Ermenek Migem Yetkililerine Yargı İzni Çıkmadı - Son Dakika
Güncel

Ermenek Migem Yetkililerine Yargı İzni Çıkmadı

Ermenek Migem Yetkililerine Yargı İzni Çıkmadı

Madenci eşi Zeynep Tokat: Eşlerimize kömürü ekmeğe dürdürüp de yedirdiler (ek) MİGEM YETKİLİLERİNE YARGI İZNİ ÇIKMADI Duruşmanın sonunda basın açıklaması yapan mağdur avukatlarından Mehmet Kasap, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan MİGEM yetkilileri hakkında yargılanmaları için izin çıkmadığını belirtti.

17.06.2015 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Madenci eşi Zeynep Tokat: Eşlerimize kömürü ekmeğe dürdürüp de yedirdiler (ek)

MİGEM YETKİLİLERİNE YARGI İZNİ ÇIKMADI

Duruşmanın sonunda basın açıklaması yapan mağdur avukatlarından Mehmet Kasap, bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan MİGEM yetkilileri hakkında yargılanmaları için izin çıkmadığını belirtti. Kasap, şunları söyledi:

"Bilirkişi raporunda MİGEM görevlilerinin, gerekli sondaj makinesi alınmadığı için sorumlu olduğu belirtmişti. Ama kamu görevlilerinin doğrudan yargılanma yetkisi olmadığı için savcılık, bunu dosyadan ayırmıştı. O soruşturma dosyasında bakanlık nezninde girişimde bulunarak soruşturmalarına izni verilmesini talep etti. Ama maalesef 3 Haziran 2015 tarihi itibarıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından soruşturma iznini verilmediğini öğrendik. Bunun üzerine savcılar, bu karara yönelik olarak da Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne soruşturma izninin verilmemesine dönük olarak kararın kaldırılması yönünde müracatta bulunmuş. Bu çok önemli yargılamadan kaçırmak suretiyle, sorumluların hesabının sorulmasının önüne geçilmek isteniyor. Biz Konya Bölge İdare Mahkemesi nezninde bu işin takipçisi olacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenek Migem Yetkililerine Yargı İzni Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement