Erdoğan: Ölümü İçinde Öldüren Hiçbir Şeyden Korkmaz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Ölümü İçinde Öldüren Hiçbir Şeyden Korkmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düzenlenen 741. Vuslat Yıldönümü'nde, "Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah'tan başka kimse korkutamaz" dedi.

17.12.2014 20:47  Güncelleme: 22:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenen 741. Vuslat Yıldönümü'nde (Şeb-i Arus) konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah'tan başka kimse korkutamaz" dedi.

Erdoğan, "Asırlar geçse de, beden ölse de millet ölmemiştir. Yaratan'a dayanan millet her operasyona karşı ayakta kalabilmiştir. Osmanlı Devleti dağıldığında bu milletin bittiğini zannettiler ama bu millet cumhuriyet baharı için yaprak dökmüştü." ifadelerini kullandı.

"MEVLANA SAHTE DİN REHBERLERİNİ..."

Erdoğan, Mevlana'nın, sahte din rehberlerini, "rengarenk boya küpüne düşüp arkadaşları arasında 'ben renkli bir tavuskuşuyum' diye böbürlenen çakallara benzettiğini" hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Mevlana, o sahte rehberleri, etrafındakileri çağırıp 'benim gül bahçesi gibi yüzlerce rengim var, o zaman bana secde et, bana dinin direği lakabını tak' diyen şaşkınlara ve şarlatanlara benzetmiş, herkesi onlara karşı uyarmıştır. Mevlana uyarısında ne kadar da haklıdır: öyle alimler vardır ki vefatlarının ardından asırlar da geçse kendileri ve eserleri unutulmaz. Öyle de alim maskesi takmış olanlar vardır ki daha hayattayken, kendilerinin de kendilerine bel bağlayanların da foyası meydana çıkar. O maske takanlar rezil olurken, Mevlana'nın uyarısına kulak asmayıp, onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. O maskeli alimlerden medet umanlar, onları ikballeri için, rantları için, fitne projeleri için kiralayanlar da aynı şekilde hayal kırıklığı yaşarlar."

"BU MİLLET HEP UYANIK OLACAK"

Bu aziz milletin Hasan Sabbah'lara, sahte peygamberlere, sahte mehdilere, sahte evliya ve dervişlere, modern yezitlere karşı da hep muhafaza olunduğunu dile getiren Erdoğan, "İnşallah gönül mimarlarının, erenlerin, aşk ustalarının, hamurunu yoğurduğu bu millet ve medeniyet, onu bozmaya ve bulandırmaya çalışan tüm hasımlarına karşı da hep uyanık olacak, hep Mevlana'nın izinden yürüyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

İÇİNDE ÖLÜM GEÇEN MESAJ

"Bir vatanımız varsa bu Hz. Mevlana gibi gönül dostları sayesindedir. Kişi Rabbine dayanmışsa yalnız değildir. Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah'tan başka kimse korkutamaz.

"OSMANLI DEVLETİ DAĞILDIĞINDA..."

Dergahına umutsuzluğu, ikiliği, fitneyi asla yaklaştırmadığı için bu millet sarsılsa dahi asla çökmemiş, yıkılmamıştır. Asırlar geçse de, beden ölse de millet ölmemiştir. Yaratan'a dayanan millet her operasyona karşı ayakta kalabilmiştir. Osmanlı Devleti dağıldığında bu milletin bittiğini zannettiler ama bu millet cumhuriyet baharı için yaprak dökmüştü."

"İHANET ER YA DA GEÇ ANLAŞILIR"

Kimin aşk, kimin ihanet dolu olduğunu bu millet er ya da geç anlayacaktır. O maske takanlar rezil olurken onların peşine düşenler de hayal kırıklığı yaşarlar. Bu millet sahte peygamberlere, sahte mehdilere, modern Yezidler'e karşı hep uyanık olmuştur. Bu aziz millet her bir ferdiyle uhuvviyetin mayasıyla mayalanmıştır.

İnsan olarak, can olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi her ne olursa olsun kaybetmeyeceğiz. Uzunca bir yaprak dökümünün ardından yeni bir bahara, yeni bir uyanışa, yeni bir Türkiye'ye uyanıyoruz. Şimdi düne ait sorunlara çözüm bulma zamanıdır. Şimdi yeni şeyler söylemek, yeni Türkiye'ye doğru akmak zamanıdır."

Erdoğan: Ölümü İçinde Öldüren Hiçbir Şeyden Korkmaz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan: Ölümü İçinde Öldüren Hiçbir Şeyden Korkmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • cengiz6161: arinc gibi yine damardan girmis. koyunlari duygulandirip mallari bilale yüklemis hani varya 1 sana 100 bana. tekrar söylüyom ve hep söyliyecem;milli gelir 10 senedir 10 bin dolar asgari ücret 10 senede 619 dan 766 da. peki recep ve sülalesinin mal varligindaki artis oranlarini allah askina benmi söyliyeyim yoksa koyunlarimi aciklasin. 27 0 Yanıtla
  • sefa: bir ulke dusun icinde saraylarda yasayan altin dan kadehleri olan evlatlari gemiler sahibi olan sadece ailesi degil cevresini milyoner yapan bir lider ve ona kosulsuz itaat eden halki gorende sanacak refah seviyesi tavan yapmis:)kalkip din dersi veriyor icimde olumu oldurdum diyor ve haklida anca olumu olduren unutan bir lider bu kadar dunya malina duskun olabilir . . hasirin izi yuzunde cikan ama dunya mali onlarin olsun ahiret bizim olsun diyen peygamberin adini agzina alirken bir degil bin kere dusun 16 4 Yanıtla
  • bayburtlu: para sevgısını ıcınde ölduremeyenler para ıcın her seyı yapar ve para kaybetmekden korkar. . . 14 0 Yanıtla
  • pir: HAKİKAT İNSANI ULU İNSAN GÖZLERİ ÇAĞLAR YÜREĞİ MİLLETİ İÇİN AĞLAR GERÇEK BİR DEVLET ADAMI CUMHUR REİS COĞRAFYAMIZ EVVELİYAT YARADANA SONRA SANA EMANET BU MİLLET SANA İNANIYOR SAĞLIKLI KALMAN DİLEĞİYLE . . HASMIN HASMIMIZ DOSTUN DOSTUMUZDUR 5 8 Yanıtla
  • ARABACI: Vay arkadaş ne laf ya ata sözü gibi. . . . büyük adamsın vesselam şaş oldum. 2 9 Yanıtla
  • MUSTAFAHAN: SIRMALI KAFTAN İÇERİSİNDE TUVALET TAŞI BİLE 10 BİN TL OLAN BİR SARAYDAN İSLAM FEDAİSİ ÇIKMAZ/ÇIKAMAZ. . PEYGAMBER EFENDİMİZ (SAV) HAKKA YÜRÜDÜĞÜNDE TEK DİNARLIK BİLE MAL VARLIĞI YOKTU. . O ZAMANDA KITLIK TA YOKTU, BOLLUK VARDI. . AMA EFENDİLER EFENDİSİ (SAV) VEFAT ETTİĞİNDE ZIRHI İAŞE KARŞILIĞI BİR YAHUDİDE REHİN BULUNUYORDU. . BİR YÜZÜKLE YOLA ÇIKTIM! DİYENLERİN ŞİMDİKİ HALLERİNE BAKIP HALA GÜVEN DUYULMASI ACİZLİĞİN, EZİLMİŞLİĞİN VE ŞARTLANMIŞLIĞIN GÖSTERGESİDİR. . . . ALLAH BES-GAYRI HEVES. . . SARAYLARIN İÇERİSİNDEN İSLAM SANCAKTARLIĞI ÇIKMAZ 10 1 Yanıtla DEDEHANLAR: Gerçekten koyunların okuması gereken bir yazı sağ olun. 2 0
  • bayburtlu: kafırlerı dost edınıpde muslumanları vurmalarına desdek vermek bakalım dıger tarafda sızlerın hangı katmana gırmenıze vesıle olacak . . . yasasın ıslam devletı 7 3 Yanıtla
  • Meto: Adamin bilmedigi yok yaaaaaaaa. Mübarek. 6 2 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement