Erdoğan İlk Kez 'Cumhurbaşkanı' Sıfatıyla Meclis Açılışında Konuştu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan İlk Kez 'Cumhurbaşkanı' Sıfatıyla Meclis Açılışında Konuştu

Meclis, yeni yasama yılına bugün başladı. Açılış konuşmasını ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

01.10.2014 15:10  Güncelleme: 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasetin kalbinde yeni dönem başlıyor. Meclis, yeni yasama yılına bugün düzenlenen törenlerle başladı. Açılış konuşmasını ilk kez "Cumhurbaşkanı" sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirdi.

Erdoğan, 12 Haziran 2011'deki genel seçimlerin ardından Meclis'in, son derece özverili, gayretli, başarılı bir performans sergilediğini ifade etti. Erdoğan, ülkenin ve milletin ihtiyaç duyduğu çok önemli tasarı ve teklifleri yasalaştırdıkları için milletvekillerine teşekkür etti.

Kürsüden, milletin kürsüsünden, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğrudan halkın oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak hitap etmenin heyecanını yaşadığını belirten Erdoğan, "Bu aziz millet, her seferinde, büyük bir vakarla sandık başına giderek, her türlü meseleye son noktayı koymasını bilmiş; o engin ferasetini ve basiretini her seferinde sandıkta müşahhas hale getirmiştir." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bu aziz millet, sandık başına giderek her türlü meseleye son noktasını koymayı bilmiştir. 10 Ağustos'ta sandık başına giden aziz milletime teşekkür ediyorum.

"TBMM'ye istikamet çizmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerini tayin etmek, tenzil etmek için, sandık dışındaki her yol, her yöntem gayri meşrudur. Türkiye'de sandığın yolu, seçmek ve seçilmek isteyen herkes için açıktır."

"Milletimiz mümeyyizdir, milletimizin, asla ve asla vasilere, velilere ihtiyacı yoktur. 'Millet bilmez, millet anlamaz, millet karar veremez', bu tür yaklaşımıyla, kendilerine, kendilerinden menkul vasi ve veli vazifesi yükleyenlerin dönemi, geri gelmemek üzere kapanmıştır."

"Siyasetin de vesayetten kendisini tamamen kurtarması artık gereklilik halini almıştır. Siyaset en az bu aziz millet kadar cesur olmalı, üzerindeki baskıları tamamen atmalıdır. Sorunlara siyasetin, Meclis'in dışında çözüm aramak, milleti yok saymaktır."

"TÜRKİYE'DE HER MESELENİN ÇÖZÜM YERİ MECLİS'TİR"

"Siyasetin dışında çözüm arayışları ülkemize çok ağır bedeller ödetti. Türkiye'deki her meselenin çözüm yeri Meclis'tir ."

"Türkiye bütün eski korkularının üzerine cesaretle gitmiş, özellikle son 12 yıl içinde kaldırılan her yasak, her kısıtlama Türkiye'nin önünü açmıştır."

"Başörtüsü yasağının kaldırılması öyle söylendiği gibi infiale yol açmamış, normalleşme sağlamıştır."

ÇÖZÜM SÜRECİ

"Kim ne derse desin her türlü özgürlük milletimizle buluşturulmalıdır, buluşturulacaktır. Mimarı olduğum her türlü siyasi risklere rağmen çözüm sürecinin karara ulaştırılmasını da sağlayacağız. Aileler de arkamızdadır. 30 yıldır devam eden şiddet ortamı, bazı istisnai durumlar haricinde çok farklı noktadadır. Hiç kuşkusuz bu güzel süreçten rahatsız olanlar da var. Bu süreci hazmedemeyenler süreci başarısızlığa uğratmaya çalışmaktadır. Özellikle 2 yıldır huzur ortamını yaşayan milletim bu girişimlere prim vermeyecektir."

"Tüm siyasi partilerin sürece destek vermeleri de siyasi sorumluluktur. Bu çatı altında mutlaka tartışılmalı, çözüm bulunmalıdır. Siyasi partilerimiz şiddetle aralarına mesafe koymalı, çözüme katkı vermek için mücadeleci olmalıdır. Bu yüce Meclis başta olmak üzere her kesimin sorumluluğudur."

"YENİ TÜRKİYE ÇOĞULCUDUR"

"Esasen yeni Türkiye 23 Nisan 1920'nin özünü yeniden kavramış, o meclisteki çeşitliliği yeniden yakalayan Türkiye'dir. Bundan sonra Türkiye ancak çoğulculukta uzlaşabilir. Siyaset bu çoğulcu toplumsal yapının temsiliyle sorumludur. Bütün vatandaşlar eşittir. Tabiatıyla yeni Türkiye'ye bir direnç de mevcuttur. Yeni bir formda yeni Türkiye'ye kast etme arzusundadır. Paralel yapı devlet aygıtını kullanarak siyaseti şekillendirme arzusundadır. Siyaset bu vesayet girişimine müsade edemez. Türkiye'nin yaşadığı son 2 seçim paralel yapı ve destekçileri siyaseten mahkum olmuşlardır. İlkesi kuralı ahlakı olmayan hiçbir yapının kimseye faydası olamaz. Yeni Türkiye devlet içinde otonom yapılara asla prim vermeyecektir."

"YENİ ANAYASA BİR AN ÖNCE YAPILMALI"

"Bu Meclis hiçbir tehdide, şantaja boyun eğmeyecektir. Yeni Türkiye'yi sağlam hedefe ulaştıracak olan yeni bir anayasadır. Bu Meclis, topraklarımızın işgal edildiği en zor zamanlarda açılmıştır. 94 yıl boyunca da bu Meclis, her türlü tehdide, krize karşı ayakta durmuştur. 77 milyonun isteği olan yeni anayasa bir an önce yapılmalı, Türkiye darbe anayasasından, prangalarından bir an evvel kurtulmalıdır. Yeni anayasa geciktirilmemelidir."

"Türkiye komşularına ve çevre bölgesine tek taraflı çıkar amaçlı da bakmıyor. İlk olarak bölgenin huzuru önemlidir. Bölgedeki gelişmeler karşısında herkes susabilir ama Türkiye'nin böyle bir seçeneği yoktur. Libya'da Filistin'de Mısır'da Suriye de vs. gelişen olaylara karşı sessiz kalmak hem tarihimze hem de kendimize karşı inkardır."

"TÜRKİYE SEYİRCİ BİR DEVLET OLAMAZ"

"Türkiye, risklerle baş edebilen bir ülkedir. Türkiye seyirci bir devlet olamaz, inisiyatif alan bir devlet konumuna yükselmiştir. Türkiye yol gösterici ülkedir. Alan el Türkiye, artık veren el Türkiye olmuştur."

"Avrupa'nın tamamının Suriye'den kabul ettiği mülteci sayısı 130 binken bizim ağırladığımız Suriyeli misafir sayımız Irak da dahil 1.5 milyondur. Topraklarımızdaki misafirler için bugüne dek 4 milyar dolar harcama gerçekleştirdik, sınır ötesi yardımlarla bu harcama 4.5 milyar doları buluyor. Bununla gurur duyuyorum."

"TÜRKİYE'NİN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINMALIDIR, AKSİ TAKDİRDE..."

"Ne topraklarımızda ne bölgemizde ne de yeryüzünde hiçbir terör örgütüne sempatiyle bakmamız söz konusu olamaz. Irak ve Suriye'de devam eden krizleri en iyi analiz edebilen, çözümlerini de üreten Türkiye'dir. Türkiye'nin önerileri dikkate alınmalıdır. Aksi takdirde havadan atılan bombalar tehlikeyi sadece geciktirebilir ama önleyemez. Türkiye, geçici çözümlerde kendini kullandırtacak bir ülke değildir."

"Sadece Türkiye'de sayıları 1.5 milyonu aşan göçmenlerin güvenli bir bölgeye alınması 1. önceliğimizdir. Şam yönetiminin derhal uzaklaştırılması, herkesi kucaklayan bir yönetimin tesisi önceliğimiz olmaya devam edecektir."

"100 yılın ardından bölgemiz şekillenirken Türkiye seyirci kalacak değildir."

2023 HEDEFLERİ

"Sergilenen olumsuzluklara rağmen reformlarımızı sürdürüyoruz. Türkiye 2023 hedeflerine doğru ilerliyor. Türkiye'yi hızlı trenle tanıştırdık, Marmaray'ı inşa ettik. Şehir hastaneleri ile Türkiye'nin sağlık altyapısı yeniden kurulmuş olacak. İçeriden ve dışarıdan yapılan algı operasyonları Türkiye ekonomisini büyümekten alıkoyamaz. Yeni Türkiye'de yeni bir siyaset kaçınılmadır. Şiddetin istismarın peşinde olmayan bir siyaset Türkiye'yi uçaracaktır. İktidar da muhalefet de böyle bir anlayışla kader ortaklığı yaparak ülkenin hizmetinde olmak zorundalar. Türkiye cumhuriyetinin 12. cumhurbaşkanı olarak ülkemin ve milletimin hizmetinde olacağımı bir kez daha hatırlatmak isterim. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. 24. dönem 5. yasama yılının hayırlı olmasını diliyor, şimdiden hepinize emeği için teşekkür ediyorum. Bütün milletimin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. "

Erdoğan İlk Kez \'Cumhurbaşkanı\' Sıfatıyla Meclis Açılışında Konuştu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan İlk Kez 'Cumhurbaşkanı' Sıfatıyla Meclis Açılışında Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • uzlett: bu millet seninle RECEP TAYYİP ERDOĞAN . milletin kararına ve seçimine saygı duymayanlar , seçileni kabullenmeyenler sadece TEFERRUATTIR. 26 44 Yanıtla uzlett: mert kardeş aktrol diye bir yakıştırma yapıyorsun ya sade acıyorum bu acizliğinize. yaşım 37 . 2011 genel seçimleri dahil her genel seçimde her genel seçimde chp ye oy vermiş bir atatürkçü olarak gezi olaylarından sonra ak partiyi ve erdoğanı destekleme kararı aldım. 30 martta ve 10 ağustos da desteledim ve bundan sonrada her seçimde destekleyeceğim. seçmene ve seçilene saygı duymayı öğreneceksiniz. 0 0
  • ekoladam: ulan gezi zekalılar sizler iyilikten güzel işten anlamayan bir avuç militarist zihniyette insanlarsınız. tayyip suçlu evet bencede ama neden biliyormusunuz. sizin gibileri haala bu ülkede bakıyor bu ülkenin niğmetlerinden faydalandırıyor ya. evet suçlu o rte. 17 23 Yanıtla
  • Yusuf Solak: Yeni görev tanımımız CUMBAKAN, vatana millete hayırlı olsun. Allah Davutoğlu'na sabr-ı cemil ihsan eylesin. Ben bu ortama bir gün bile tahammül edemem. 13 8 Yanıtla
  • uzlett: bu millet seninle RECEP TAYYİP ERDOĞAN . milletin kararına ve seçimine saygı duymayanlar , seçileni kabullenmeyenler sadece TEFERRUATTIR. 5 5 Yanıtla
  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.


Advertisement