Erdoğan: Moody's ve Fitch ile İlişkimizi Keseriz - Son Dakika
Ekonomi

Erdoğan: Moody's ve Fitch ile İlişkimizi Keseriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını Türkiye'ye yönelik tavırları nedeniyle eleştirdi.

16.09.2014 07:49  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar dönüşünde uçakta önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarını da Türkiye'ye yönelik tavırları nedeniyle eleştirdi.

Türkiye'ye yönelik değerlendirmelerin teknik değil, siyasi olduğunu söyleyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"BAŞBAKAN’A SÖYLERİM İLİŞKİLERİ KESERİZ"

Türkiye’nin önünde herhangi ekonomik bir risk söz konusu değil, bunlar bu açıklamaları siyasi yapıyor. Bu açıklamaların ekonomik bir temeli, bilimsel bir temeli yoktur. Bunu geçmişte de yaptılar. Standart and Poors’la ilişkiyi kestik. Moody's ile Fitch tavırlarını böyle sürdürürlerse Başbakana söylerim, ‘bunlarla da ilişkiyi kes, bize bunlar bir şey kazandırmış değil.’ Bunlarla gelmedik buraya. Batan ekonomileri değerlendireceksin."

"Türkiye gibi bir ülke büyüyor, sen kalkıyor hala ‘durağandır, budur’ diyorsun. Siyasi yaklaşımlar... Bunların perde arkasında nelerin olduğunun sizler de benim gibi farkındasınız."

Erdoğan: Moody\'s ve Fitch ile İlişkimizi Keseriz
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Erdoğan: Moody's ve Fitch ile İlişkimizi Keseriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • erdem sabri: bu ne yüzsüz bir şovmen, alavere dalavere ile hiç layık olmadığı makama çıktı, halen ordan ötüyor, yok onla ilişkimizi keseriz, sen nesin ya öyle duble yol, köprü, havalimanı açlık sınırı altında yaşayan emeklinin, işçinin karnını doyurmuyor, adam köprüyü, yolu , uçağı ne yapsın, ayağında ayakkabı yok pazara çıkamıyor sen ordan ahkam kesiyorsun, tabii tuzunuz kuru, götürdünüz dünyayı, işte yeni türkiye, ekonomi dibe vurmuş, cari açık, dış borç almış başını gitmiş, emekli, emekçi sürünmeninde ötesinde, yazıklar olsun size 18 31 Yanıtla
  • Atilla the Hun: Kapatirim hepsini dememis buna sukur. 29 3 Yanıtla
  • cengiz6161: kes o zamanda görelimmmmm, van minut gibi yapmaaaa. 19 7 Yanıtla
  • kadir: söylerim başbakana. . . emir erin ya o senin. makama saygısı olur bari insanın biraz. 13 10 Yanıtla
  • HATAYLI: SANKİ ONLARIN ÇOK UMURUNDA, KENDİ KENDİNE BURADA KONUŞUYORSUN 16 6 Yanıtla
  • ERNESTO CHE GUEVERA: evet sende tam gazını almışsın sende çok hızlı ilerliyorsun bir vatandaş olarak hep ilerle ama senin bu gazın biterse nereye ilerleyeceksin orada stop edeceksin çünki senin gazını yarım dolduruyorlar vaybe ulan n geyikler var n saflar var n yalaka şaklabanlar var yağçekmekten artık vıcık vıcık olmuşlar bunlar kafasını kuma gömen koyunlar bunlardan bu vatana hayır gelmez bunlar parayı gördüğü anda vatanı milleti satarlar herşey ortada hergün yalan hergün bir başka gündem maddesi ulan etrafımızda komşu kalmadı sen kimsin neyine güveniyorsun adamların arkasından atıp tutuyorsun adamların yüzüne karşı suspussun atsana oradada, ama n yazıkki sen budünyaya boş kafayla gelmişsin boış kafaylada gideceksin senden bu ülkede koyun çok var unutma saman yemekten artık kafanda çalışmaz olmuş. 0 4 Yanıtla
  • Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    15:03 Gaziantep Ticaret Odası Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Gaziantep Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda, ticari hayatı etkileyen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz
    15:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bursa ile bağlarımızı güçlendiriyoruz

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve ekonomik önemine vurgu yaparak, Türkiye Yüzyılı'na Bursa ile hazırlandıklarını belirtti. Erdoğan, Bursa'nın emeğin, alın terinin, üretimin şehri olduğunu ifade etti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı
    14:53 Şangay, 2023'te Turist Sayısını Artırdı

    Çin'in Şangay kenti, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 73,5 artışla yaklaşık 326 milyon turist ağırladı. Bu turistlerin 3,64 milyonu yurtdışından geldi. Kentin turizm geliri ise bir önceki yıla göre yüzde 76,8 artarak 367,8 milyar yuanı aştı. Şangay Turizm Yatırımı Teşvik Konferansı'nda açıklanan bu istatistikler, kültür ve turizm sektöründe 26 projenin tamamlanmasının veya iyileştirilmesinin beklendiğini gösteriyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    14:47 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz' ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan dolayı sitem eden her vatandaşın sonuna kadar haklı olduğunu belirterek, " "Emeklilerimizi hak ettiği refah seviyesine biraz daha yaklaştıracağız. Milletimize asla bugüne kadar yalan söylemedik.


Advertisement