Ermenek Maden Faciası Davası - Son Dakika
Güncel

Ermenek Maden Faciası Davası

Ermenek Maden Faciası Davası

Karaman’ın Ermenek ilçesinde 18 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasına üçüncü gün devam edildi.

17.06.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 maden işçisinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasına üçüncü gün devam edildi.

Duruşmaya verilen öğle arasında konuşan müşteki avukatlarından Mehmet Kasap, "Müşteki müdahil vekilleri olarak biz beyanlarımızı söyledik, iddialarımızı ortaya koyduk. Özetle bütün müdahil vekilleri olarak burada bulunmayan kişilerle ilgili 16 sanıktan diğer kalanlarının mutlaka duruşma salonuna getirilmesini, öncelikle bunlarla ilgili bir yakalama kararı verilmesini, tutuklanmasını, şayet bu mümkün değilse en azından orada hazır bulunmaları gerektiği talebinde bulunduk. Bu taleplerimizi sayın mahkeme toplu şekilde değerlendirecek" dedi.

Müşteki ailelerin söylediği şeylerin çok dramatik olduğunu anlatan Kasap, şunları söyledi: "Çok özet bilgiler vardı. Bunlardan en önemlilerinden biri bizim açımızdan da çok çarpıcı. Burada ruhsat sahibi kişinin aylık gelirinin 100 bin lira olduğunu söyledi. Fakat bu kaza sondaj makinesi olsaydı olmayacaktı. Bunu sanıklar bizzat kendi beyanlarıyla söylüyor. Bu da çok önemli ve çarpıcı bir bilgi. Savcı, eğer bu sondaj makinesi olsaydı bu kaza olacak mıydı diye sordu. Verilen cevap sanığın bizzat kendisi tarafından 'hayır sondaj makinesi olsaydı bu kaza gerçekleşmeyecekti' dedi." Sondaj makinesinin değerinin 15 bin lira olduğunu anlatan Kasap, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradaki müştekiler, müdahiller, aileler geldi parmaklarındaki yüzükleri kaldırarak dediler ki keşke 15 bin lira için bizim bu canlar gitmeseydi, gerekirse bu yüzüklerimizi satıp, aramızda para toplayıp o 15 bin liralık sondaj makinesini temin edebilseydik dedi. Öğleden sonraki aşamada sanık müdafileri savunmaları yapacak daha sonra sayın mahkeme tutuklama değerlendirmesi yapacak, devam eden tutuklulukla ilgili bir değerlendirme yapacak." - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ermenek Maden Faciası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement