Ereğli Süt Üreticileri Birliği'nde Koltuk Kavgasıereğli Süt Üreticileri Birliği'nde Koltuk Kavgası - Son Dakika
Güncel

Ereğli Süt Üreticileri Birliği'nde Koltuk Kavgasıereğli Süt Üreticileri Birliği'nde Koltuk Kavgası

Ereğli Süt Üreticileri Birliği\'nde Koltuk Kavgasıereğli Süt Üreticileri Birliği\'nde Koltuk Kavgası

Ereğli Süt Üreticileri Birliği geçtiğimiz mart ayında genel kurul toplantısı yaptı.

19.08.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli Süt Üreticileri Birliği geçtiğimiz mart ayında genel kurul toplantısı yaptı. Ereğli Süt Üreticiler Birliği Başkanı Bahattin Öztürk ile üye Ercüment Sarıkafa'nın aday olduğu kongrede, kargaşa çıktı. Bunun üzerine divan başkanlığı ve hükümet sözcüsü, kargaşa ve salondaki yeterli güvenliğin olmaması nedeniyle kongreyi erteleyip salondan ayrıldı. İddiaya Ercüment Sarıkafa da, salondaki diğer delegelerle birlikte yönetim ve denetim kurulunu belirleyip, tutanağı notere onaylattı. Ardından başkanlık koltuğuna geçti. Bahattin Öztürk de, dava açtı. Dava sürerken iddiaya göre Erciment Sarıkafa, yaklaşık 10 gün önce kongreyi yenileyip yönetim kurulu başkanlığına yeniden seçildi. Konya 1'inci İdare Mahkemesi de geçtiğimiz temmuz ayında Bahattin Öztürk'ün göreve iadesini ve yönetimin Ercüment Sarıkafa'ya devir-teslimi konusunda yürütmenin durdurulması kararı aldı. Bahattin Öztürk ve kendi yönetim kurulu üyeleri, mahkeme kararı üzerine bugün Süt Üreticileri Birliği'ne giderek görevini devralmak istedi. Ancak Ercüment Sarıkafa ve diğer yönetim kurulu üyeleri görevi devretmek istemedi. Bunun üzerine kavga çıktı. Polisin müdahalesiyle iki taraf sakinleştirildi. Kongreyle başkanlığa seçildiğini belirten Ercüment Sarıkafa, iddiasında Sabah geldiler ve çalışan kadın personelleri saçlarından sürükleyip dışarı atmışlar. Burası dağ başımı. Burası muz cumhuriyetimi. Ben Tarım Bakanlığından ve hükümet komiserinden mazbatamı aldım. Ben buraya seçimle geldim. Seçim olduğunda onlar neredeydi dedi.

Bahattin Öztürk de, Ben mahkeme kararıyla görevime iade edildim. Bize görevi teslim etmiyorlar. Kaç defa Kaymakamlığa ve Vali beye gittiysem fayda etmedi. 835 üye vardı. Bin 700 kişi yaptı. Böyle bir üye ve insan var mı o da belli değil iddiasında bulundu.

Polis, Süt Üreticileri Birliği'ne çalışanlar dışında kimseyi almazken, bina önünde güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ereğli Süt Üreticileri Birliği'nde Koltuk Kavgasıereğli Süt Üreticileri Birliği'nde Koltuk Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement