Ermenek Maden Şehitleri Aileleri Tapu Teslim Töreni (3) - Son Dakika
Yerel

Ermenek Maden Şehitleri Aileleri Tapu Teslim Töreni (3)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek ilçesindeki maden şehitlerinin yakınlarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüştüklerini belirterek, "İnşallah önümüzdeki günlerde bu kardeşlerimize geçimlerine bir nebzede olsa katkı sağlamak üzere ikinci konutlarını teslim edeceğiz" dedi.

28.02.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ermenek ilçesindeki maden şehitlerinin yakınlarıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile görüştüklerini belirterek, "İnşallah önümüzdeki günlerde bu kardeşlerimize geçimlerine bir nebzede olsa katkı sağlamak üzere ikinci konutlarını teslim edeceğiz" dedi.

Elvan, Ermenek'te hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine verilecek evlerin tapu dağıtım töreninde, şehit olanların ailelerinin acılarını paylaşmak, bir nebze de olsa onların gelecekteki hayatlarına rahatlık getirmek adına bu tapu teslim töreninin düzenlendiğini söyledi.

"Üzüntülüyüz, hüzünlüyüz, yüreğimiz yandı, ocağımız söndü ama şundan emin olunuz; olayın olduğu ilk günden itibaren o şehit kardeşlerimizin yakınlarının hissettiği acıyı aynen bizler de hissettik" diyen Elvan, şehit olan madenci yakınlarını sadece hemşehri olarak değil, kardeş olarak gördüklerini dile getirdi.

Elvan, bu 18 canın geri getirilemeyeceğini ancak hem kendisinin hem de diğer iki bakan; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in gereken gayreti gösterdiğini bildirdi.

İşçi yakınlarının acısını dindirme yönünde yoğun çaba sarf ettiklerini vurgulayan Elvan, 18 aileye ev armağan edilmesi noktasında gösterdiği hassasiyetten dolayı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.

İşçi yakınları için yürütülen çalışmalar

Elvan, bu süreçte işçi yakınlarının özellikle bazı sosyal haklardan yararlanması, yakınlarına istihdam sağlanması konusunda çalışmalar yürüttüklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu'nda yaptığımız görüşmeler neticesinde, Soma'daki kardeşlerimizin yakınlarına verdiğimiz hakların aynısını Ermenek'teki kardeşlerimizin yakınlarına verilmesine karar verildi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminde. Yasalaşır yasalaşmaz şehitlerimizin yakınlarına bu desteği de sağlamış olacağız. İşsiz kalan kardeşlerimize destek olmak amacıyla Toplum Yararına Çalışma Programı'nı harekete geçirdik. Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla'da 450 kardeşimize istihdam imkanı sağladık. Banka borcu olan kardeşlerimizin kredi borçlarının ertelenmesi imkanının getirdik. Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla esnafımızın rahatlaması amacıyla KOSGEP'ten destek mekanizmasını uygulamaya geçirdik. Bu çerçevede her bir esnaf kardeşimize talep etmeleri halinde bu üç ilçede 50 bin lira faizsiz, ilk yıl ödemesiz, müteakip üç yılda ödenecek şekilde kredi mekanizmasını geliştirdik. Desteklerinden dolayı sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a teşekkür ediyorum."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da ailelerin acısını paylaştığını dile getiren Elvan, ağlayan, üzüntü içinde olanları çok iyi anladığını vurguladı.

Ailelere ikinci ev müjdesi

Ocağa ateş düştüğü anda oradaki hissiyatı anlamanın kolay olmadığını anlatan Elvan, şöyle devam etti:

"Bu kardeşlerimizi de normal görmemiz, onları kucaklamamız lazım. Çığlıklarını yanlış görmememiz lazım. Kolay değil. O acıyla bu kardeşlerimizle bizler de ağladık. Allah kimsenin başına bu tür hadiseleri vermesin. Yoksa bu kardeşlerimiz kötü niyetinden söylemiyorlar. Bir eşi kaybetmek kolay mı, o acıyı yaşayan bilir. Bu kardeşlerimizi lütfen her bir kardeşimiz hoş görsün. Bu kardeşlerimizi kucaklayacağız, kucaklamaya devam edeceğiz. Sonuna kadar o bacılarımızın, analarımızın babalarımızın arkasındayız. Biz hepinizi seviyoruz. Elbette can geri gelmez ama bir nebze de olsa bu çocuklarımızı büyütmek, bu çocuklarımıza aile sıcağını hissettirebilmek, bizim de sorumluluğumuz, görevimiz. Biz bu kardeşlerimizin acısını paylaşmak istiyoruz. Elbette bu evlerde sizler oturacaksınız. Geçiminizi de temin etmeniz gerekiyor. O nedenle bir evin yeterli olmayacağını bu kardeşlerimize ikinci bir ev temin edip bu evden elde edebilecekleri gelirle hiç olmazsa yaşamlarına az da olsa katkı sağlanması gerektiğini düşündüm. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığımız hem de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ile görüştük. İnşallah önümüzdeki günlerde bu kardeşlerimize geçimlerine bir nebze de olsa katkı sağlamak üzere ikinci konutlarını teslim edeceğiz. Yedi gün 24 saat sizin emrinizde, hazırız. Elbette o sevgiyi istenilen düzeyde veremeyebiliriz ama sizleri sonuna kadar kucaklamaya hazır olduğumuzu ifade edebilirim."

Konuşmaların ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bir tapuyu temsili olarak Bakan Elvan'a teslim etti. Daha sonra Ermenek'teki maden kazasında yaşamını yitiren 18 işçinin yakınlarına tapuları dağıtıldı.

Elvan, Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde tamamı engellilerin çalışacağı bir kafe ile ilkokul birinci sınıfı okuduğu okuldaki bilgisayar sınıfının açılışını, ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Ermenek Vodafone Tarım Akademesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Lütfi Elvan, son olarak Ermenek'e bağlı Gökçeseki köyündeki ören yeri kaya mezarlarındaki çalışmaları inceledi. Yetkililerden bilgi alan Elvan, çalışmaların yapıldığı alanda ilk kazmayı vurdu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ermenek Maden Şehitleri Aileleri Tapu Teslim Töreni (3) - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement