Ermenek'de Bir Maden Ocağının Üretimi Durduruldu - Son Dakika
Güncel

Ermenek'de Bir Maden Ocağının Üretimi Durduruldu

Ermenek\'de Bir Maden Ocağının Üretimi Durduruldu

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 18 işçinin mahsur kaldığı, bunlardan 2'sinin hayatını kaybettiği maden faciasının meydana geldiği Has Şekerler Madenciliğin yakınındaki, Ermenek Cenne Linyit Kömür Şirketi'nin diğer rödovans şirketi olan Özkar Madencilik A.Ş. Kömür İşletmesi'nin üretimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu tarafından durduruldu.

13.11.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde 18 işçinin mahsur kaldığı, bunlardan 2'sinin hayatını kaybettiği maden faciasının meydana geldiği Has Şekerler Madenciliğin yakınındaki, Ermenek Cenne Linyit Kömür Şirketi'nin diğer rödovans şirketi olan Özkar Madencilik A.Ş. Kömür İşletmesi'nin üretimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu tarafından durduruldu. İş Teftiş Kurulu yaptığı incelemede çalışan işçiler için hayati tehlike oluşturacak 2 kusur olduğunu saptadı.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik şirketine ait linyit kömür ocağında eski kullanılmayan ocakta biriken suyun 28 Ekim Salı günü basması sonucu 18 işçinin mahsur kalmasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, hareket geçti. Bakanlığa bağlı müfettişler, facianın meydana geldiği kömür ocağının yakınında bulunan ve yine Has Şekerler Madencilik şirketi gibi Ermenek Cenne Linyit Kömür şirketinin rödovans şirketi Özkar Madencilik A.Ş. Kömür İşletmesi'nde 9 Kasım 2014 günü denetleme yaptı.

Denetlemede çalışan işçiler için hayati tehlike oluşturacak 2 kusur saptandı. Müfettişler, iş yerine ait ocaklarda yapılan tüm ilerlemelerde, gaz ve su kontrol sondajlarının 4 metre uzunluğunda yapıldığı beyan edilmesine rağmen, sondajlarla ilgili olarak sondaj loğları hakkında herhangi bir veri kaydının olmadığını, yeraltı işletmelerinde uygun havalandırma sağlanması gerekirken, 1'nolu ocakta 742 kotunun 1'inci rekubunun barajlandığı, girişinin arkasındaki üretim yerinde çalışma olmadığı, burasının nefeslikle bağlantısının bulunmadığını tespit etti. Bu nedenle de Özkar Madencilik A.Ş Kömür İşletmesi'nin Özkar 1 ve Özkar 2 numaralı ocaklarda işin durdurulması kararı alındı. Denetim sonucunda oluşturulan raporda ayrıca, "Ocağın güvenliği açısından havalandırma, havalandırmayı ve kaçamak yolunu sağlamak üzere kazı yapılması, su atımı, işçilerin ve malzeme geliş gidişi için kullanılan yolların kontrolü, taraması, ocak güvenliği ile ilgili çalışmaların daimi nezaretçi ve iş güvenliği uzmanının gözetiminde en az sayıda işçi ile üretim yapılmaksızın sürdürülmesine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

FACİA BÖLGESİNE YARDIM NEDENİYLE ÜRETİM YOKTU

Özkar Madencilik'e ait kömür ocağında ise Has Şekerler Madencilik'de meydana gelen  olayın ardından üretim yapılmadığı, işçilerin facianın meydana geldiği maden ocağındaki kurtarma çalışmalarına katıldığı, ocağa ait idari bina ve tesislerin ise yine kurtarma çalışmalarıyla ilgili ekiplerin kullandığı belirtildi. - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ermenek'de Bir Maden Ocağının Üretimi Durduruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement