Erdoğan, Rize'de Toplu Açılış Töreninde Konuştu - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Rize'de Toplu Açılış Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) "Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bu paralel yapı ve bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız" "Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz" "Kürt kardeşlerimize anne babalara diyorum ki huzuru bozan, karanlık ellerde oyuncak olan, kanları üzerine kirli hesaplar yapılan çocuklarınıza lütfen sahip çıkın.

11.10.2014 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bu paralel yapı ve bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Çünkü Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, valilik önünde düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap etti. Böyle bir hassas süreçte, dönemde siyasi partilere düşen görevin sorumlu, sağduyulu davranmak, halkı da sağduyuya çağırmak olduğunu belirten Erdoğan, terörle arasına mesafe koyamayan aciz bazı siyasilerin sokaklara çıkma çağrısı yaparak can kayıplarının, yağmacılığın ve vandallığın mimarı olduğunu söyledi.

Siyasilerin, son derece sorumsuz açıklamalarla olayları tahrik ettiğini dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Allah aşkına soruyorum, bu IŞİD belasını Orta Doğu'ya musallat eden kim? Beşar Esed. Bu işi terör örgütüne Suriye'de alan açan kim? Beşar Esed. IŞİD terör örgütüne destek veren, silah veren, bu örgütle birlikte hareket eden kim? Beşar Esed. Gittiler bu eli kanlı zalimi Şam'da ziyaret ettiler. Bunlar kim? 250 bin insanı katleden böyle bir katille resim çektirenlerin kimler olduğunu sizler biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok. Şimdi çıkmışlar utanmadan, sıkılmadan 'Türkiye IŞİD'e destek veriyor' diye uluslararası propaganda değirmenine su taşıyorlar. El insaf. Hem IŞİD'in hamisi Beşar Esed'e kol kanat gereceksin hem de kendi ülkeni IŞİD'e destek vermekle itham edeceksin. Tavşana 'kaç' diyeceksin, tazıya 'tut' diyeceksin."

Siyasetin limanının ahlak olduğunu, siyasetin ahlakla, dürüstlükle, ilkelerle yapılacağını vurgulayan Erdoğan, "Şu anda anamuhalefet partisinin başındaki zat kalkıp da bu konuda kendi yardımcısı Twitter'dan günlerdir terör örgütüne destek verirse, sokak çatışmalarına çağrı yaparsa ve bunu kalkıp da kendi Genel Başkanı tarafından gerekli uyarıya tabii tutulmazsa millet bu hesabı sorar" ifadelerini kullandı.

-"Siyasi partilere sağduyu çağrısı"

"Türk bayrağı, Atatürk büstleri yıkılıyor, bakıyorsunuz, o malum partiyle beraber iş tutuyorlar" değerlendirmesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlar Gezi'nin arkasında da durdular, başarılı olamadılar. 17, 25 Aralık ahlaksız darbe girişiminin arkasında da beraber durdular, yine başarılı olamadılar. Paralel yapıya, Pensilvanya'ya sahip çıktılar, orada da başarılı olamadılar. Şimdi de maalesef şiddet eylemlerinin, Vandallığın, yağmacılığın, terör örgütlerinin arkasında duruyorlar, yine başarılı olamayacaklar.

Buradan, Rize'den bütün siyasi partilerimize, sağduyu çağrısı, ilkeli, ahlaklı olma ve meşruiyet sınırları içinde kalma çağrısı yapıyorum. Türkiye bu olayları aşar ve aşıyor ama geride bu olaylara destek verenlerin ahlaksızlığı kalır ve bu da unutulmaz."

Dün bazı uluslararası gazete ve dergilerin, adeta düğmeye basılmışcasına "Türkiye'de çözüm süreci bitiyor" diye ortak bir ağızla yayın yaptıklarına işaret eden Erdoğan, "İçeride de bazı medya kuruluşları, bazı kalemler çözüm süreci bitiyor zannıyla adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine, onların kanlı tuzaklarına kurban etmeyiz. Çözüm süreci, kardeşlik sürecidir ve inşallah Türkiye 77 milyonun kardeşliğini en güçlü şekilde tesis edecektir" diye konuştu.

-"Bu gençleri lütfen sokaklardan toplayın"

Bu son olaylardan en fazla doğudaki, güneydoğudaki Kürtlerin rahatsız olduğunu dile getiren Erdoğan, "Doğu ve güneydoğuda huzur sağlanmıştı, güvenlik tesis edilmişti, evlere, sokaklara, sofralara huzur gelmişti ama bazı şımarıklar çıktılar en başta benim doğu ve güneydoğudaki Kürt kardeşlerime, dikkat edin, 33 tane kardeşimiz öldü değil mi, bunların neredeyse tamamına yakını Kürt. Aynı düşüncede olmayabilirsiniz ama öldürdünüz. Öldüren Kürt, ölen Kürt. Bunun mantığı olabilir mi, bunun izahı olabilir mi? Neye benziyor? Aynen Suriye'de, Irak'ta 'Allahüekber' diyerek öldürenle 'Allahüekber' diyerek ölenlerin durumuna benziyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Terör terördür. Bunun iyisi olmaz, hepsi kötüdür" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Kürt kardeşlerime zarar verdiler, onların evlatlarının canına kıydılar, onların dükkanları yağmalandı, onlara hizmet veren okullar, otobüsler, ambulanslar, Kızılayın kan bağış araçları, belediye araçları ve binaları yakıldı. İşte onun için Kürt kardeşlerime, anne babalara diyorum ki huzuru bozan, karanlık ellerde oyuncak olan, kanları üzerine kirli hesaplar yapılan çocuklarınıza lütfen sahip çıkın. Eğer Kürt bir ailenin çocuğu elinde molotofla sokaklarda bu tür, her yeri yakıyor yıkıyorsa kusura bakmayın anne babalar da bundan sorumludur. Onlar da evlatlarına sahip çıkacaklar. Ey anneler, ey babalar bu çocukları, bu gençleri lütfen sokaklardan toplayın. Yarın siz de 'Benim oğlum, benim çocuğum dağda' diyemezsiniz, bununla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu terör örgütü de bu siyasi parti de sizin çocuklarınızın kanı ve canı üzerinden hesaplar yapıyor. Sizin gencecik evlatlarınızı, sizin çocuklarınızı kullanarak uluslararası karanlık çetelere maşalık yapıyorlar. Çocuklarınızı kullandırtmayın, gençleri kullandırtmayın. Hem kendiniz acı yaşamayın hem de Türkiye'nin acı yaşamasına müsaade etmeyin."

Türkiye genelindeki 780 bin kilometre karedeki tüm anne babalara seslendiğini belirten Erdoğan, "Çocuklarınızın, gençlerinizin bu hainlerin tuzağına düşmesine izin vermeyin. Devletimiz hem bütün bu olaylarla baş edecek hem de bunun hesabını soracak güce sahiptir" diye konuştu.

Hiçbir gencin oyuna gelmemesini, tahriklere kapılmamasını isteyen Erdoğan, "Allah'ın izniyle bu uluslararası komplo, bu uluslararası operasyonla geldiği gibi gidecek" ifadelerini kullandı.

Türkiye'ye, Mısır'da ve Ukrayna'da yaşananları asla yaşatamayacaklarını bildiren Erdoğan, Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü durduramayacaklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar saldıracak ama biz güçlenmeye, ekonomimizle, demokrasimizle devam edeceğiz. Onlar saldıracak, bizim demokrasimiz daha ileri standartlara inşallah kavuşacak. Onlar saldıracak, bizim kardeşliğimiz, şu içinde bulunduğumuz tablo çok daha güçlenerek Allah'ın izniyle gelişecek" dedi.

-"Umutsuzluğa asla ve asla mahal yok"

"Başınız öne eğilmesin. Karamsarlığa, kötümserliğe asla prim yok. Umutsuzluğa asla ve asla mahal yok" diyen Erdoğan, Türkiye'nin emin ellerde ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Kötünün kötülüğünü yapacağını ama kendilerinin iyilik için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Yola çıkarken hep söyledik. 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Gideceğiz gündüz gece. 'Durmak yok, yola devam' dedik. Sizden bir şey daha istiyorum. Nedir o? Hep birlikte bunu söylememiz lazım. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu dörtlüyü unutmayacaksınız. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Abazası, Boşnağı, aklınıza ne gelirse, 77 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz, hep birlikte Türkiye'yiz. Bayrağımız bir, bu bayrağımıza uzanan eller kırılır. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. 780 bin kilometrekareyle tek vatan. Kimse bu vatanın üzerinde operasyon düşünmesin. Asla ne bayrağımıza ne de vatan topraklarında böyle bir operasyona müsaade edilmez."

-"Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz"

"Tek devlet. Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bu paralel yapı ve bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Çünkü Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Eksikliklerimiz olmuş olabilir, hatalarımız olmuş olabilir. Ama bunu Allah bize erken gösterdi ve şimdi de kararlı bir şekilde inşallah çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

-"Rize'nin 2050'ye kadar su ihtiyacını karşılayacağız"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Andon'dan risale hattıyla şehre su getirme kararı aldıklarını söyledi. Projenin Rize ve çevresini, kısa zamanda çok daha sağlıklı ve yeterli miktarda suya kavuşturacağını ifade eden Eroğlu, "Rize'nin 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacağız" dedi.

Derelerin 48'inin ıslah edildiğini, 11 dereyle ilgili ıslah çalışmalarının da sürdüğünü anlatan Eroğlu, Rize'de şehir ormanı kurulmasına karar verdiklerini de bildirdi.

-Notlar

Toplu açılış törenine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Rize ve çevre illerin milletvekilleri ile Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap da katıldı.

Konuşmaların ardından Erdoğan, bakanlar ve bazı protokol üyeleri temsili kurdele keserek toplu açılışı gerçekleştirdi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Rize'de Toplu Açılış Töreninde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement