Erdoğan: Yemen'de Yaşananlar Kaygı Verici - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Yemen'de Yaşananlar Kaygı Verici

Suudi Kralı Selman ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'de yaşanan olayların kaygı verici olarak nitelendirdi. Erdoğan, bölgenin istikrarına vurgu yaptı.

27.03.2015 11:28  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suudi Arabistan'ın öncülüğünde Yemen'de Husilere yönelik başlayan operasyonla ilgili Suudi Kralı Selman ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bögede yaşanan olayların kaygı verici olduğuna vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suud Kralıyla yaptığı görüşmede, Yemen'de Husi milislerinin varılan tüm anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararını çiğnemelerinin kaygı verici olduğuna dikkati çekti.

BİRLİK BÜTÜNLÜK VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yemen'in birlik ve bütünlüğünü, bölgenin güvenlik ve istikrarını tehlikeye sokan davranışların uluslararası toplum tarafından endişeyle karşılandığını da vurguladı.

KRAL, OPERASYON HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hassasiyet ve destek mesajından dolayı teşekkür eden Suud Kralı Selman bin Abdülaziz'in, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'den gelen talep üzerine Suudi Arabistan öncülüğünde KİK ülkeleri tarafından başlatılan hava harekatı hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Erdoğan ve Suud Kralı'nın 2 Mart'ta Riyad'da yaptıkları görüşmeye atıfta bulunarak, iki ülke arasındaki ilişkileri en üst seviyeye çıkarma konusundaki kararlılıklarını görüşme vesilesiyle yeniden teyit ettikleri belirtildi.

KARA HAREKATI OLACAK MI?

Öte yandan Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Yemen'e başlatılan operasyon kapsamında bir kara harekâtı planının henüz söz konusu olmadığını söyledi, "Ancak gerektiği takdirde hazırız" dedi.

Tuğgeneral Ahmed Hasan Asiri, Yemen'e başlatılan hava operasyonunun hedefe ulaşıncaya kadar devam edeceğini duyurdu. Kara harekatı planının henüz söz konusu olmadığını söyleyen Asiri, "Ancak gerektiği takdirde birliklerimiz hazır" dedi.

OPERASYON ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLADI

Suudi Arabistan ve bölge müttefikleri, çarşamba akşamı Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. Operasyonda İran destekli Şii Husilerin denetimindeki başkent Sana havadan bombalandı. Müttefikler Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Sudan, Fas, Mısır ve Ürdün'den oluşuyor.

İRAN: DERHAL DURDURULSUN

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın Yemen'e yönelik hava operasyonunu "uluslararası hukuka ve ulusal egemenlik haklarına aykırı, tehlikeli bir hamle. Saldırılar derhal durdurulmalı" açıklamasıyla kınadı.

İran Dışişleri Sözcüsü Marziye Efkam, "askeri müdahalenin durumu daha da karmaşıklaştıracağını, krizi bölgeye yayacağını ve Yemen'deki iç farklılıkların barışçıl yolla çözülmesi fırsatının kaybedileceğini" söyledi.

"ATEŞ TÜM BÖLGEYE YAYILACAK"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Yemen'e düzenlenen operasyonların derhal durdurulmasını istedi. İranlı milletvekili Alaaddin Burucerdi de, "Suudi Arabistan'ın Yemen'de yaktığı savaş ateşi tüm bölgeye yayılacak" dedi.






## 216291##

Erdoğan: Yemen\'de Yaşananlar Kaygı Verici
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Yemen'de Yaşananlar Kaygı Verici - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • uyanın: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:'Şam (Suriye) halkı fesada uğradı mı artık (orada) sizin için hayır yoktur. Ümmetimden bir grup, Kıyamet kopuncaya kadar mansur (Allah'ın yardımına mazhar) olmaya devam edecek, onları mahrum bırakanlar onlara zarar veremeyecekler. ' 2 64 Yanıtla
  • ali imran: Ebu Derda (ra) anlatıyor:“Guta’daki savaş sırasında Müslümanların sığınağı Şam şehirlerinin hayırlısı olan Dimeşk denen şehrin yakınındadır. ”(Ebu Davud, Melahim 6, 4298)Resulullah (sav) buyurdular ki: “Mesih Deccal, doğu tarafından gelir. Kastı Medine’dir. Derken (Medine’yi bekleyen) melekler, onun yüzünü Şam tarafına çevirirler ve orada helak olur. ”( Müslim, Sahih, Hacc 485, 486, 1379, 1380)Şam diyarı hadislerde sadece bugünkü Şam şehri olarak değil, etrafı ile daha geniş bir bölge olarak müjdelenmiştir. 2 60 Yanıtla
  • ali: Müslümanların çadırları büyük melhame “büyük savaş” günü Şam şehirlerinin en güzeli olan Dımışk şehrinin yanında Gavta’da kurulacaktır. Şam’da Müslümanlarla Rumlar arasında görülmemiş bir savaş olacak. Bu savaş Rumların mağlubiyeti ile sonuçlanacak. ……Beni Esfer ile çarpışmadıkça kıyamet kopmaz. Onlarla savaşmak üzere Hicaz ehli yola çıkacak. Kostantiniyye ile Rumiyyeyi tesbih ve tekbirlerle feth edeceklerdir. 0 53 Yanıtla
  • öo: Ulan tayyip orayıda batırıcaksın 51 0 Yanıtla
  • halil: Doğudan bir fitne gelir, batıdan bir fitne gelir. İkisi de Şam’da karşılaşırsa, o vakit yerin altı yerin üstünden daha hayırlıdır. Yorum: Ortadoğu’daki savaşta NBC silahları kullanılacak. Korunmak için yeraltı sığınaklarına girilmesi gerekiyor. ……. . Doğuda, batıda ve Arap yarımadasında üç batış olacaktır. 0 46 Yanıtla
  • ey ummet: Diğer bir hadis-i şerifte de şöyle buyruluyor:'Sizleri benden sonra vuku bulacak yedi fitneden sakınmaya davet ederim: Medine'den çıkacak bir fitne, Mekke'den çıkacak bir fitne, Yemen'den çıkacak bir fitne, Şam'dan çıkacak bir fitne, şarktan çıkacak bir fitne, garbdan çıkacak bir fitne. Bir fitne de Şam'ın merkezinden zuhur eder ki, işte bu Süfyanî'nin fitnesidir 0 40 Yanıtla
  • cevdet: Türkiye düşerse, İslam alemini çok çabuk yok edeceklerdir. Burada biz Türkiye de yaşayan tüm Müslüman kardeşlerimizin çok dikkatli olup öyle bir oyuna gelmemelerini hatırlatmak isteriz. Çünkü esas olan ırk birliği değil İslam birliğidir. Biz Türkler ve Kürtler bir tek Allah’a, Ahir zaman Peygamberine (s. a. v) ve Kuran’a inanan kullarız. Tağutun oyununa gelmemek için bölgelerimizdeki İslam Alimleri’nin bu konuda İslam birliği için, 1 28 Yanıtla
  • celil: İşte bu Hadisi Şerifte ki birbirini ısıran yılanlar gibi olmamak için, biz bu Ülkenin insanları, hz. Peygambere (s. a. v) saygımızdan, getirdiği Kuran’a hürmetimizden, Allah’u Teala’ya olan derin inanç ve sevgimizden ödün vermeyerek, tek bir millet tek bir ümmet gibi İslam Aleminin koruyucusu olarak, birbirimize düşmeden tağut zihniyetine karşı ayakta dimdik durmalıyız. Ahirette Allah’u Teala’nın huzurunda hepimiz Ümmeti Muhammed olarak bulunmalıyız. Allah’u Teala ahiret gününde bizlere, “Türkler şu tarafa Kürtler bu tarafa” demeyecektir. 4 25 Yanıtla
  • ak gençlik: her şeye yorum yapmak zorundamısın. senin yüzünden halk AKP den nefret etmeye başladı. artık partiye zarar veriyorsun. kabullen bir hükümet var ve bu hükemitinde başında ahmet davutoğlu var, milletine saygın yoksa başbakanlık makamına saygın olsun 6 23 Yanıtla
  • ramazan: Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem):‘Doğunun kralı batıya yürür ve onu öldürür. Müteakiben Medine üzerine bir ordu gönderilir, o ordu yere batırılır. Bir kimse Kâbe’ye sığınır. İnsanlar dağılmış kuş sürülerinin toplandığı gibi Mehdî’ye toplanırlar. Aralarında kadınlarında bulunduğu üç yüz on dört kişi toplanır. Onlar her zorbaya ve zorbanın oğluna galip gelirler. Dirilerin: ‘Keşke ölülerimiz sağ olsaydı’ diye temenni edecekleri bir adalet ortaya çıkar. Bu şekilde yedi yıl devam eder. Sonra yerin altındakiler üstündekilerden hayırlı olur’ buyurdu. 0 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.

  • Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı
    09:10 Bayburt'ta Ambulansın Manevra Yapması Sonucu Kaldırıma Çarptı

    Bayburt-Erzurum karayolu üzerinde yeni valilik binası önünde meydana gelen trafik kazasında, ambulans kamyonete çarpmamak için manevra yaparken kaldırıma çarptı. Kazada her iki araçta maddi hasar oluşurken, 2 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık ve trafik ekipleri sevk edildi ve yaralılara ilk müdahale yapıldı. Polis ekipleri güvenlik önlemleri alarak trafik akışını kontrol altına aldı.

  • İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı
    09:08 İçişleri Bakanı: 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde gerçekleştirilen 'Kıskaç-11' operasyonlarında 70 FETÖ şüphelisinin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aziz milletin huzuru ve güvenliği için kararlılıkla devam edeceğini belirten Yerlikaya, şüphelilerin örgütün mahrem yapılanmasında faaliyet gösterdiği, ByLock kullandığı ve hapis cezası ile arandığı bilgisini paylaştı.

  • Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi
    09:06 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirildi

    İzmir'de gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda bir adreste tam 112 kilo 300 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen metamfetamin miktarı İzmir'de rekor yakalama olarak kaydedildi. Evde yapılan incelemede, neredeyse her odada metamfetamin maddesi üretimi yapıldığı tespit edildi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi
    09:05 Gaziantep'te Kaçakçılık Operasyonunda 6 Ruhsatsız Pompalı Tüfek Ele Geçirildi

    Gaziantep'te polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda 4 ikamete ve 2 işyerine yapılan baskınlarda 6 adet ruhsatsız pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon sonucunda 4 şahıs gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı
    09:03 Gaziantep'te Elektrik Kablosu Çalan Şahıs Jandarma Tarafından Yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, hırsızlık olaylarının önlenmesi ve faili meçhul olayların aydınlatılmasına yönelik çalışma yaparken, Nizip ilçesinde bir inşaat sahasından elektrik kablosu çalan A.G. isimli şüpheli suçüstü yakalandı. Şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken, çalınan malzemeler ise sahibine teslim edildi.

  • İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı
    09:03 İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı

    İstanbul serbest piyasada dolar 32,3750 liradan, avro 34,9800 liradan güne başladı. Doların alış fiyatı 32,3730 lira, satış fiyatı ise 32,3750 lira olarak belirlendi. Avronun alış fiyatı 34,9780 lira, satış fiyatı ise 34,9800 lira olarak belirlendi. Önceki gün doların satış fiyatı 32,3170 lira, avronun satış fiyatı ise 34,9140 lira idi.

  • 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı
    08:56 20 ilde FETÖ'ye yönelik operasyonlarda 70 şüpheli yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde düzenlenen 'Kıskaç-11' operasyonlarında FETÖ'ye yönelik olarak 70 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda örgütün sözde 'Emniyet Mahrem Yapılanması' içerisinde faaliyet gösteren, 'ByLock' kullanıcısı olan, ankesörlü telefonlarla iletişim kuran, hücre evlerinde barınan ve hapis cezası ile aranan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konuldu.

  • Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti
    08:50 Mersin Polisi 180 Milyon TL Dolandırıcılık Çetesini Çökertti

    Mersin polisi, bilinen alışveriş sitelerinin kopya linkini üreten, sahte hukuk bürolarından arama ve sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıcılık yaparak 180 milyon lira haksız kazanç elde eden çeteyi çökertti. Yakalanan şüphelilerden 20'si tutuklandı. Haksız kazanç elde eden şahısların paraları aklamak için döviz ve altına çevirdiğine ait görüntüler de operasyon kapsamında ele geçirilmişti.


Advertisement