Erdoğan: Yüksek Faiz Vatana İhanet Etmektir - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan: Yüksek Faiz Vatana İhanet Etmektir

Yüksek faizi vatanı satmak olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" dedi.

27.02.2015 14:54  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Valiler toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"Sizler millete tepeden bakarsanız, derdine, talebine kulaklarınızı kapatırsanız asla başarılı bir kamu görevlisi olamazsınız. Bizim siyasette de gerçi siyasetten biraz kopuk gibi olsak da aynen geçerlidir. Milletin gönlüne girebiliyorsanız yeterli olabiliyorsanız demektir.

"BAZILARINA BAKIYORUM EŞLERİNİ ANKARA'DA BIRAKIYOR"

Gece gündüz demeden çalış. Sadece siz değil ha, eşlerinizle birlikte… Bazılarına bakıyorum eşlerini Ankara'ya bırakıyor, kendi Van'da valilik yapıyor. Öyle valilik olmaz eşini de alacaksın. Halk valisini eşiyle görmek ister.

"BURADA BİR YANLIŞ VAR DEMEKTİR"

Arka mahallede top oynayan çocukların topuyla bir şut çekmeseydiniz, ayakkabınız çamura bulanmamışsa, yoksul evinde erzak yemişliğiniz olmadıysa sedirin üzerine ayağını kırmışlığınız yoksa, yer sofrasında bağdaş kurmamışsanız burada bir yanlışlık var demektir. Milletin içinde olmayan milletin derdini bilmez. Her valimiz kendi şehrinin HZ. Ömer'i olmalıdır.

"BEN BU SÜREÇTEKİ BAŞARIMI..."

Göz görmeyince gönül katlanır diye bir söz vardır. Yerinde görmediğiniz meselelere kağıt üzerinde ne kadar görürseniz görün, olaya vakıf olamazsınız. 40 yılı bulan arada fasılalar da olsa 20 yıllık kamu görevliliği alanımda millet iyi bir eğitmendir, öğretmendir. Bu süreçteki tüm başarımı da milletimle irtibatımı sıkı tutmama borçluyum.

"HER VALİ BENİM VEKİLİMDİR"

Bir milletin içine tefrika devlet milletini unuttuğu için girer. Tarihteki büyük liderler halkla devlet arasındaki uçurumu kapatmış liderlerdir. Sizin vatandaşın hayatında, umutlarında bıraktığınız boşluğu birileri gelir doldurur, devlet tekeri teklemeye başlar. Her valimiz bulunduğu ilin benim oradaki vekilimdir ve o ilin yetkilisidir.

Vatandaş valisini hayırla anmalıdır. Bulunduğunuz makamlar mazaret değil icraat makamıdır. Buradaki her arkadaşımın bun anlayışla hizmet ettiğine inanıyorum. Ülkemiz içeride ve dışarıda hayati sınavlardan geçiyor. Tüm çevremiz istikrarsızlık içinde. Suriye'de yaşananlar ortada. Uluslararası toplum hala seyirci kalmaya devam ediyor.

350 bin insanı öldüren bir katile, zalime bu topraklardan birileri siyaset yaptığını söyleyerek ziyarete gidebiliyor, bunu yapabiliyor. Bu bizi içeride ciddi anlamda muhasebeye sevk etmesi bir durumda. Holland'ın kendi ülkesinden bazı vekillerin Suriye'ye gitmesi hakkındaki açıklama gönüllere su serpti. BM'de çıktı, hanımefendi bir konuşma yaptı. En çok mültecinin olduğu ülke Türkiye.

"VATANI SATMAK YÜKSEK FAİZLE..."

Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış gibi yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bu bir günlük, iki günlük taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

O dönemden beri Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdi. Şahsımı, komutanlarımızı, genelkurmay başkanlarımızı hedef alıyorlar. Gayet başarılı bir operasyon yapılmıştır. Bir metrekare toprağımız kaybolmamıştır

Dünyanın en sıkıntılı bölgeye girildi, emanetlerimiz alındı. Kahraman TSK'yı tebrik ediyorum. Yeri 2 kez değiştirilen bir türbenin taşınmasını vatan hainliği olarak değerlendirenler. Vatan kavramının kavramını bilmeyenlerdir.

"SOKAĞA ÇIKACAK YÜZLERİ KALMAZ"

Vatanı satmaktan ortadaki açık gerçeğe rağmen kahraman askerlerimizi tehlikeye atmakla olur. Vatanı satmak yüksek faizle kötü yönetimle emeği heba etmekle olur. Bizi vatanı satmakla suçlayanların bu ülkeye verdikleri zararlarını anlatsam sokağa çıkacak yüzleri kalmaz.

Ama bu onlar için alışagelmiş bir şey. Başında bulundukları partilere de bir katkıları da yoktur. Her seçimde yenilirler, sanki gökten yağmur yağmış gibi yarabbi şükür deyip yollarına devam ettiler. Bu bir günlük, iki günlük taa başbakanlık sürecimde başlayan bir süreçtir. O dönemden beri Şah Fırat operasyonunu düşünüyorduk, sonunda nihai kararı verdi.

"TÜRK İŞİ BAŞKANLIK OLMAZMIŞ, BAL GİBİ OLUR"

7 Haziran seçimleri yaklaştıkça ortalığı karıştırmaya çalışıyorlar. Sandığı provoke edenlere karşı dikkatli olmalısınız, sandık, oy namustur. Seçim sonuçlarına göre yeni Anayasa ve başkanlık sistemi gündemimize gelecek. Başkanlık sistemine geçince valilere geniş yetki verme imkanı olacaktır. Cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçilmesi ilk adımdı.

Çok açık söylüyorum. Türk tipi başkanlık sistemi olmaz diyorlar. Bal gibi olur neden olmazmış. Küba, Rusya, Arjantin hepsinin farklı sistemleri var. Bir arı maharetiyle şöyle çiçeklerden nasibimizi alalım, kendi balımızı yapalım. İşte bizim başkanlık sistemimiz der geleceğe yürürüz.

BAŞKANLIK SEÇİMİ

Artık patinaj yapmaktan kurtulmamız, sıçramamız lazım. Tek parti dönemimin hastalıklı yapısını teşvik etmek isteyenler hüsrana uğrayacaklardır. Milletimizle el ele vererek Yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Çözüm süreci çok önemli. Açık konuşmak lazım. Ülkemizdeki kaos ve karşımızdaki siyasi partinin tutmu çözüm sürecini sancılı bir duruma sokuyor. Çözüm süreci için her türlü fedakarlığı yaptık. Çözüm sürecini silahlar edebiyen sussun, anaların gözyaşları dinsin diye dedik. Silahların şehre indirilmesine izin veremeyiz. Sokakları, parlamentoyu terörize ederek çözüm olmaz. Biz bütün bunları olmasın diye çözüm süreci diyoruz."

Erdoğan: Yüksek Faiz Vatana İhanet Etmektir
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Erdoğan: Yüksek Faiz Vatana İhanet Etmektir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (81)

  • Açık sözlü: Çalmak ne oluyo! O zmn!!! 22 7 Yanıtla
  • vatan: vatanı satmaktan bahseden bakarmısınız 25 2 Yanıtla
  • 2023: Faizci chp 9 14 Yanıtla
  • HIDAYET YOLCUSU: once kendine bak tayyip sende neler yaptin bu ulkeye millet uyurken 16 7 Yanıtla
  • serkan: Sen çık böyle konuş ondan sonra faiz lobisi de asıl vatan haini sensin geberesice 21 2 Yanıtla
  • DURUMLAR ÇOK KÖTÜ: gerçekten bu adam normal değil yemin ediyorum bu adam normal değil bu adamın eceli gelmiş n dediğini bilmiyor hergün kaçamak kaçamak cevaplar egerki bunlar bu ülkeyi batırmasa bakın görün döviz aldı başına gidiyor faizler artıyor ülkede para yok insanlar aç susuz bu hergün ülkedeki insanları kandırmak oyalamak adını yeni bir olaylar atıyor ama n dediğini kendiside bilmiyor durumlar çok vahim. 20 1 Yanıtla
  • mustafa: Sen ki ’algı’ ve ’kavram’ değiştirme uzmanısın!. . Sicilin başarılarla dolu!. . Sen ki hırsızlığı ’hizmet’ olarak kasmak için kendini paraladın!. . Sen ki hırsızı yakalayanları ’darbeci’ yaptın!. . Sen ki teröristi mum edip ’müzakereci’ye çevirdin!. . Sen ki yıldırımlar yaratan ’şirk’in ahfadısın!. . ’Ricat’ bile senin elinde parlar, en zelil çöküşler senin elinde kahramanlığa dönüşür!. . 18 3 Yanıtla
  • TÜRKSEVER: ALLAHI SEVEN BU ERDOĞANA HAZİRAN SEÇİMLERİNDE BİR DERS VERSİN. ADAM HER ŞEYE MAYDANOZ . . YA SEN KRALMISIN BE ADAM KRALLAR BİLE HER ŞEYE BU KADAR KARIŞMAZ ARKADAŞ. AĞIR OLDA SENİ ADAM SAYALIM MAKAMIN HAKKINI VER 19 2 Yanıtla
  • SERDAR: HA GAYRET 2600 Ü GÖRÜCEZ LÜTFEN BİRAZ DAHA FIRÇALA MERKEZ BANKASINI 19 1 Yanıtla
  • ÜLKÜCÜ: DEĞERLİ KARDEŞLERİM HZ. ÖMER’İN ADALETİNDEN BAHSEDENLERİN BU HİKAYEDEN HABERİ VARMI ACEP?HİKAYEYİ OKUYUN VE TAYYİP OĞLU BİLALİ DÜŞÜNÜN…Hz. Ömer in oğlu Abdullah bir deve alır, devletin koruluğuna bırakır. Deve halife Ömer in oğlu Abdullah ın olduğu için kimse ses etmez yada edemez. Gel zaman git zaman derken koruluktaki besin değerleri yüksek otlardan yiyen deve semizleşir, tavlanır. Abdullah deveyi pazara çeker. Hz. Ömerde pazarı gezmeye çıkar ve oğlu Abdullahı elinde bir deveyle görür. Sorar ‘’Hayırdır evlat ne yapıyorsun?’’. Abdullah deveyi satmak için geldiğini söyler. Mübarek Ömer bin Hattap deveyi nerden aldığını sorunca. Abdullah(r. a) olanları anlatır. Emirel müminin hiddetlenir ve şöyle emir verir;’’Deveyi sat, ana parasını cebine koy, kârın neyse onuda götür hazineye beytülmala teslim et. ’’ Der. 20 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor
    13:41 Giresun'da Salep Üretimi Yaygınlaşıyor

    Giresun'da dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği bölgede, fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında 43 çiftçiye salep yumru dağıtımı yapıldı ve ilk hasat gerçekleştirildi. Mehmet Davut'a ait salep bahçesinde 1 metrekarelik alandan 1 kilo 670 gram gibi yüksek bir verim elde edildi.

  • Mali Müşavirler İş Yükünden Şikayetçi
    13:26 Mali Müşavirler İş Yükünden Şikayetçi

    Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası Başkanı Yakup Örenci, mali müşavirlerin işlerini yapamaz duruma geldiğini belirterek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın dijital sistemlerinin sorunsuz çalışması ve mali tatilin gerçek anlamda uygulanmasını talep etti. Örenci, ayrıca beyan bildiriminin sadeleştirilmesi ve muhasebe işlemlerinin uygulanabilir hale getirilmesini istedi.

  • Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya
    13:16 Posof Belediyesi 36 Milyon TL Borçla Karşı Karşıya

    Ardahan'ın Posof ilçesi, 36 milyon lira borcuyla gündemde. Belediye Başkanı Erdem Demirci, borcun karşılığı olmadığını ve şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla yöneteceklerini söyledi.

  • Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi
    13:03 Osmaniyeli Restoran İşletmecileri, Cafe ve Restoran Boykotuna Tepki Gösterdi

    Osmaniyeli restoran işletmecileri, Türkiye çapında 20-21 Nisan tarihlerinde yapılan cafe ve restoran boykotuna tepki gösterdi. İşletmeciler, yüksek maliyetler ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle fiyatları artırmak veya işletmeleri kapatmak dışında başka bir seçenekleri olmadığını belirtti. Üretimin olmadığı sürece işletmelerin batmaya mahkum olduğunu ifade eden esnaflar, üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini ve vatandaşların daha uygun fiyatlarla yemek yiyebileceğini dile getirdi.

  • Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı
    12:44 Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı: Seçim öncesi verilen prim günü sözleri tutulmadı

    Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat Evsen, Bağ-Kur'lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını belirterek, esnafa SSK'lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Evsen, yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ve esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini ifade etti.

  • Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler
    12:44 Kayseri Serbest Bölge'de Yeni Yatırım ve Projeler

    Kayseri Serbest Bölge Yönetim Kurulu Başkanı ve Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Bölge'de hayata geçirilen yeni yatırım ve projeler hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmaların Serbest Bölge'nin cazibesini artırdığını belirten Palancıoğlu, yatırımların devam edeceğini vurguladı.


Advertisement