Erdoğan, Obama ile Görüştükten Sonra Antalya'yı Aradı - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Obama ile Görüştükten Sonra Antalya'yı Aradı

Erdoğan, Obama ile Görüştükten Sonra Antalya\'yı Aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüştükten sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'i arayarak Antalya'nın arıtmasını sordu.

24.09.2014 19:27  Güncelleme: 21:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, nisanda göreve geldiğinde Belek, Serik, Kumköy, Manavgat ve Alanya’daki arıtmaların hiçbirinin çalışamaz durumda olduğunu, Serik’te pis suyun derelere ve denize verildiğini ve acil önlem olarak pompa sayılarının artırıldığını söyledi. Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Obama’yla görüşmesi sonrası yaptığı telefon görüşmesinde ilk sorduğu konunun da arıtmaların durumu olduğunu anlattı.

Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Obama'yla görüşmesi sonrası yaptığı telefon görüşmesinde ilk sorduğu konunun da arıtmaların durumu olduğunu anlattı.

KENT SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) ilkini düzenlediği 'Kent Buluşmaları' toplantısının ilk konuğu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. ATB Başkanı Ali Çandır, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ve meclis üyelerinin katıldığı toplantıda kent sorunları ve yatırım planları dile getirildi.

"KALEİÇİ VE ÇEVRESİ DEĞİŞECEK"

'Marka şehir Antalya', 'Türkiye'nin dünyaya açılan penceresi' terimlerinin içinin ne kadar doldurulduğu konusunun hep birlikte tartışıldığını anlatan Türel, Antalya'nın turizmde marka şehir olmayı yakalamasının kent merkezindeki esnafın artık şikayet etmemesi, vizyon projeleriyle dünyada konuşulan bir şehir olması demek olduğunu söyledi. Tarihi Kaleiçi'nin bu konudaki önemine değinen Türel, şöyle konuştu:

'Sadece Kaleiçi yeterli değil, Balbey, Cumhuriyet Meydanı civarı aynı şekilde turizm cazibelerini ortaya koyacak bir şehir demektir. Kaleiçi ve Cumhuriyet meydanında yapılan çevre düzenlemeleri ve altyapı çalışmalarının dışında maalesef son 40-50 seneye baktığımızda doğru düzgün bir çalışma bulmak zor. 'O turist bu dükkana girecek' diye iddialı bir söz söylemiştik. Bugün hala iddialıyız. Ama 5 sene sonra Antalya kent merkezinde yapacağımız düzenlemelerle Doğu Garajı'ndan Balbey'e, Karaalioğlu Parkı'ndan Atatürk stadına, Kaleiçi'nden Yat Limanı'na kadar 360 derecelik çember içerisinde her noktasında cazibe, çekim alanlarının olduğu bir kent merkezi olması için gayret göstereceğiz. 5 sene sonra buralardaki fotoğrafların çok farklı olacağını söyleyebilirim. Geçmişte de söylemiştim. O zamanki valilik binasının önünde Antalyalılar gitsin hatıra fotoğrafı çektirsin, bir daha oralarda aynı fotoğrafları görebilme şansları olmayacak. Buralar çok farklı projelerle Antalya'nın kent merkezinde çok farklı imaja sahip olacak demiştim. Bugün de yeniden Antalyalılar Antalya'nın kent merkezine gidip Doğu Garajı'na, Balbey'e, Kaleiçi'ne hatta Yat Limanı, Atatürk stadında bol bol hatıra fotoğrafı çektirsin. Oralar değiştiğinde, cazibe merkezi olduğunda çocuklarına, torunlarına 'eskiden böyleydi' diye gösterecekler."

"ARITMA TESİSLERİ ÇALIŞMIYORMUŞ"

Altyapının turizmin en önemli sorunu olduğunu belirten Menderes Türel, göreve geldiğinde Belek, Serik, Kumköy, Manavgat ve Alanya'daki arıtmaların hiçbirinin çalışamaz durumda olduğunu söyledi. Mevcudu bile çalıştırmaktan yoksun bir anlayışın söz konusu olduğunu söyleyen Türel, 'Hepsi kapasitesini doldurmuştu. Bunları turizm hassasiyetleri içerisinde çok fazla dile getiremiyoruz. Ama size bir şey söylüyorum, isim de veriyorum. Serik Belediyesi kendisine ait olan arıtma tesisini elektrik faturası yüksek geliyor diye çalıştırmadan Serik'in bütün pis suyunu derelere ve denizine döküyordu. Biz bunları tespit ettik. Bunu nasıl izah edebilirsiniz, nasıl bir turizm hassasiyetiyle yan yana koyabilirsiniz. Kapasiteler dolmuş, arıtmalar çalışmıyor. Nisan ayı turizm sezonunun başlangıcı. Kriz yönetimini en iyi şekilde yaptık. Pompaların sayısını artırdık. Derin deniz deşarjına yüklendik ama denizimizi kurtarmaya çalıştık. Kemer dahil turizm bölgelerinde yeni tevzi arıtmaları iyileştirme çalışmaları yapmazsak Antalya'da seneye kimse denize giremez. İyi ki büyükşehir yasası çıkarılmış. İyi ki göreve gelmişiz. Bunlar olmasaydı Antalya sahilleri pislikten geçilmeyecekti" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARITMAYI SORDU"

Bu arıtma tesislerine ilişkin 50 milyon liralık yatırımın ihalelerinin önümüzdeki ay tamamlanacağı ve Mart ayında bütün projelerin hizmete gireceğini dile getiren Türel, turizmin ve Antalya'nın kurtulacağını, çok ciddi bir problemin ortadan kalkacağını söyledi. Türel, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesini de anlattı. Çin gezisinden dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda telefonunu açtığında 'Sayın Cumhurbaşkanımız sizden telefon bekliyor' şeklinde SMS gördüğünü ve gece 01.00'de telefon ettiğini anlatan Türel, 'Ben de uluslararası bir problem mi var diye düşündüm. Çünkü Obama ile görüşecekti. Kendilerini aradım. Hal hatır faslından sonra bana ilk sorduğu Serik, Manavgat ve Alanya arıtmaları oldu. Gecenin 1'i. 'Şimdi yoldan da gelmişindir, ama yarın bir çalış da bana bilgi ver' deyince, 'Bunlarla ilgili bütün çalışmaları tamamladım. Projeleri tamamladıktan sonra ihaleleri yapacağız, gelecek yıl mart ayında bu problem Antalya'da konuşulmayacak' dedim. Anladığım kadarıyla memnun oldu. O meselede attığımız adımları detaylı bir şekilde attıktan sonra, 'Size teşekkürü borç biliyoruz, iyiki zatıalinizin başbakanlığında büyükşehir yasası çıkmış, yoksa Antalya'yı pislik götürecekmiş' dedim. Obama ile toplantıdan çıkıyor, Antalya'nın arıtmalarını sormak için beni arıyor. Antalya'ya bu kadar hassasiyeti olan bir cumhurbaşkanımız var" dedi.

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı, Torosların öbür tarafından Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı ve Karaman'dan Lütfi Elvan'ın Ulaştırma Bakanlığı görevlerinin Antalya için büyük şans olduğunu da kaydeden Türel, 'Gelin bu fırsatları değerlendirelim, hep birlikte yapalım. Antalya'nın böylesine şanslı bir dönemde alacağı hizmetin en iyisini alması hepimizin hedefi olmalıdır" dedi.

"AKAYDIN'A GÖNDERME"

Antalya'yı inanılmaz bir hızla yukarı çıkartırken ara katta birisinin binip stop düğmesine bastığını belirten Türel, 'Antalya 5 sene o katta bekledi. Antalya o katta bekliyorken ötekiler zirveye çıktı. O yüzden 5 senede 15 sene kaybettik diyorum. Keşke 5 senede 5 sene kaybetseydik. Ne oldu, olan bana olmadı, olan Antalya'ya oldu, benim üzüntüm bu. Sonuçta azmettikten sonra bir yerlerde kendinize bir yer bulursunuz. Antalya'nın hizmetten nasip alamaması en çok beni üzüyor. Antalya'da muhalefetiyle iktidarıyla bütün ilçe belediyelerine destek olacağımı söylüyorum. Çünkü hizmetin hasedi olmaz. Ama biz hizmet ettikçe bazı kesimlerin hasedinden çatlayacağını görüyorum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan, Obama ile Görüştükten Sonra Antalya'yı Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ASİ AKP Lİ: Antalya değil Tüm memleketi lağım götürüyo. Hırsızlık yapıp milyar dolar ve tonlarca altın nereye gitti RTE. 18 26 Yanıtla
  • TOKİTOK: halk chp ye şans veriyor napıyor chp ayda yılda eline geçen şansı değerlendirmiyor gidiyor yatıyor. akaydın döneminden 5 yıl yattılar siz akıllanmassınız 29 6 Yanıtla
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement