Erenoğlu'dan, Ermenek Devlet Hastanesine İnceleme - Son Dakika
Yerel

Erenoğlu'dan, Ermenek Devlet Hastanesine İnceleme

Erenoğlu\'dan, Ermenek Devlet Hastanesine İnceleme

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Ermenek Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

24.02.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, Ermenek Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu.

Erenoğlu, incelemelerine ilk olarak yapımı devam eden devlet hastanesi ek binasından başlayarak firma yetkilisinden binanın son durumu hakkında bilgi aldı.

Ermenek Devlet Hastanesi Başhekim Dr. Mehmet Alakaya, Başhekim Yardımcısı Dr. Emrah Seyman, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sevim Baran, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Seyit Ayan ile yapılan görüşmede ek binayı yapan firmanın poliklinik hizmetlerinin verildiği binanın revizyonunun gerçekleştirilebilmesi için söz konusu binanın boşaltılmasını istediklerini belirttiler. Bunun üzerine Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, gerek hizmetin aksamaması gerekse çalışan ve hasta mağduriyetinin olmaması için poliklinik yapılabilecek uygun bir yer arayışına geçti. Farklı alternatiflerin yerinde görülerek değerlendirilmesinin ardından en uygun yerin hastane bahçesinde gelecek dönemde kullanılmak üzere inşa edilen sosyal alanın geçici süreliğine poliklinik hizmetleri için kullanılmasına karar verildi. Erenoğlu, "Ermenek Devlet Hastanesi'nde çalışma koşullarının ne kadar zor olduğunu görebiliyorum. Bir yandan inşaat devan ediyor, diğer yandan sağlık hizmeti kesintisiz devam ediyor. Gönül isterdi ki, yeni bir bina sıfırdan yapılsın, sizleri de tamamen o binaya taşıyalım. Ancak bu şuanda mümkün değil. Bu şartlarda en uygun ortamı bulmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Diğer taraftan diyaliz biriminin geçici olarak bulunduğu binayı ziyaret eden Genel Sekreter Erenoğlu, buranın da diyaliz hastaları için kesinlikle uygun olmadığını ifade ederek, "Burada diyaliz hizmetlerinin sağlıklı şekilde verilemeyeceğini vurguladı. Diyaliz çalışanlarının da görüşlerini dinleyen Erenoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ali Rıza Aaltunsol ile yaptığı görüşme neticesinde Ermenek Toplum Sağlığı Merkezinin bir kısmının geçici olarak diyaliz hastalarının tedavileri için kullanılması mutabakatına varıldı. Toplum Sağlığı Merkezini de gezen Erenoğlu, Ermenek Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Alakaya'ya derhal taşınma işlemleri için gerekli planlamanın yapılması talimatını verdi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erenoğlu'dan, Ermenek Devlet Hastanesine İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement