Erdoğan: Terörle Mücadele Sonuna Kadar Sürecek - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: Terörle Mücadele Sonuna Kadar Sürecek

Bingöl'deki 3 şehit için TSK'ya başsağlığı dileyen Erdoğan "Kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın. Terörle mücadele amansız şekilde sonuna kadar sürecek." dedi.

15.08.2015 18:01  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdoğan, Rize Büyükköy'de belediye binasının balkonunda konuştu. Erdoğan, Bingöl'deki 3 şehit için TSK'ya başsağlığı dileyen Erdoğan "Kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın. Terörle mücadele amansız şekilde sonuna kadar sürecek." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Birileri çıkıp şunu söyleyebiliyor; Beştepe yasal çizgileri içine çekilsin filan deniliyor. Ben gayriyasal mı çalışıyorum? Ha, eğer sussun, otursun, hiç konuşmasın deniliyorsa, ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim. Onun için de olması gereken neyse onu yapmaya mecburum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize Büyükköy'de belediye binasının balkonunda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Bugün 3 şehidimiz var. Allah'tan rahmet diliyorum. TSK'mızın başı sağolsun. Değerli kardeşlerim terörle olan mücadelemiz amansız devam edecek. Bunlardan en ufak bir rehavet, en ufak bir gevşeme olmayacak. Biz 78 milyonuyla biriz, iriyiz, diriyiz kardeşiz ve hep birlikte Türkiye'yiz. Kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın. Terörle mücadele amansız şekilde sonuna kadar sürecek.

"HALKIMIN VERDİĞİ YETKİYİ SONUNA KADAR KULLANIRIM"

Kimse bize siyasi ırkçılık yapmasın. Bunu yapanlar sonunda kaybedecektir. Bütün bunlarla beraber, her zaman bu kardeşinizin bir ifadesi var. Şahsım üzerinde spekülasyonlar yapabilirler, yapanların şunu bilmesi lazım. Ben atamayla gelmiş bir Cumhurbaşkanı değilim. Ben milletimin oylarıyla gelmiş bir Cumhurbaşkanıyım. Cumhurun, halkımın verdiği yetkiyi de sonuna kadar kullanırım ve yetki alanlarımın ne olduğunu da gayet iyi bilirim.

"MALİ İSTİKRARDAN YANAYIZ"

Ben yetkiyi sayın Başbakan'a verdi. Sayın Başbakan şu anda görüşmeleri yapıyor. Birinci görüşmeyi yaptı, şu anda ikinci bir görüşme yapıyor. Biz mali istikrardan yanayız. Milli birlikten yanayız. Hep bunu söyledik. Bize ayrılık gayrılık yakışmaz.

"SUSMAMI İSTİYORLARSA..."

Bütün mesele nedir? İnanmak... Bütün mesele nedir? Azim, azim. Bir kere azmettin mi ondan sonra Allah'a tevekkül et, yoluna devam et. Bizim planımız bu. Şimdi bu plana göre, Rize'ye yakışan neyse onu yapması gerekir. Tamam? Onu yapması gerekir. Onun için de şu anda öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta filan bu sürecin bir karar haftası olacaktır. Fakat, tabii birileri çıkıp şunu söyleyebiliyor. İşte Beştepe yasal çizgileri içine çekilsin filan deniliyor. Ben gayriyasal mı çalışıyorum? Ha, eğer sussun, otursun, hiç konuşmasın deniliyorsa, ben alışılmış cumhurbaşkanı değilim. Onun için de olması gereken neyse onu yapmaya mecburum. Çünkü cumhurun başı olmak bunu gerektirir. Bizi sus diye oraya çıkarmadılar, çalış diye çıkardılar. Biz orada çalışıyoruz, çalışacağız. Daha orada yapmamız gereken çok işler. Güneysu'dan gelirken baktım, dağları söküyoruz ya.

"GÜÇLERİNİ PKK'DAN ALIYORLARMIŞ"

Birileri de gücünü YPG'den alıyormuş, YPJ'den alıyormuş, PKK'dan alıyormuş. Gücünü terör örgütünden alanlarla mı yürüyeceksiniz? Kürt kardeşlerimin gereken dersi bir an önce vermesi gerekir.

"BUNLAR İNSAN DEĞİL İNSAN"

O canım canım topraklara yatırımcı neden gitmiyor? Terör belası yüzünden gitmiyor. Ya benim fabrikamı yakarlarsa diyorlar. Bunlar insan değil, insan değil. Sonra utanmadan, sıkılmadan diyorlar ki devlet nerede? Devlet burada da siz neredesiniz, Brüksel'desiniz... Biz işimize bakacağız, biz birbirimizi gayet iyi seveceğiz. Allah için seveceğiz.

"TERÖR ÖRGÜTÜNE OY VERDİLER"

Şu paralel yapı ile mücadelede sizden özel bir gayret bekliyorum. Bunlara bu dersi vermeniz lazım. Bunlar bu milleti parçaladılar. Terör örgütüne oy verecek kadar şuurdan, izandan uzak hale geldiler. Bu yapıya gerekli dersi hep birlikte vereceğinize inanıyorum.

"İNLERİNE GİRİP, ÇIKARIP GETİRECEĞİZ"

Ben yurtdışına gittim, 17-25 Aralık'taki o malum grup kaçtı dediler. O zaman başbakanım. Geldim, İstanbul'da havalimanında yüz bini aşkın insan karşıladı beni. Bunu söyleyenler Gürcistan'a kaçtı, oradan Ermenistan'a kaçtı, şimdi de Almanya'da. Nasıl ki Romanya'ya kaçırılanlar getirildi. Daha önce dedim ya, inlerine gireceğiz, alıp getireceğiz. Almanya, kırmızı bülten çıktığı andan itibaren bunları bize ya verecek, vermediği takdirde de Almanya'nın bizden istediği suçluları hiçbir zaman onaylamayacağım. Her şey bir hukuk içerisinde yürüyecek. Bizi saygın görüyorlarsa, bize saygı duyacaklar."

Erdoğan: Terörle Mücadele Sonuna Kadar Sürecek

Son Dakika Güncel Erdoğan: Terörle Mücadele Sonuna Kadar Sürecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (248)

  • Cemal6161: Recep sen barzani ile megri megri diye turku cigirirken,haburdan gelen pkk lilara kirmizi hali sererken oy alacagini dusunmustun simdi ne oldu. 222 8 Yanıtla
  • kars merkez: Hergün şehit haberlerine göre seçim anketi yaptıran vanpir. 157 5 Yanıtla
  • mutki bitlis: Biz reyis icin canımızı veririz 106 39 Yanıtla hadı hadı : Ne olur verın başka turlu hıc sucu olmayanlar can verıyor ne buyuk bır hayır yapmış olursunuz ne olur hadı............ 3 1 vatandaş: senin reyis dedigin sedat pekermi dangozzzzzzzzzzz 2 0
  • mıtıng ceketı: Mıtıng ceketı gıyılmış yıne, bunun uguruna ınanıyor olmalı ıyı, gıy bakalım, mıllet daha guzelını gıydırecek bekle. 127 5 Yanıtla
  • kıratlı: Senin verdiğin mücadele buysa hiç verme daha iyi . Ne yapmaya çalışıyorsun vallahi anlamadım sözün işe yaptıkların tutmuyor. Doğudayım ama bir mücadele göremedim. Adamlar vuruyor asker polis bekliyor. Kandildeki 400 leş me oldu buhar mı oldu hacı. 14 110 Yanıtla
  • cemal: bakara makaracılar ortada görülmüyor 116 2 Yanıtla
  • Mızrak: Reis ALLAH yarveyardımcın olsun 79 33 Yanıtla
  • işçi: O şehitler TSK nın değil Türkiye nindir Ateş düştüğü yeri yakıyor... Allah Türk ü korusun. 104 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement