'Ergenekon Davası ve Soruşturmasını Etkilemeye Teşebbüs" Davası - Son Dakika
Güncel

'Ergenekon Davası ve Soruşturmasını Etkilemeye Teşebbüs" Davası

\'Ergenekon Davası ve Soruşturmasını Etkilemeye Teşebbüs" Davası

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın yargılandığı davada, bir sonraki duruşmada, Ergenekon davasının sanığı Gürbüz Çapan'ın tanık olarak dinlenilmesine karar verildi.

21.01.2014 12:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 sanığın "Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri" iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar Hüseyin Yıldırım ve Sefa Altıoğlu ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Osman Kaya, Ergenekon Davası'na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden istenen gerekçeli kararın yazımının henüz tamamlanmadığının bildirildiğini söyledi. Kaya, ayrıca önceki oturumda talimatla ifadesinin alınmasına karar verilen eski HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in ise henüz ifadesinin alınmadığına ilişkin cevabın da mahkemeye ulaştığını bildirdi.

Duruşmada söz alan sanık Seyfi Oktay'ın avukatları Şeyho Saya ile Ahmet Kurtuluş'un talebi üzerine mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmada, Ergenekon Davası sanığı Gürbüz Çapan'ın tanık olarak dinlenilmesine hükmetti. Heyet, Ergenekon Davası'nın gerekçeli kararının yazılmasının beklenmesine de karar vererek duruşmayı erteledi.

Ceza istemleri

Seyfi Oktay'ın "silahlı örgüte üye olmak", "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından 10 yıl 9 ay ile 26,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, diğer sanıklar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Mehmet Cengiz, Kudbedin Kaya, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'ın da "silahlı örgüte üye olmak", "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" suçlarından 10 ile 22'şer yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, Sefa Altıoğlu, Şehriban Nihan Atasagun, Ali Haberal, Erkan Bülent Haberal'ın, "Ergenekon silahlı terör örgütü"nün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüt adına suç işledikleri gerekçesiyle 10 ile 22'şer yıl arasında hapisle cezalandırılmaları isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ergenekon Davası ve Soruşturmasını Etkilemeye Teşebbüs' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement