Ermenek Maden Faciasında Kurtarılan Çavuş: Kaza Eski Ocağa Çok Yaklaşıldığından Meydana Geldi(2) - Son Dakika
Güncel

Ermenek Maden Faciasında Kurtarılan Çavuş: Kaza Eski Ocağa Çok Yaklaşıldığından Meydana Geldi(2)

Ermenek Maden Faciasında Kurtarılan Çavuş: Kaza Eski Ocağa Çok Yaklaşıldığından Meydana Geldi(2)

Kurtulan MADENCİ: YEMEK TABAKLARIMIZ UÇMAYA BAŞLADI Maden faciasıyla ilgili Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde dinlenen işçilerden Kerim Pınarlı, yemek yedikleri sırada facianın meydana geldiği ve rüzgar nedeniyle yemek tabaklarının uçtuğunu belirtti.

03.08.2015 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurtulan MADENCİ: YEMEK TABAKLARIMIZ UÇMAYA BAŞLADI

Maden faciasıyla ilgili Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde dinlenen işçilerden Kerim Pınarlı, yemek yedikleri sırada facianın meydana geldiği ve rüzgar nedeniyle yemek tabaklarının uçtuğunu belirtti. Pınarlı, "6 kişi yemek yemeye başladı. Aşağıdan hafif rüzgar esmeye başladı. Sonra artmaya başladı. Yemek tabaklarımız uçmaya başladı. Biz de oradan kalkıp, ilerlemeye başladık. İleriden biri 'Gelmeyin kaçın' diye bağırdı. Biz koşmaya başladık. 'Gelen var mı?' diye arkamıza baktık, gelen yoktu. Biz koşarken şefin gaz ölçüm cihazı hep uyarıyordu. Tam ben ocaktan çıkacakken, mühendis Yavuz Özsoy, bağırarak 'Ne oldu?' diye sordu. Sonra onlar bana gaz maskesi verdi" diye konuştu.

"BİZ TUVALETİMİZİ ŞEYTAN ÇARPAR DİYE İÇERİ YAPMIYORDUK"

Sanık avukatlardan biri, "Madende tuvaletiniz gelince nereye yapıyordunuz?" diye sordu. Kerim Pınarlı, bunun üzerine "Ttuvaletimizi 'Şeytan çarpar' diye aşağı (ocağın içine) yapmıyorduk. Çıkıp yukarı yapıyorduk" dedi. O sırada bir madenci yakını da, "Şeytan çarpmış zaten seni, doğruları anlatmıyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Olay günü çalışan işçilerden Abdülazim Yaman da daha önceki günlerde ocağın içinde çalıştığını ancak o gün ocağın dışında görevlendirdiğini belirterek, "Mesut Ören, koşarak çıktı, 'Patlama oldu' dedi" diye konuştu.

Faciadan kurtulan işçilerden Yunus Dirican da, öğle yemeği sırasında önce bir rüzgar ardın dan gürültü duyup kaçtıklarını ve soruşturma sırasında Cumhuriyet Savcılığına verdiği ifadesinin geçerli olduğunu belirtti.

DURUŞMA ARASINDA ARBEDE

Mahkeme başkanı, tanık Yunus Dirican'ın ifadesinin ardından saat 14.00'a kadar duruşmaya ara verdi. Madenci yakınları ve sanık avukatları adliye binası kapısından aynı anda bahçeye çıktığı sıralarında, madenci aileleri, avukatlara tepki gösterdi. Yaşanan arbede sırasında ölen madencilerden Ömer Cansu'nun balkondan düşmesi sonucu bedensel engelli olan 25 yaşındaki ağabeyi Abdurrahman Cansu, koltuk değneklerinden birini sanık avukatların üzerine fırlattı. Koltuk değneği de tutuklu patron Abdullah Özbey'in avukatlarından Abdullah Özbey'in bacağına isabet etti. Polis, müdahale edip arbedenin büyümesini engelleyip, iki tarafında birbirlerinden uzaklaştırdı. Bu sırada Ömer Cansu'nun 12 yaşındaki yeğeni Sedat Alkan da, kendi avukatlarına, 'Dayımı iyi savunamıyorsunuz' diyerek tepki gösterdi, ardından elini adliye kapısına vurdu. Sağ kolunda incilme meydana gelen Alkan, ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenek Maden Faciasında Kurtarılan Çavuş: Kaza Eski Ocağa Çok Yaklaşıldığından Meydana Geldi(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement