Erdoğan'dan Rusya'nın 'Askeri Operasyon' İddiasına Cevap: Gülüyorum - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Rusya'nın 'Askeri Operasyon' İddiasına Cevap: Gülüyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın 'Türkiye Suriye'de askeri operasyonlara hazırlanıyor' iddiası için "gülerek karşılıyorum" dedi.

05.02.2016 16:00  Güncelleme: 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye'ye askeri harekat hazırlığı içerisinde bulunduğuna yönelik" iddialarına ilişkin, "Rusya'nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Önce Rusya şu an Suriye sınırları içerisindeki öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım, rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı 400 bine ulaştı. Şu anda Rusya, Suriye içerisinde bir işgal hareketi halindedir" dedi.

Erdoğan, Leopold Sedar Senghor Havalimanı'nda Senegal Devlet Başkanı Macky Sall ile düzenlediği ortak basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"2 MİLYON 700 BİN MÜLTECİ GELDİ"

Bir gazetecinin Avrupa Birliği'nin göç sorunuyla baş etmekte sorun yaşadığını ifade ederek, bu konuda Türkiye'nin üstleneceği rolleri sorması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece Suriye'den Türkiye'ye 2 milyon 700 bin mültecinin geldiğini belirtti.

"9 MİLYAR DOLAR HARCANDI"

Irak'tan ise 170 bin kişinin ülkeye geldiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye'nin belediye ve sivil toplum kuruluşlarının harcamaların dışında şu ana kadar devlet bütçesinden mülteciler için 9 milyar dolar harcadığını kaydetti.

"BM SADECE 455 MİLYON DOLAR DESTEK VERDİ"

Birleşmiş Milletler Mülteciler Konseyinden Türkiye'ye şu ana kadar sadece 455 milyon dolar destek verildiğini aktaran Erdoğan, "Biz şu anda da yine gelen mültecileri almaya devam ediyoruz. Rusya, Suriye rejimi yakıyor, yıkıyor, vuruyor. Biz ise hala bu insanlara bakmak için onlara yardım etmek için kabul ediyoruz. Bütün kamplarımızda onları desteklemeye devam ediyoruz. Şu anda kamplarımızdaki mültecilerin sayısı, 280 bin. 280 binin dışındakiler ise çeşitli şehirlerimizde iskan ediliyorlar. Hükümetimiz şu an bütün bu mültecilere karşı onları nasıl istihdam edebiliriz, buna yönelik bazı çalışmalar yapıyor. Dünyada bu şekilde başka bir ülke yok" diye konuştu.

"RUSYA'NIN 'ASKERİ HAREKAT' HAZIRLIĞI İDDİASINA SADECE GÜLÜYORUM"

"Rusya'nın Türkiye'yi, Suriye'ye karşı askeri bir hareket hazırlığında bulunmakla suçladığının" anımsatılması üzerine ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Öncelikle tabii biz, şu anda Rusya'nın bu yaklaşım tarzını gülerek karşılıyorum. Önce Rusya şu an Suriye sınırları içerisindeki öldürmüş olduğu insanların hesabını vermesi lazım. Rejim ile iş birliği halinde öldürdükleri insan sayısı, 400 bine ulaştı. Şu anda Rusya, Suriye içerisinde bir işgal hareketi halindedir. Partus'ta deniz üssüyle, Lazkiye'de hava üssüyle, adeta Esed'e butik bir devlet kurma gayretinin içerisindedir. Çünkü Esed şu anda Suriye'de aslında bitmiştir. DAİŞ terör örgütü, diğer örgütler, Suriye'yi paylaşmış durumda. Türkiye'ye gelince, Türkiye şu anda tehdit altındandır. Bizim Suriye'ye 911 kilometre sınırımız var. Rusya'nın sınırı mı var, İran'ın sınırı mı var? Onlar, orada ne yapıyor? Söyledikleri şey şu 'bizi Esed çağırdı.' Her davete icabet edilmez. Çünkü orada devlet terörü estiren bir Esed vardır. Zalimdir, katildir. Onlara destek veren de o suça ortaktır."

Erdoğan\'dan Rusya\'nın \'Askeri Operasyon\' İddiasına Cevap: Gülüyorum
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Rusya'nın 'Askeri Operasyon' İddiasına Cevap: Gülüyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • RM: 1. Askeri oleri operasyon iddialarina cevap vermedi. 2. Neden denetim uchushlara izin vermediniz? Demek ki sakladiginiz birshey var... 0 0 Yanıtla
  • TC: reis seninleyiz 0 0 Yanıtla
  • BlackSea: Dünyada Rusya ya meydan okuyan tek lider. Hazım zorluğu çeken lağım fareleri hala Rusya ya metiyeler diziyor. Uzun adam ömrün uzun olsun. Allah cc sağlık sıhhat versin. Ülkenize ihanet edenler lağım faresi gibiler. Kadın kılığına girmiş kaçacak delik arıyorlar . Türk askeri polisi size Kabristan devleti kuracak. 0 0 Yanıtla
  • Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı
    14:22 Yalova'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 2 Zanlı Tutuklandı

    Yalova Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek C.G'nin uyuşturucu ticareti yaptığını tespit etti. C.G. ve M.B. gözaltına alındı ve yapılan aramalarda uyuşturucu ile hassas teraziler ele geçirildi. Şüpheliler tutuklandı.

  • Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor
    14:22 Edremit Körfezi'nden Organik Zeytin Sütü İlgi Görüyor

    Balıkesir'in Edremit körfezi ilçelerinde üretilen zeytin sütü, organik yöntemlerle elde edilen özel bir yağdır. Zeytinler taş değirmende ezilerek hiçbir baskı işlemi görmeden damlama yöntemiyle yağ elde edilir. Zeytin sütü, yüksek miktarda E vitamini, A.D.K vitaminleri, polifenoller ve mikro besinler içerir. Kalp damar sağlığına, kötü kolesterolü düşürmeye ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcıdır. Zeytin sütü, saflık ve temizlik anlamında kullanılan özel bir zeytinyağıdır ve doğal yollarla üretilip paketlenir.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu
    14:19 Yozgat Çamlığı'nda doğaseverler ve motor tutkunları buluştu

    Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen etkinlikte doğaseverler ve motor tutkunları Yozgat Çamlığı'nda bir araya geldi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, ilin turizm potansiyelini artırmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Advertisement