Erdoğan: Yetki Gaspı Yapan Bir Yargı Var! - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Yetki Gaspı Yapan Bir Yargı Var!

Yargıda tahliye kriziyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pensilvanya'dan aldıkları talimatlarla bir yönlendirme söz konusu." dedi.

27.04.2015 15:36  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan polisler ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca hakkında verilen ve krize yol açan tahliye kararına ilişkin, "Pensilvanya'dan alınan talimatla hareket edildi. Silivri'de sanki tahliye olmuş gibi bir hava estirdiler. HSYK'nın başlatmış olduğu toplantı geç kalmış bir toplantıdır" dedi.

Erdoğan, "Yetki kullanımı açısından şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle yetki gaspı yapan bir yargı mercii var." diye konuştu.

Erdoğan, Kuveyt'e hareket etmeden önce Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Kuveyt programı oldukça yoğun geçecek. Kuveyt şeyhi Şeyh Cabir El Mübarek El Sabah ile görüşmelerim olacak. Kuveytli iş adamlarıyla görüşeceğiz."

TAHLİYE KRİZİ

"Burada yetki kullanımı açısından şu anda kendilerine ait olmayan bir yetkiyi kullanmak suretiyle yetkli gaspı yapan bir yargı mercii var."

"ÇOK SIKINTILI VE TEHLİKELİ BİR SÜREÇ"

"HSYK'nın saat 14.00'da başlattığı toplantı bana göre geç kalmış bir toplantı. Bunlar tatil günü bunu başlattılar. Ve daha ilginci gece sabaha kadar odasında çalışma yürüten bir hakim ve oda kilitli. Bu işi anlaşılmayacak şekilde sürdüren bir ya da iki hakim. Bu, Türkiye'de bu ilişkilerin nerelere geldiğini göstermesi bakımından çok sıkıntılı ve tehlikeli bir süreç.

Müfettişlerin raporlarını biliyoruz. HSYK'da sanırım kararını verecektir bu raporlar doğrultusunda."

"YARGIYI BASKI ALTINA ALAMAZSINIZ"

"Yargıyı baskı altına alamazsınız. Bazı milletvekilleri adalet sarayına geliyor. Bu milletvekillerini adalet sarayına almak yanlış bir olay. Bunların hukukla filan alakası yok. Pensilvanya'dan aldıkları talimatla oradan almış oldukları dualarla bir yönlendirme söz konusu. Umarım HSYK'nın kararıyla netice alınmış olur.

(Erdoğan'ın açıklamalarının ardından HSYK'dan da hakimlerle ilgili açıklama geldi. 3 saat süren toplantı sonrası tahliye krizine sebep olan İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimlerininin açığa alındığı açıklandı.)

"BU ÖRGÜTÜN İÇİNDE YER ALANLARIN A'DAN Z'YE BEDELİNİ ÖDEMESİ LAZIM"

"Sosyal medyada bir algı operasyonu gerçekten bunlar çok çok çirkin. Bu örgütün içinde yer alanların A'dan Z'ye bedelini ödemesi lazım. Bu ülkede artık hukuk adalet yerini bulacak. Daha da ileri gitmek daha farklı şeyler anlatmak istemiyorum."

ÇANAKKALE

"Ben davet edilip edilmediklerini bilmiyorum. Ama 12 yıl başbakanlık yaptım. Başbakanlığım süresince ben ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Sayın Baykal ne de Sayın Bahçeli'yi Çanakkale'de görmedim. Şimdi ne oldu da biz davet edilmedik diyorlar. Ben bir kez görmedim. Farklı yerlerde tören düzenlediyseler onu bilemiyorum."

PUTİN'İN ERİVAN'DAKİ TÖRENE KATILMASI VE 'SOYKIRIM' DEMESİ

"Rusya'nın bu ilk defa kullandığı bir ifade değil. Benzer ifadeyi Fransa da kullandı.
Ben Putin'in böyle bir adım atmasına üzgünüm, kırgınım. Bunu da söyledim.
Soykırımlar konusunda böyle bir adım atılıyorsa Rusya'nın kendi tarihini masaya yatırması lazım. İşte Kırım ortada. Bunların bir hesabını versinler. Türkiye asla bir soykırım yapmamıştır."

Erdoğan: Yetki Gaspı Yapan Bir Yargı Var!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Yetki Gaspı Yapan Bir Yargı Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (48)

  • GERÇEKLER (HALK UYANMALIDIR): Arkadaşlar gelin, bu seçimlerde AKP yi yıkalım, yerine yakıp-yıkan aleviler, hepimiz ermeniyiz diyenler, fethullahçılar, komünistler, dhkpc liler, Siyonistler, medya patronları, zengin baronlar ve tüm hainleri devleti yönetmesi için getirelim. GERÇEK BU DEĞİL Mİ? AKP ye karşı olan, saldıranlar bunlar değil mi? Halkı aptal yerine koyarak 40 yıllık hain bile çıkıp kendisini halkmış gibi gösterip AKP ye saldırıyor. AMAÇ devleti ve rejimi ele geçirmek, İstiyorsanız verin ve 80 yıllık devlet kurumlarının, zenginlerin, baronların halkı köle yapmasına, bankaları hortumlamasına, hazineyi soymalarına izin verin. AKP düşmanlığı adına vatanı satacak hainler nasıl saldırıyor bakın ve görün. 43 23 Yanıtla
  • Tr: Kesin lan sesinizi akp ye laf atmaktan başka bi halt yediniz yok 7 39 Yanıtla
  • Kamil sönmez: Adamsın adam Recep Tayyip Erdoğan 5 35 Yanıtla
  • İstanbul: Ben AKP liyim ama herşeye karışıyor bune yeter ya esat gibi olmaya başladı 36 4 Yanıtla
  • Hukukçu: Bir Cumhurbaşkanı neden bu kadar dosyalarla ilgillenir acaba? Bir şeyler ortaya çıkacak diye olmasın. . . 30 2 Yanıtla
  • mehmet sakaryalı: yeter artık. yargıya karışmayın. 27 1 Yanıtla
  • Ali: Yav arkadaş senin yaptığın nedir sen her kurumu emrine almışsın hakimler savcılar senin korkuna hukuka uygun karar veremiyorlar Yüzsüzlüğün bukadarına pes.. Alıştınız ne olursa hemen Pensilvanya üzerine atın nede olsa akkoyunlar sadece meliyor yazık Allah'ın adaletinden bukadar vebalden nasıl kurtulacaksın!!! 19 1 Yanıtla
  • yuh: bu ülkede tek lider tek ADAM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ve birdahada olmayacak tek adam onun için birileri artık bıraksın tek tekçilihi 17 2 Yanıtla
  • yeterrr: bilen bilmeyen bilgi yoksunları saçma sapan yorum yapmışlar ki sn. Erdoğan iyi ki varsınız o persilvanya şimdiye kadar ülkeyi yediye bölerdi korkunç tehlikeliler Allah hidayet versin kalp gözlerini açarlar inşallah 1 17 Yanıtla
  • asaf: Çek birtane pensilvanya bol acili olsun bunu yemezsen dolma bahçe olsun onu ye o zaman 18 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu
    01:33 Gaziantep'te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu

    Gaziantep-Nizip karayolunda vücudunun çeşitli yerlerinden silahla vurulmuş bir kadın cesedi bulundu. Cesedin kimlik tespiti için adli tıp kurumuna kaldırılmasıyla birlikte zanlı ya da zanlıları bulmak için geniş çaplı bir çalışma başlatıldı.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement