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendiriyor. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement